Πανθρακικός-Παναθηναϊκός 0-1 (vid)
Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την τρίτη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες και διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Επικράτησε δύσκολα 1-0 του Πανθρακικού στην Κομοτηνή για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα με το "χρυσό" γκολ του Λέτο στο 78'.
Ο Χενκ Τεν Κάτε παρέξατε τον Παναθηναϊκό με το αγαπημένο του 4-2-3-1 σε επιθετικό τόνο, αφού ο Καραγκούνης (όπως στο Παγκρήτιο με τον Εργοτέλη στην πρεμιέρα) αγωνίστηκε ως αμυντικός μέσος δίπλα στον Κατσουράνη, με τον Νίνη μπροστά τους, ενώ ο Σαλπιγίδης ήταν στην κορυφή της επίθεσης και οι Λέτο-Σισέ στα άκρα. Ο Μαρίνος έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνιση του ως δεξιός μπακ και ο Σπυρόπουλος επέστρεψε στο αριστερό άκρο, οι Μπιέρσμιρ-Σαριέγκι αποτέλεσαν και πάλι το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας.
Ο Γάλλος Αλμπέρ Καρτιέ, στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Πανθρακικού, προτίμησε ένα πιο συντηρητικό σχήμα, το 4-4-1-1, με πρώτο στόχο τη διατήρηση του μηδέν στην άμυνα, στην προσπάθεια των γηπεδούχων να ξεκολλήσουν από το μηδέν μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές.
16ο λεπτό: Ο Σισέ έπιασε το διαγώνιο σουτ χωρίς να ανησυχήσει ο Ρόκα.
19ο λεπτό: Καλή κεφαλιά του Σισέ, σταθερά ο Ρόκα.
26ο λεπτό: Ο Καζάκης σούταρε, ο Γκαλίνοβιτς μπλόκαρε.
42ο λεπτό: Ο Νίνης νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Ρόκα.
49ο λεπτό: Γυριστή κεφαλιά του Σαριέγκι, ο Ρόκα έδιωξε σε κόρνερ.
50ο λεπτό: Κεφαλιά του Κατσουράνη, ο Ρόκα σε κόρνερ.
61ο λεπτό: Λίγο πάνω από τo δοκάρι το σουτ του Καζάκη.
79ο λεπτό: Γκολ!!! Ο Λέτο με κοντινή προβολή από σέντρα του Σισέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά στο πρώτο ημίχρονο προσπάθησε με ανορθόδοξο τρόπο να διασπάσει την καλά οργαμωμένη άμυνα του Πανθρακικού, οι παίκτες του “τριφυλλιού” δεν είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους και θέλησαν να απειλήσουν με μακρινές μπαλιές και σέντρες. Τη μοναδική φορά που έβαλαν τη μπάλα κάτω, δημιουργήθηκε και η καλύτερη φάση με τους Κατσουράνη-Νίνη στο 42′.
Στην επανάληψη οι “πράσινοι” αύξησαν την πίεση τους και στο 49′ σε δύο συνεχόμενα κόρνερ, ο Ρόκα σταμάτησε τόσο τον Σαριέγκι όσο και τον Κατσουράνη και από το 55′ είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα με την αποβολή του Κανωτίδη, χωρίς όμως να μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις. Και στο 78′ από μία αδράνεια στην άμυνα του Πανθρακικού, ο Λέτο βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και έδιωξε το άγχος από τους συμπαίκτες του.
Κλειδί του αγώνα
Ο Παναθηναϊκός διαθέτει εφέτος ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ του που μπορούν να δώσουν λύσεις και βαθμούς σε μία κακή εμφάνιση της ομάδας. Οι “πράσινοι” δεν ικανοποίησαν με την απόδοση τους, αλλά χάρη στην ποιότητα του Λέτο πέτυχαν τον στόχο τους και έφυγαν με το διπλό από την Κομοτηνή.
MVP
Ο Σεμπαστιάν Λέτο έκανε και πάλι τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό (όπως στην Κρήτη με τον Εργοτέλη) και πέτυχε το τρίτο τέρμα του στο πρωτάθλημα, χαρίζοντας την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.
Αδύναμος κρίκος
Ο Κανωτίδης άφησε τον Πανθρακικό με 10 παίκτες από το 55′ με την δεύτερη κίτρινη κάρτα που πήρε για το σκληρό φάουλ που έκανε και δεν χρειαζόταν στον Νίνη.
Το βίντεο του αγώνα
Διαιτητής: Καλόπουλος
Βοηθοί: Παπαδόπουλος, Γουργιώτης