ΠΑΟ: Δοκιμασμένη συνταγή

Το απόγευμα (19:00) της Κυριακής, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ηρακλή για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο Γιτζάκ Σουμ, προτίθεται να παρατάξει το ίδιο σχήμα όπως με Ιωνικό, με δύο αλλαγές προσώπων. Ικανοποίηση προκαλεί η βελτιούμενη κατάσταση του Μιχάλη Κωνσταντίνου, όπως και η ανάταση ηθικού του Λουτσιάν Σανμαρτεάν. "Χείμαρρος" ο Γιώργος Βαρδινογιάννης.

ΠΑΟ: Δοκιμασμένη συνταγή
Τα 2/3 του ελληνικού πρωταθλήματος ανήκουν στο παρελθόν και εν όψει της τελικής ευθείας, ο Παναθηναϊκός, καλείται να δει τα ερχόμενα ματς ως... τελικούς, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Ηρακλή.

Εν όψει του "γηραιού", ο Γιτζάκ Σουμ προτίθεται να παρατάξει το ίδιο σχήμα (4-5-1) σε σχέση με το ματς της Νίκαιας προ δύο εβδομάδων, με δύο αναγκαστικές αλλαγές προσώπων.
Την θέση του τιμωρημένου Ραϊμόντας Ζουτάουτας, θα πάρει ο Γιάν Μικάελσεν, δίπλα στον Αγγελο Μπασινά. Εξάλλου, παρτενέρ του Γιάννη Γκούμα στο κέντρο της άμυνας, θα είναι ο Ρενέ Χένρικσεν, λόγω του ότι ο Νασίφ Μόρις έχει υποχρεώσεις με την Ολυμπιακή ομάδα της Νοτίου Αφρικής.

Αναλυτικότερα, οι έντεκα "εκλεκτοί", αναμένεται να είναι οι ακόλουθοι: ο Αντώνης Νικοπολίδης στα γκολπόστ, αριστερά στην άμυνα ο επανακάμψας από τιμωρία Μάρκους Μινχ (εξέτισε με Πατραϊκό), δεξιά ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, στο κέντρο οι Γιάννης Γκούμας, Ρενέ Χένρικσεν.

Στον χώρο της μεσαίας γραμμής, οι Μπασινάς - Μικάελσεν θα επωμιστούν καθήκοντα στον κεντρικό άξονα, ο Μίλτος Σαπάνης θα κλίνει προς τα αριστερά και ο Εζέκιελ Γκονζάλες στα δεξιά. Η τριάδα των επιθετικών μέσων συμπληρώνεται από τον Λουτσιάν Σανμαρτεάν, ο οποίος θα είναι ο πλησιέστερος, στον -εξαιρετικά φορμαρισμένο- Δημήτρη Παπαδόπουλο, ποδοσφαιριστής.

Εν τω μεταξύ, το αίσθημα ικανοποίησης διακατέχει το προπονητικό τιμ των "πρασίνων". Αφενός, οι διεθνείς γύρισαν υγιείς, με τον Αγγελο Μπασινά να μην ενοχλείται από έναν επιπόλαιο τραυματισμό, αφετέρου, δύο κομβικής σημασίας μονάδες της μονάδας φέρνουν καλά νέα.

Αρχίζοντας από τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, ο Κύπριος, έχει ξεπεράσει οριστικά τις ενοχλήσεις στο γόνατο και θεωρείται έτοιμος να προσφέρει. Επειδή όμως έχει χάσει αρκετές προπονήσεις, ο Σουμ τον προορίζει για το πρώτο ματς με την Οσέρ.
Εξάλλου, κάτι το ότι έχει αφήσει τον τραυματισμό στο γόνατο πίσω του, κάτι το ότι η παρουσία της Γκλόρια Μπίστριτα στην Αθήνα τον βοήθησε ψυχολογικά, ο Λουτσιάν Σανμαρτεάν, βρίσκεται στην καλύτερη, εν Ελλάδι –ψυχολογική και σωματική-, φόρμα του. Ο Ρουμάνος άσος, έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να καπαρώσει θέση βασικού, κάτι το οποίο μπορεί να κάνει με τις εμφανίσεις του εντός γηπέδου και μόνο.

*** Ελπιδοφόρα ήταν τα μηνύματα και από την πλευρά του Γιούρκα Σεϊταρίδη. Ο 23χρονος ακραίος, έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι του με την Εθνική και πλέον, μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα, πως έχει ξεπεράσει οριστικά τον τραυματισμό του στο πέλμα του ποδιού. Ο πρώην παίκτης των Ιωαννίνων, συνηθίζει να είναι "έξω από τα νερά του" μετά από κάποια αποχή του, όπως είχε σημειωθεί πρώτη φορά παραμονές του εντός έδρας αγώνα με την Μαγιόρκα για το Τσάμπιονς Λιγκ, τον Σεπτέμβρη του 2001, όταν και είχε πάθει βαρύ διάστρεμμα.


*** Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γιώργου Βαρδινογιάννη, στο πλαίσιο εορταστικής εκδήλωσης της ΠΑ.ΛΕ.ΦΙ.Π.
Μεταξύ άλλων, ο άλλοτε πρόεδρος της "πράσινης" ΠΑΕ, τόνισε χαρακτηριστικά... " Εμείς κατακτήσαμε τα πρωταθλήματα μόνοι μας, αξιοκρατικά μέσα στο γήπεδο και δεν περιμέναμε από κανέναν θείο να μας τα κάνει δώρο. Το δύσκολο είναι να χτίσεις μία ομάδα και να την ανεβάσεις, κάτι που εμείς καταφέραμε να το πετύχουμε. Το εύκολο είναι να αγοράσεις το πρωτάθλημα. Από τα πρωταθλήματα που κατακτήσαμε κανένα δεν αμφισβητήθηκε ".

" Με κατηγορούσαν και μου έλεγαν ότι δεν αγόραζα παίκτες. Μου έλεγαν διάφορα για παράδειγμα ότι στηρίζομαι στον Μπασινά και τον Καραγκούνη. Όμως τώρα είναι από τα μεγάλα αστέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όσον αφορά τον Γιάννη Γκούμα, αυτός είναι η σημαία του Παναθηναϊκού. Επενδύσαμε πολλά στην ακαδημία του Παναθηναϊκού και βγήκαμε κερδισμένοι ".


*** Όπως αποφασίστηκε, η αποστολή του Παναθηναϊκού θα αναχωρήσει το πρωί της Τρίτης για το Παρίσι και ακολούθως για την Βουργουνδία, όπου (στο "Αμπέ Ντεσάμπ") την Πέμπτη, θα δώσει το πρώτο ματς με Οσέρ. Προηγουμένως, το Σάββατο, ενδέχεται να μεταβεί στην Κορσική ο Βέλιμιρ Ζάετς, προκειμένου να παρακολουθήσει το ματς πρωταθλήματος της ομάδας του Γκι Ρου, με αντίπαλο την Μπαστιά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK