ΠΑΟ: Επέστρεψαν νικητές

ΠΑΟ: Επέστρεψαν νικητές
Μία πολύ καλή προπόνηση για όσους από τους παίκτες του Παναθηναϊκού έμειναν στην Παιανία ήταν το φιλικό …ξεμουδιάσματος που έδωσαν οι "πράσινοι" με την Γκλόρια Μπίστριτσα. Ο Γιτζάκ Σουμ βρήκε την ευκαιρία να δοκιμάσει παίκτες και σχήματα που μέχρι τώρα δεν είχε χρησιμοποιήσει ενώ έδωσε χρόνο συμμετοχής και σε παίκτες, οι οποίοι έμεναν στην εξέδρα είτε λόγω επιλογών του προπονητή είτε λόγω τραυματισμών.

Οι γηπεδούχοι πάντως πήραν και την τυπική νίκη με 3-2 χάρη σε γκολ των Βλάοβιτς στο 49', Βαζέχα στο 60' και Σαπάνη στο 88', ο οποίος με όμορφη εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Στο ενδιάμεσο οι Ρουμάνοι είχαν ισοφαρίσει δύο φορές ( 52' Μιντεάν, 65' Τζουκίτσι ).

Το σημαντικό πάντως για τον Ισραηλινό τεχνικό, σίγουρα δεν ήταν η νίκη, αλλά το γεγονός ότι χρόνο συμμετοχής πήραν και δύο παίκτες, οι οποίοι εδώ και αρκετούς μήνες παραμένουν εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων. Ο λόγος για τους Εμάνουελ Ολισαντέμπε και Σωτήρη Κυργιάκο, οι οποίοι μετά από αρκετό καιρό φόρεσαν και πάλι τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια δείχνοντας έτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του "τριφιλλιού".

Μάλιστα ο δυναμικός κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο δείχνοντας να βρίσκει ολοένα και περισσότερο τα πατηματά του. Βέβαια η περίπτωσή του ήταν σαφώς ευκολότερη από την αντίστοιχη τουΟλισαντέμπε, ενώ είχε ήδη αγωνιστεί και στο φιλικό με τον Ατρόμητο πριν δώδεκα ημέρες.

Όσον αφορά τον Νιγηριανοπολωνό επιθετικόέλαβε μέροςμόνο στο πρώτο ημίχρονο (αντικαταστάθηκε στην επανάληψη από τον Κριστόφ Βαζέχα), όμως πρόλαβε και δημιούργησε μια πολύ καλή ευκαιρία, όταν στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης με κεφαλιά ψαράκι έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ.

Υπάρχουν πιθανότητες οι δύο ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στην αποστολή για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ηρακλή στο "Απόστολος Νικολαϊδης". Αυτό πάντως θα εξαρτηθεί από τις προθέσεις του Γιτζακ Σουμ και κατά πόσο θεωρεί ότι είναι απόλυτα έτοιμοι να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες τέτοιων αγώνων. Περισσότερες ελπίδες υπάρχουν για το Σωτήρη Κυργιάκο, ο οποίος προοριζόταν και για το παιχνίδι με τον Πατραϊκό για τον Κύπελλο. Ομως τότε λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου προτιμήθηκε να μην ρισκάρει ενδεχόμενη υποτροπή.

Στα 45 πρώτα λεπτά αγωνίστηκε και ο Εζέκιελ Γκονζάλες έχοντας άλλη μια ευκαιρία να μπει περισσότερο στο κλίμα του Παναθηναϊκού. Χρόνο συμμετοχής έλαβε και ο νεαρός Οξύζογλου, ο οποίος αντικαθιστώντας τον Αργεντίνο μέσο στο ημίχρονο ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ στον Κριστόφ Βαζέχα στο δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης(46΄Τζόρβας), Επαλέ, Μινχ(46΄Σαπάνης), Κυργιάκος, Κώτσιος, Ζουτάουτας (62΄Φελεγκάκης), Κωνσταντινίδης, Γκονζάλες (46΄Οξύζογλου), Σανμαρτεάν (55΄Μπουσινάκης), Ολισαντέμπε (46΄Βαζέχα), Ντεμπά (46΄Βλάοβιτς).
Γκλόρια Μπίστριτσα: Τσιμπεάνου, Μιντρεάν, Νέκουλα, Ζούλα, Ιόντι, Μιντεάν, Κορόια, Βλαντ, Κορνέλ, Πέρεζ (46΄Νεγκρεάν), Ιστόντι (60΄Τζούκιτσι).

*** Πρόβλημα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει στο γόνατο ο Μιχάλης Κωνσταντίνου. Ο Κύπριος επιθετικός, ο οποίος βρίσκεται στην πατρίδα για να μετάσχει στην αποστολή της εθνικής Κύπρου για τα φιλικά παιχνίδια, εξετάστηκε από τον εθνικό γιατρό, ο οποίος και διαπίστωσε ότι ο σέντερ φορ των "πράσινων" δεν είναι σε θέσει να δώσει το παρόν στην ομάδα του Βόυκοτιτς. Ετσι αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα την Πέμπτη για να συνεχίσει την θεραπεία του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK