ΠΑΟ: ...και γήπεδο δε γίνεται

Στενεύουν τα περιθώρια, όσον αφορά το γηπεδικό ζήτημα του Παναθηναϊκού. Με δηλώσεις του, οΓιώργος Λιάνης, παρέπεμψε το θέμα στην... επόμενη Κυβέρνηση. Μετά την έλευση της μπλε κάρτας του Εζέκιελ Γκονζάλες, απομένει η "ετυμηγορία" της ΟΥΕΦΑ, για το αν ο "Έκι" θα δώσει το παρόν στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Παρελθόν για την "πράσινη" οικογένεια ο Νίκος Τζουρούδης. Το 4-4-2 σκέφτεται ο Σουμ εν όψει Ιωνικού.

ΠΑΟ: ...και γήπεδο δε γίνεται
Μετά την αποθεωτική, πρώτη... έκθεση του Εζέκιελ Γκονζάλες στα μάτια των φίλων του Παναθηναϊκού, η σκόνη καταλάγιασε και την Πέμπτη, δυσαρέσκεια προκάλεσε η στασιμότητα η οποία παρατηρείται σχετικά με το γηπεδικό.
Από τις δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Λιάνη, προέκυψε το αυτονόητο. Ότι η περίπτωση έχει φτάσει σε υψηλά κυβερνητικά στελέχη και μελετάται, ωστόσο πολύ δύσκολα θα υπάρξει αποτέλεσμα πριν τις Εκλογές της 7ης Μαρτίου. Μάλιστα, ο κ. Λιάνης, δεν έκρυψε σε... πηγαδάκια δημοσιογράφων, πως αν το ΠΑΣΟΚ παραμείνει Κυβέρνηση το θέμα του γηπέδου θα πάρει οριστική μορφή.
Βέβαια, αυτό είναι και το τελευταίο το οποίο απασχολεί τους διοικούντες του Παναθηναϊκού συλλόγου, οι οποίοι θεωρούν πως οι "πράσινοι" θα έπρεπε να έχουν αποκατασταθεί εδώ και πολύ καιρό, όσον αφορά την στέγαση όλων των τμημάτων.

Εξάλλου, οι προεξάρχοντες ΠΑΕ, ΚΑΕ και ΤΑΠ, δεν έχουν σκοπό να τα παρατήσουν και ακόμη και την Πέμπτη, υπήρχαν επαφές με κυβερνητικά στελέχη, χωρίς όμως να προκύψει κάτι. Κοινή πεποίθηση είναι πως η όλη υπόθεση, προς το παρόν, "κολλάει" στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων.

Αφήνοντας το σημαντικότερο, κατά τεκμήριο, θέμα της επικαιρότητας του "τριφυλλιού", περνάμε στον Εζέκιελ Γκονζάλες. Η μπλε κάρτα του Αργεντινού άσου έφτασε στα γραφεία της ΕΠΟ και αυτό σημαίνει πως μπορεί να αγωνιστεί σε ματς πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Αυτό το οποίο προκαλεί αγωνία, είναι το αν η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δώσει το "ΟΚ" ώστε ο πρώην μέσος της Ροζάριο Σεντράλ μπορέσει να δώσει το παρόν στα παιχνίδια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.
Σε περιπτώσεις απόκτησης παικτών από χώρα της Λατινικής Αμερικής, η Ομοσπονδία είναι ελαστική και δίνει κάποιο επιπλέον χρονικό περιθώριο. Ο Παναθηναϊκός, από την πλευρά του, έχει δώσει την υποχρεωτική λίστα του Ιανουαρίου και το όνομα του παίκτη υπάρχει.
To σίγουρο είναι πως η ΟΥΕΦΑ έβγαλε πίνακα με τους νέους παίκτες οι οποίοι πήραν μεταγραφή σε ομάδες πουσυνεχίζουν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και αναφορικά με τον Παναθηναϊκό, υπάρχουν μόνο τα ονόματα των Ηλία Κώτσιου και Λουκά Βύντρα. Πάντως, η σχετική λίστα αποσύρθηκε μετά από λίγες ώρες...

Συνεχίζοντας, παρελθόν αποτελεί για τον Παναθηναϊκό ο Νίκος Τζουρούδης. Ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ των "πρασίνων", έλυσε την συνεργασία του με την ΠΑΕ και πλέον αναζητάται ο διάδοχός του. Σύμφωνα με αυτό που βγαίνει προς τα έξω, ο άστοχος χειρισμός του "Ιταλού" στην περίπτωση του Σίλβιο Μάριτς είναι αυτός ο οποίος του έδειξε τον δρόμο της εξόδου, ενώ η δυσαρέσκεια των υψηλά ιστάμενων είχε να κάνει και με την κατάληξη του προβλήματος του Εμάνουελ Ολισαντέμπε.

Όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα, το ματς της Κυριακής με αντίπαλο τον Ιωνικό (8 Φεβρουαρίου, 19:30) για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος σκέφτονται άπαντες στην Παιανία. Ο Γιτζάκ Σουμ, προσανατολίζεται την επαναφορά του συστήματος σε 4-4-2. Δεδομένου ότι ο Ρενέ Χένρικσεν ούτε την Πέμπτη προπονήθηκε σε εντατικούς ρυθμούς, θα μείνει εκτός, με τους Γκούμα και Μόρις να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αριστερά θα πάρει θέση ο Μάρκους Μινχ και δεξιά τη μεγάλη επιστροφή αναμένεται να κάνει ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, έστω και μία εβδομάδα μετά το προσδοκώμενο.

Στον χώρο της μεσαίας γραμμής, παρατηρείται συνωστισμός. Ο Μπασινάς έχει σίγουρη θέση αλλά από εκεί και πέρα τα πράγματα περιπλέκονται. Πιθανότερος παρτενέρ του 28χρονου άσου θα είναι ο Ζουτάουτας, με τον Γιάν Μικάελσεν να τοποθετείται δεξιά και τον Μίλτο Σαπάνη αριστερά. Ο πρώην άσος του Πανηλειακού όμως βλέπει την θέση του να "απειλείται" από τον Λουτσιάν Σανμαρτεάν και ο Δανός από τον Ζοέλ Επαλέ. Απίθανο θεωρείται να παίξει ο Γκονζάλες από την αρχή, ενώ λίγες πιθανότητες συγκεντρώνει η ταυτόχρονη παρουσία των Βύντρα - Σεϊταρίδη στην δεξιά πλευρά της ενδεκάδας.
Στην επίθεση, το δίδυμο Κωνσταντίνου - Παπαδόπουλος θα βρίσκεται για μία ακόμη φορά στις επάλξεις.

*** Πρόστιμο ύψους 6.000 ευρώ καλείται να πληρώσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα όσα έλαβαν χώρα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (αντικείμενα εντός αγωνιστικού χώρου, κροτίδες, καπνογόνα κτλ.).

*** Η καθυστέρηση η οποία παρατηρείται στο γηπεδικό του Παναθηναϊκού, έχει εγείρει σενάρια. Σύμφωνα με πηγές, καλά πληροφορημένες όσον αφορά το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας, υπάρχουν μερικές πιθανότητες προκειμένου να προταθεί το ενδεχόμενο εκμετάλλευσης χώρου στο Ελληνικό. " Η περιοχή έχει υποβιβαστεί μετά την μεταφορά του αεροδρομίου και δεν αποκλείεται να γίνει οικονομικά συμφέρουσα πρόταση στον Παναθηναϊκό, ώστε να τονωθεί το προάστιο", λέγεται χαρακτηριστικά.










News 24/7

24MEDIA NETWORK