ΠΑΟ: Toν κακό μας τον καιρό...

Με τα... καμώματα του καιρού τα έχει βάλει ο Γιτζάκ Σουμ, αφού δεν μπορεί να προετοιμάσει τους "πράσινους" ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Ούτε την Κυριακή έγινε προπόνηση. Αδειάζει η Παιανία από την Δευτέρα. Ετοιμοι να επιστρέψουν με τον Ηρακλή οι Ολισαντέμπε και Κυργιάκος. Ενώ ο επίσημος Παναθηναϊκός δεν θέλει ασχοληθεί με την ανακοίνωση του Ολυμπιακού, η ΠΑΛΕΦΙΠ εξέδωσε "απάντηση". Εντός έδρας ήττα 2-1 της Οσέρ από τη Λιόν για το γαλλικό πρωτάθλημα

ΠΑΟ: Toν κακό μας τον καιρό...
Αλλαγές και αναβολές στο πρόγραμμα προπονήσεων έφερε η κακοκαιρία που έπληξε τις τελευταίες μέρες τον Παναθηναϊκό. Ο Γιτζάκ Σουμ είδε για μία ακόμη φορά την Παιανία... κλειστή και "ανήμπορη" να... δεχθεί τους ποδοσφαιριστές για προπόνηση. Ετσι, ούτε την Κυριακή έγινε προπόνηση με αποτέλεσμα τον δικαιολογημένο εκνευρισμό του Ισραηλινού τεχνικού, ο οποίος βλέπει να πλησιάζει το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ηρακλή και δεν μπορεί να μαζέψει όλους τους παίκτες για να κάνουν την απαραίτητη προετοιμασία.

Ειδικά τώρα, που το προπονητικό κέντρο θα μοιάζει με έρημη πόλη τις επόμενες μέρες, καθώς αρκετοί παίκτες θα φύγουν λόγω των υποχρεώσεων με τις Εθνικές τους ομάδες. Νικοπολίδης, Μπασινάς, Παπαδόπουλος, Γκούμας, Χαλκιάς, και Σεϊταρίδης θα ενσωματωθούν με την Εθνική ομάδα για τον φιλικό αγώνα με την Βουλγαρία, ενώ ο ο Βύντρα θα στελεχώσει την Ολυμπιακή Ομάδα για το φιλικό με την Ιταλία. Επίσης, ο Μιχάλης Κωνσταντίνου θα λάβει μέρος στο τουρνουά της Κύπρου μαζί με τις Λευκορωσία, Ρουμανία, Γεωργία, Λετονία, Ουγγαρία, Αρμενία και Καζακστάν, ενώ ο Μικάελσεν προσκλήθηκε για τον αγώνα της Δανίας με την Τουρκία μαζί με τον Ρενέ Χένρικσεν.

Οσον αφορά τους Σωτήρη Κυργιάκο και Εμάνουελ Ολισαντέμπε, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κάνουν την επανεμφάνισή τους στο παιχνίδι με τους "κυανόλευκους" στη Λεωφόρο, μετά από την πολύμηνη απουσία τους. Ο Κυργιάκος μπορούσε να επιστρέψει και νωρίτερα, αλλά προτιμήθηκε να μην χρησιμοποιηθεί στο ματς κυπέλλου με τον Πατραϊκό, λόγω της άσχημης κατάστασης του αγωνιστικού χώρου.

Τέλος, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός μπορεί να μην απάντησε στην ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ωστόσο το έπραξε ένας από τους μεγαλύτερους συνδέσμους των "πράσινων". Ο λόγος για την ΠΑΛΕΦΙΠ, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση:

Αναλυτικά:

"Την κατάλληλη στιγμή φαίνεται πως επέλεξαν οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού για να εκδώσουν ανακοίνωση, καθώς οι Απόκριες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου πλησιάζει. Διότι είμαστε βέβαιοι πως τέτοιες ανακοινώσεις προκαλούν άφθονο γέλιο ακόμα και στους υγειώς σκεπτόμενους φιλάθλους της ομάδας του Πειραιά.

Σίγουρα προκαλεί άφθονο γέλιο το γεγονός ότι η δικαιολογημένη αγανάκτηση και διαμαρτυρία σύσσωμης της φίλαθλης κοινής γνώμης για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου εκλαμβάνεται από τους συντάκτες της ανακοίνωσης ως «ενορχηστρωμένη πυροδότηση της έντασης και του τυφλού φανατισμού». Αλλά ακόμη χειρότερο είναι το γεγονός, ότι εκείνοι που εκλαμβάνουν έτσι την αντίδραση για μία άκρως νοσηρή κατάσταση, είναι οι ίδιοι που την προκάλεσαν.

Είναι οι μόνιμοι ηθικοί αυτουργοί της έντασης και του τυφλού φανατισμού. Είναι εκείνοι που πολύ πριν και κατά τη διάρκεια του περσινού αντίστοιχου ντέρμπυ του πρωταθλήματος καλλιεργούσαν ατμόσφαιρα ζούγκλας και τρομοκρατίας. Είναι εκείνοι που την τελευταία εφταετία ευθύνονται για ένα κατά πολλούς άκρως αναξιόπιστο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, με κυρίαρχες τις διαιτητικές αδικίες, τις συχνά μεροληπτικές αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης (όπως συστηματικά καταγγέλει ο τύπος) και την επιλεκτική ατιμωρησία. Ένα υδροκέφαλο πρωτάθλημα αποτελούμενο από ομάδες του Λεκανοπεδίου, και κατά προτίμηση της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, με απούσες τις ιστορικές και δημοφιλείς ομάδες της Περιφέρειας.

Ένα πρωτάθλημα που δεν βρίσκεται καν στις 25 πρώτες θέσεις της Ευρώπης από πλευράς προσέλευσης θεατών. Ένα πρωτάθλημα που είναι έρμαιο στις ορέξεις των «στρατιών οπαδών» που συντηρούν οι ίδιοι και δηλώνουν έπειτα ευθαρσώς ότι «αυτούς του οπαδούς έχουμε και δεν τους αλλάζουμε».... Βέβαια, είναι τελείως συμπτωματικό ότι η ομάδα που δημιούργησε αυτό το πρωτάθλημα με σκοπό να το κατακτά κάθε χρόνο, είναι μόνιμος «σάκος του μποξ» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αριθμεί ήδη πέντε χρόνια χωρίς να έχει πετύχει ούτε μία πρόκριση σε επόμενη φάση!

Ευτυχώς για όλους μας, ο φίλαθλος κόσμος είναι νοήμων, διαθέτει κρίση και εκφράζει συστηματικά την απέχθειά του στο ανυπόληπτο ελληνικό πρωτάθλημα και σε εκείνους που το έφεραν σε αυτήν την κατάντια. Οι καθημερινές συζητήσεις των φιλάθλων, τα δημοσιεύματα όλων (πλην δύο συγκεκριμένων «αμερόληπτων») αθλητικών και πολιτικών εφημερίδων και οι ανταποκρίσεις των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων αποδεικνύουν καθημερινά του λόγου το αληθές. Ότι δηλαδή μία συγκεκριμένη ομάδα και η ηγεσία της έχουν φθάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και κατ’ επέκταση τον ελληνικό αθλητισμό σε αδιέξοδο και κατάντια.

Σε όλους εμάς, αστείες ανακοινώσεις όπως αυτή που εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, προκαλεί άφθονο γέλιο. Διότι το θράσος και η ασυδοσία των εμπνευστών της αγγίζει και ίσως υπερβαίνει τα όρια του χιούμορ. Η κορύφωση του γέλιου έρχεται την στιγμή που η ανακοίνωση θίγει το θέμα του γηπέδου. Προφανώς, οι συντάκτες της συγκεκριμένης ανακοίνωσης αγνοούν τους όρους της σύμβασης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Γ.Γ.Α. για το στάδιο Καραϊσκάκη, αναφορικά με μία έκταση που ουδέποτε άνηκε στον Ολυμπιακό. Παράλληλα όμως, φαίνεται πως αγνοούν τις απραγματοποίητες υποσχέσεις της πολιτείας για ισότιμη και ταυτόχρονη λύση στο θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού, αναφορικά με μία έκταση που πάντοτε άνηκε στον Παναθηναϊκό.

Βέβαια, ο Παναθηναϊκός δεν έχει το θράσος να ζητήσει τόσο καταφανή εύνοια από την πολιτεία, ώστε να καταθέσει πρόταση ίδια με αυτή του Ολυμπιακού. Επίσης, ο Παναθηναϊκός κόσμος γνωρίζει πολύ καλά ότι το «τσάμπα και η κοροϊδία έχουν πεθάνει», βλέποντας ότι οι εκάστοτε διοικήσεις του Παναθηναϊκού προχωρούν και ζητούν να προχωρήσουν σε περαιτέρω σοβαρές επενδύσεις, δίχως ευνοϊκές και καταχρηστικές συμβάσεις με το δημόσιο, δίχως σκανδαλώδεις ρυθμίσεις τεραστίων χρεών από την πολιτεία. Μα πάνω από όλα ο Παναθηναϊκός, όπως και ο κάθε υγιειώς σκεπτόμενος πολίτης, γνωρίζει τη διαχρονική ισχύ της λαϊκής ρήσης ότι «ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ», κύριε Κόκκαλη...".



Μπορεί η Οσέρ να θεωρείται ως η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Γαλλίας αλλά η Λιόν είναι η πρωταθλήτρια και όταν θέλει συμπεριφέρεται σαν πρωταθλήτρια. Το συγκρότημα του Πολ Λε Γκεν λοιπόν πέρασε θριαμβεύτρια από το "Αμπέ Ντεσάμπ", επικράτησε με 2-1 και τώρα είναι ξανά στο παιχνίδι του τίτλου. Οι φιλοξενούμενοι, παρά τις απουσίες τους δεν φοβήθηκαν το παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά επιτέθηκαν για το γκολ που δεν άργησε να έρθει.

Μόλις στο 8ο λεπτό, ο Μαλουντά έκανε την σέντρα και ο Βιολό άθελα του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουλ. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια βελτιώθηκαν, προσπάθησαν να απειλήσουν τον Κουπέ αλλά στο 69' δέχτηκαν και δεύτερο γκολ, αυτή την φορά από τον Πεγκί Λουιντουλά. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Γκι Ρου ήταν μειώσει στο 75' με τον Μπουμσόνγκ αλλά και να δημιουργήσει ευκαιρίες για την ισοφάριση που παρόλα αυτά δεν είχαν αποτέλεσμα. Το ματς έγινε παρουσία του Γιτζάκ Σουμ που κατασκόπευσε την Οσέρ, αντίπαλο του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Οι συνθέσεις

Οσέρ: Κουλ, Ραντέ, Μπουμσόγκ, Μεξές, Γκριτσί, Λασέρ, Ταϊνιο, Βιολό, Καπό, Καλού, Σισέ
Λιόν: Κουπέ, Ντεφλάντρε, Μπέρτχοντ (46' Ρεβεγιέρ), Εντμιλσον, Κακαπά, Καριέρ, Μαλουντά, Εσιέν, Ζουνίνιο (26' Μούλερ), Λουιντουλά (89' Μπεργκουνουά), Γκοβού)

News 24/7

24MEDIA NETWORK