ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Το γκολ του Άκπομ σήμανε... triple double

Ο νέος ήρωας της Τούμπας, Τσούμπα Άκπομ, σκόραρε ένα καταπληκτικό γκολ και χάρισε στον ΠΑΟΚ το τρίτο σερί Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά και το πρώτο double της ιστορίας του!

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με ιδανικό τρόπο έκλεισε η σεζόν για τον ΠΑΟΚ και τους οπαδούς του, καθώς ένα γκολ του Τσούμπα Άκπομ στον τελικό του ΟΑΚΑ με αντίπαλο την ΑΕΚ, χάρισε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης το Κύπελλο Ελλάδας και μαζί το πρώτο double της ιστορίας της. Σε ένα παιχνίδι που οτιδήποτε δεν είχε σχέση με το χορτάρι, ήταν... αποκρουστικό. Όχι ότι το θέαμα του τελικού σε ενθουσίαζε, αλλά τα γύρω γύρω ήταν πολύ χειρότερα.

Παρά τις άδειες εξέδρες, η αστυνομία δεν μπορούσε να κάνει ζάφτι 240 προσκεκλημένους των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, τη στιγμή που είχε συντριπτικό αριθμητικό πλεονέκτημα. Έτσι, στο ελληνικό ποδόσφαιρο ζήσαμε και την απειλή εκκένωσης του γηπέδου σε ματς που διεξήχθη... κεκλεισμένων των θυρών! Απίστευτο, κι όμως ελληνικό.

Ο τελικός ξεκίνησε με ένα στιγμιότυπο που παρέπεμπε σε... WWE, όταν Μάτος και Λιβάγια μπλέχτηκαν σε μια λαβή διεκδικώντας την μπάλα που ερχόταν από ψηλά. Ευτυχώς, δεν χτύπησε κανένας. Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό στο ξεκίνημα του, η μάχη στον άξονα της μεσαίας γραμμής έμοιαζε ισορροπημένη, έτσι ουδείς μπορούσε να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό και το στυλ παιχνιδού που τον βόλευε. Αν και το χαμηλό τέμπο έδειχνε να κουμπώνει καλύτερα στον ΠΑΟΚ.

Φτάνοντας στο 20λεπτο τα βλέμματα τράβηξαν οι 120 προσκεκλημένοι των τυπικά γηπεδούχων, που είχαν διένεξη με την αστυνομία, εκτοξεύοντας μπουκάλια. Ακολούθησαν δύο κίτρινες κάρτες για την ΑΕΚ, μια στον Οικονόμου για μαρκάρισμα στον Μπίσεσβαρ και άλλη μια στον Λιβάγια που σούταρε το... χέρι του Βαρέλα. Ο στόπερ του ΠΑΟΚ χαμήλωσε πολύ το κορμί του για να απομακρύνει τη μπάλα, ο Κροάτης επιχείρησε να εκτελέσει στην κίνηση, δεν είχε καμία πρόθεση να χτυπήσει τον αντίπαλο του που ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά και συνέχισε στο ματς.

Μετά το μισάωρο η ομάδα του Λουτσέσκου άρχισε να ανεβάζει στροφές και απείλησε με τον Σάκχοφ στο 36', όμως ο Μπάρκας ήταν σε ετοιμότητα στην προσπάθεια του Ουκρανού μέσου. Η ΑΕΚ απάντησε με την κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι που έβγαλε ο Πασχαλάκης στο 40', ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ επενέβη αποτελεσματικά στο σουτ εκτός περιοχής του Κρίστιτσιτς.

Φτάνοντας στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ βρήκε προβάδισμα τίτλου. Ο Πέλκας από δεξιά πάτησε στην περιοχή και γύρισε στον Άκπομ, που ολομόναχος από το ύψος της μικρής περιοχής θέλησε να σβήσει τον μύθο του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Καταπληκτικό γυριστό του Άγγλου φορ με πλάτη στην εστία, η μπάλα στα δίχτυα και 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Το γκολ μπήκε στο μικροσκόπιο του VAR, που έδειξε νομιμότητα και ο Τσβάιερ την σέντρα.

Στην ανάπαυλα υπήρχε νέος γύρος... φιλοφρονήσεων ανάμεσα στους 120 προσκεκλημένους του ΠΑΟΚ και τα ΜΑΤ, έπεσε το σχετικό ξύλο και η κατάσταση εκτονώθηκε. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια μεγάλη στιγμή για κάθε ένα από τους δύο "μονομάχους". Στην κάθετη πάσα του Μάνταλου στο 52', ο Πόνσε δεν κατάφερε να νικήσει τον Πασχαλάκη και ένα λεπτό αργότερα ο Πέλκας στην κόντρα τροφοδότησε τον Ζαμπά αλλά το πλασέ του Βραζιλιάνου εξουδετέρωσε ο Μπάρκας!

Αμέσως μετά είχαμε την πρώτη χρήση του VAR στην Ελλάδα, μέσω εξέτασης της οθόνης που υπήρχε στο γήπεδο. Η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι για ένα χέρι του Κάνιας στην περιοχή, ωστόσο ο Τσβάιερ έκρινε πως δεν υπήρχε πρόθεση άρα και παράβαση του Ισπανού, θεωρώντας ακούσιο το χέρι.

Από το 66' άρχισε η σκακιέρα των πάγκων, με τους Λουτσέσκου και Χιμένεθ να προσπαθούν μέσω αλλαγών να δώσουν βοήθεια στις ομάδες τους. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας στο δεύτερο 45λεπτο, ο Χιμένεθ ρίσκαρε σε διατάξεις και πρόσωπα κάνοντας περισσότερο επιθετική την φιλοσοφία των "κιτρινόμαυρων", που όμως ουδέποτε ουσιαστικά βρήκαν τον τρόπο να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με απογοήτευση για την ΑΕΚ και ξέφρενους πανηγυρισμούς στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ, που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας για τρίτη σερί χρονιά κόντρα στον ίδιο αντίπαλο στον τελικό της διοργάνωσης.

Έτσι ολοκλήρωσε την σεζόν με ένα... triple double, αφού λίγες μέρες νωρίτερα είχε στεφθεί και πρωταθλητής Ελλάδας, για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια. Αυτό μάλιστα ήταν και το πρώτο double της ιστορίας του. Ότι... ισοφάρισε την ΑΕΚ στους μεταξύ τους τελικούς, είναι το λιγότερο. Πλέον οι δύο ομάδες μετρούν από τρεις κατακτήσεις στους έξι μεταξύ τους τελικούς στο Κύπελλο Ελλάδας.

Πρόσωπο του αγώνα ήταν αναμφίβολα ο Τσούμπα Άκπομ που με το καταπληκτικό του τέρμα και την εν γένει παρουσία του στο δεύτερο μισό της σεζόν, λες και έχει βαλθεί να... αποκαθήλωσει τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς και να γίνει ο νέος αγαπημένος της κερκίδας στην Τούμπα. Χαρακτηριστική η εικόνα του με το τελευταίο σφύριγμα, δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνηση του. Την όρεξη του για χιούμορ πάντως δεν την έχασε... " Από τη στιγμή που πίστευα ότι ο Πέλκας θα μου περάσει τη μπάλα μπροστά και είδα ότι πήγε πίσω έπρεπε κάτι να σκεφτώ. Είναι κάτι που κάνω στο FIFA", είπε on camera στις δηλώσεις του λίγα λεπτά μετά τη λήξη.

Αν όλα αυτά συνέβαιναν και σε ένα γεμάτο γήπεδο θα ήταν προφανώς καλύτερα, αλλά υπάρχει πολύς δρόμος μέχρι να φτάσουμε εκεί. Αν φτάσουμε ποτέ.

Photo credits: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK