ΠΑΟΚ-ΑΕΛ: Ο Τζόλης αλλάζει τον τρόπο διεξαγωγής του κυπέλλου

ΠΑΟΚ και ΑΕΛ έχουν.... ανοιχτούς λογαριασμούς. Παρά το 5-0, παρά το χατ τρικ του Χρήστου Τζόλη, είναι αναγκασμένοι να δώσουν ρεβάνς για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Χρήστος Τζόλης του ΠΑΟΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην ΑΕΛ για τον 1ο αγώνα της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας 2020-2021 στο γήπεδο της Τούμπας | Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021
Ο Χρήστος Τζόλης του ΠΑΟΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην ΑΕΛ για τον 1ο αγώνα της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας 2020-2021 στο γήπεδο της Τούμπας | Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 EUROKINISSI SPORTS

Η λογική μιας διοργάνωσης κυπέλλου παγκοσμίως διαφοροποιείται από εκείνη του πρωταθλήματος. Το δεύτερο επιβραβεύει τη σταθερότητα, το πρώτο κάνει το ίδιο ακόμα και σε μια έκπληξη. Την εποχή του κορονοϊού, όταν το καλεντάρι είναι πολύ 'σφιχτό' και ανά τον κόσμο οι ποδοσφαιρικοί φορείς αφαιρούν παιχνίδια από το προγραμματισμό τους, η ΕΠΟ θεώρησε σωστό στη φάση των 16 του θεσμού των εκπλήξεων να 'ψαλιδίσει' τις πιθανότητες να γίνουν τέτοιες.

Το 5-0 του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΛ είναι μόνο το 1ο παιχνίδι των δύο ομάδων σε αυτόν τον γύρο. Για να προκριθεί μία εκ των δύο ομάδων, είναι απαραίτητο να διεξαχθεί ρεβάνς. Μέσα σε lockdown, κρίθηκε αδιανόητο από την προκήρυξη της διοργάνωσης να μην είναι διπλά αυτά τα παιχνίδια, σε αυτήν την πρόωρη φάση.

Ίσως η εμφάνιση του Χρήστου Τζόλη και κυρίως το χατ τρικ του να εξορθολογίσουν τη διαδικασία, έστω για τη νέα σεζόν. Διότι στην τρέχουσα, ο 'δικέφαλος του βορρά' έχει προκριθεί και οι 'βυσσινί' έχουν αποκλειστεί. Χωρίς να χρειαστεί καν να δώσουν τη ρεβάνς. Τόσο μεγάλη είναι η διαφορά δυναμικής (και στόχων) τους. Ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε ενδεκάδα με πολλούς βασικούς, οι οποίοι έπαιξαν ως τέτοιοι. Ο Τζόλης ήταν τρανό παράδειγμα, αφού στα πρώτα 23 λεπτά είχε σκοράρει ήδη δύο φορές.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ανακόψει τον ΠΑΟΚ στο 'Αλκαζάρ' στις αρχές του μήνα για τη Super League Interwetten, όμως οι συνθήκες ήταν τελείως διαφορετικές. Έπαιξαν με την 'καλή' ενδεκάδα (τώρα είχαν πολλές αλλαγές), ο προπονητής τους, Γιάννης Τάτσης, δεν τελούσε υπό παραίτηση, οι παίκτες δεν είχαν στο μυαλό τους τα προσεχή ματς πρωταθλήματος που θα τους κρατήσουν στην κατηγορία. Σε μονό παιχνίδι με τον σοβαρό ΠΑΟΚ η ΑΕΛ είχε και πάλι λιγότερες πιθανότητες, σε διπλά παιχνίδια έμοιαζε απίθανο να αποκομίσει κάτι η θεσσαλική ομάδα και αναγκαστικά επέλεξε το πρωτάθλημα και την αδιαφορία στο κύπελλο.

Ο Μάικλ Κρμέντσικ δεν ήταν αδιάφορος από την πλευρά του. Έβγαλε την ασίστ στο 1ο γκολ του Τζόλη (το 2ο ήταν αποτέλεσμα φανταστικής μπαλιάς του πολύ καλού σήμερα Ντόουγκλας Αουγκούστο) και σκόραρε στο 48'. Ήταν το 3ο σερί παιχνίδι που σκοράρει ο Τσέχος επιθετικός, φτάνοντας ήδη τα... τριπλάσια τέρματα από τον άνθρωπο που κλήθηκε να αντικαταστήσει προ 2 εβδομάδων, Αντόνιο Τσόλακ.

Το δύσκολο δεν ήταν τελικά να περάσει τον Κροάτη επιθετικό στα γκολ, αλλά έναν στόπερ. Ο Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον διαμόρφωσε το 4-0 στο 55', με το 4ο τέρμα του τις τελευταίες 31 ημέρες σε όλες τις διοργανώσεις. Ύστερα από το τέρμα του Ισλανδού, ο Γκαρσία σήμανε και ένα μίνι τέλος, ρίχνοντας στη μάχη μεταξύ άλλων τον Λάζαρο Λάμπρου και τον (16χρονο) Γιώργο Κούτσια.

Η κατάσταση γύρισε μπούμερανγκ. Οι διοργανωτές περίμεναν 180 λεπτά μάχης συν τις όποιες καθυστερήσεις, όμως η κόντρα των δύο ομάδων 'έσβησε' στα 55 λεπτά. Αυτό δεν μπορεί να στερήσει τη δόξα του Τζόλη, ο οποίος πέτυχε το 1ο χατ τρικ της καριέρας του (από ασίστ του Λάμπρου) με αριστερό σουτ στο 74'. Εξάλλου, μόνος του έστειλε το μήνυμα στους υπευθύνους: δεν χρειάζεται δεύτερο παιχνίδι για να αποδείξει κάτι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK