ΠΑΟΚ-ΑΕΛ: Ο Τζόλης έδωσε την λύση, η Μπενφίκα φέρνει προβλήματα

Ο Τζόλης πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, ο Μιχαηλίδης έβαλε στοπ στον Ντουρμισάι και ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε το εμπόδιο της ΑΕΛ στην πρεμιέρα της Super League 2020-2021. Ωστόσο η εικόνα του 'Δικεφάλου' δεν ήταν ενθαρρυντική ενόψει Μπενφίκα.

Ο Τζόλης πανηγυρίζει το μοναδικό τέρμα στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΛ στην Τούμπα, στην πρεμιέρα της Super League 2020-2021.
Ο Τζόλης πανηγυρίζει το μοναδικό τέρμα στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΛ στην Τούμπα, στην πρεμιέρα της Super League 2020-2021. EUROKINISSI SPORTS

Πρεμιέρα στις επίσημες εγχώριες διοργανώσεις ήταν για ΠΑΟΚ και ΑΕΛ η αναμέτρηση της Τούμπας, με τον 'Δικέφαλο' να έχει μπροστά του και το ματς-πρόκληση με την Μπενφίκα για την προκριματική φάση του Champions League. Και μπορεί για τους γηπεδούχους η αποστολή της 1ης αγωνιστικής στην Super League να στέφθηκε με επιτυχία, ωστόσο η συνολική εικόνα δεν ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντική ενόψει της κρίσιμης ευρωπαϊκής μάχης.

Ο Αμπέλ Φερέιρα προτίμησε ξανά διάταξη με τρεις στην άμυνα και τους Τζόλη, Πέλκα στην πλάτη του φορ Άκπομ. Έδωσε στον Μπίσεσβαρ ρόλο wing back από δεξιά, με τον Γιαννούλη στην απέναντι πλευρά και τους Σβαμπ - Καντουρί να μοιράζονται χώρους και ευθύνες στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Μιχάλης Γρηγορίου προτίμησε ένα 4-2-3-1, έχοντας κατά νου να ελέγξει τους χώρους κατά πλάτος του γηπέδου και να μην επιτρέψει συνεργασίες από τα άκρα. Προτιμούσε να μένει η μπάλα στον άξονα του ΠΑΟΚ, καθώς οι Σβαμπ και Καντουρί δεν τρέχουν με τη μπάλα, ούτε ρισκάρουν στα επιθετικά μέτρα.

Η ΑΕΛ απείλησε πρώτη με τους Τόρζε και Τρούγιτς, δίχως όμως να ανησυχήσει επί της ουσίας ο Ζίβκοβιτς. Αντίθετα, στην πρώτη του καλή ευκαιρία ο ΠΑΟΚ βρήκε σκορ. Ο Μπίσεσβαρ σήκωσε ιδανικά στην κίνηση του Τζόλη στην πλάτης άμυνας και ο 18χρονος κυνηγός έπιασε ένα βολ πλανέ που άφησε τον Νατζ ανήμπορο να αντιδράσει. Έξοχο το τέρμα του Τζόλη, που εξακολουθεί να προσθέτει ύψος στο ποδοσφαιρικό του μπόι. Ο Φερέιρα ήταν ευχαριστημένος από το ξεκίνημα της ομάδας του στην αναμέτρηση, ο Γρηγορίου φώναζε για συγκέντρωση, κράτημα και κυκλοφορία της μπάλας.

Ο ΠΑΟΚ ήλεγχε το ματς, αλλά δεν απειλούσε με συνέπεια την αντίπαλη περιοχή, καθώς έπασχε από συνεργασίες. Το καλό νέο ήταν πως κρατούσε σε χαμηλά μέτρα την ΑΕΛ και η τριάδα πίσω του εξασφάλιζε πως δεν θα βρεθεί 'γυμνός' σε περίπτωση κόντρα επίθεσης. Ό,τι άρχισε ο Τζόλης τελείωσε ο Μιχαηλίδης με την εκπνοή του πρώτου μέρους, όταν μετά εκτέλεση φάουλ και κόντρες στη μικρή περιοχή, έσωσε την εστία του προ του Ντουρμισάι, με τον Ζίβκοβιτς ουσιαστικά εξουδετερωμένο.

Οι γηπεδούχοι αναζητούσαν ένα ακόμη γκολ για να βάλουν το ματς για... ύπνο, η ΑΕΛ κρατούσε το μίνιμουμ χάντικαπ του σκορ για να πάρει τα ρίσκα της στο τέλος. Στο 62' ο Άκπομ ολομόναχος σε κενή εστία έκανε... τσαφ(!), με την αγωνία να παρατείνεται στην Τούμπα. Δεν είχε ρυθμό και ένταση στο παιχνίδι του ο ΠΑΟΚ, έτσι η ΑΕΛ διατηρούσε ελπίδες να πάρει αποτέλεσμα. Σταδιακά περάσαμε στη σκαιέρα των αλλαγών, με τον Φερέιρα να δίνει το βάπτισμα του πυρός στον Άντριγια Ζίβκοβιτς. Είχε δύο καλές στιγμές ο Σέρβος για να 'κλειδώσει' το ματς αλλά δεν τα κατάφερε.

Και η ΑΕΛ λίγο έλειψε να προκαλέσει 'εμφράγματα' στις καθυστερήσεις, όταν στην προσπάθεια του Τρούγιτς εντός περιοχής η μπάλα κόντραρε και πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ζίβκο Ζίβκοβιτς... Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε τον ΠΑΟΚ νικητή, με τους 'ψάρακες' να βάζουν πλάτη. Τζόλης και Μιχαηλίδης έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για το τρίποντο στην πρεμιέρα, όμως η αναμέτρηση της Τρίτης είναι μια άλλη ιστορία. Εκεί ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί πολλά περισσότερα από τον ενθουσιασμό των εξαιρετικά ταλαντούχων, αλλά πάντα άπειρων νεαρών παικτών του. Ειδικά ο Τζόλης δίνει λύσεις από το ξεκίνημα της σεζόν, όπως έκανε με την Μπεσίκτας. Η Μπενφίκα όμως έρχεται έτοιμη να προσφέρει μια σειρά από προβλήματα στον 'Δικέφαλο'. Και για να γίνει η υπέρβαση κόντρα στους 'αετούς' είναι αναγκαίο να βγουν μπροστά οι... παλιοσειρές.

Προφανώς ο Αμπέλ Φερέιρα θα αναλύσει με τους συνεργάτες του το παιχνίδι, από εκεί και πέρα ωστόσο ρόλο θα παίξει το βάρος της προσωπικότητας των μπαρουτοκαπνισμένων. Ο ΠΑΟΚ κρατάει το τρίποντο και βλέπει στο ματς της Ευρώπης, η ΑΕΛ έδειξε πως και φέτος θα σώσει την παρτίδα εύκολα ή δύσκολα, διαθέτοντας πιο ισορροπημένο ρόστερ σε σχέση με την περσινή σεζόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK