ΠΑΟΚ-Άρης: Ο Ίνγκασον επέστρεψε την κλεμμένη ταυτότητα του Γκαρσία

Ο Μάντζιος κέρδισε την μάχη των πάγκων απέναντι στον Γκαρσία και ο Άρης κρατούσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην Τούμπα μέχρι το 87'. Η παλικαριά του Ίνγκασον και το αχρείαστο ρίσκο του Μπουσέ, έδωσαν στον ΠΑΟΚ έναν ανέλπιστο βαθμό στο τελικό 2-2 του ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής.

Ο Ίνγκασον με γκολ 87' και το κερδισμένο πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Βιεϊρίνια στο 94', έσωσε για τον ΠΑΟΚ έναν ανέλπιστο βαθμό στο 2-2 του ντέρμπι με την Άρη στην Τούμπα, για την 25η αγωνιστική της Super League Interwetten | 07/03/2021
Ο Ίνγκασον με γκολ 87' και το κερδισμένο πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Βιεϊρίνια στο 94', έσωσε για τον ΠΑΟΚ έναν ανέλπιστο βαθμό στο 2-2 του ντέρμπι με την Άρη στην Τούμπα, για την 25η αγωνιστική της Super League Interwetten | 07/03/2021 EUROKINISSI SPORTS

Θριαμβευτικό θα μπορούσε να ήταν το πέρασμα του Άρη από την Τούμπα, στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής αλλά και μια ολόκληρης πόλης, απέναντι στον ΠΑΟΚ. Οι 'κίτρινοι' κρατούσαν στα χέρια τους τη νίκη μέχρι το 87', έχοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στο ματς. Ωστόσο εντέλει έφυγαν από την αναμέτρηση μονάχα με τον βαθμό της ισοπαλίας, που ανέλπιστα κατέκτησε ο 'Δικέφαλος', με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ίνγκασον.

Για 70 λεπτά αγώνα, ο Άρης είχε τον απόλυτο έλεγχο όσων συνέβαιναν στο χορτάρι. Κυρίως χάρη στην τακτική του Άκη Μάντζιου, που υπερτερούσε αυτή του αντίπαλου πάγκου. Με δύο αμυντικούς μέσους και τον Μπρούνο από δεξιά να ελέγχει όλα τα ανεβάσματα του Βιεϊρίνια -επιτρέποντας στον Σάκιτς να αφοσιώνεται στον περιορισμό του Ουάρντα- οι φιλοξενούμενοι δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα ανασταλτικά, αφού την ίδια στιγμή ο Μαντσίνι είχε τυπικά τον ρόλο του φορ αλλά λειτουργούσε ως έξτρα χαφ σε φάση άμυνας, ζορίζοντας παρέα με τον Μπερτόγλιο την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ από τον άξονα.

Ο Γκάμα από δεξιά κρατούσε σε χαμηλά μέτρα τον Ροντρίγκο και ο Μάντζιος πολύ σωστά είχε τοποθετήσει τον δεξιοπόδαρο Σούντγκρεν αριστερά στην άμυνα και ο Σουηδός μπορούσε να ανταποκριθεί ευκολότερα στο μαρκάρισμα του Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος εξτρέμ παίζει την πλευρά με ανάποδο πόδι, έτσι όταν αποφάσιζε να συγκλίνει 'έπεφτε' στο καλό πόδι του Σούντγκρεν που ισορροπούσε την κίνηση του αντιπάλου του.

Από τη στιγμή που ο Άρης πήρε το προβάδισμα με τον Μπερτόγλιο στο 26', η στατιστική μαρτυρούσε πως θα ήταν πολύ δύσκολο να ηττηθεί στην Τούμπα. Από τις 14 προηγούμενες φορές που οι 'κίτρινοι' προηγήθηκαν σε αναμέτρηση της Super League Interwetten, κέρδισαν τις 13! Η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα συνέβη στην Τρίπολη και την ήττα με ανατροπή από τον Αστέρα.

Ο Πάμπλο Γκαρσία στο ημίχρονο απέσυρε τον Καγκάβα και έβαλε στη θέση του δεύτερο φορ. Με τους Σβιντέρσκι - Κρμέντσικ δίδυμο στην επίθεση και έναν χαφ λιγότερο, το πρόβλημα του ΠΑΟΚ πλέον ήταν στον τρόπο που θα φτάσει η μπάλα μπροστά. Η κυκλοφορία έγινε πιο δύσκολη και ο μόνος τρόπος να μπει η μπάλα στην αντίπαλη περιοχή με κάποιες αξιώσεις ήταν από αέρος.

Επιλογή που δημιουργούσε προβλήματα στην ανάκτηση της κατοχής και τους χώρους που έβρισκε ο Άρης στην αντεπίθεση. Και με αυτόν ακριβώς τον τρόπο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το 0-2 στο 69' με τον Μάνο. Ο Γκαρσία είχε πέσει για τα καλά στην παγίδα που του είχε στήσει ο Μάντζιος, που έδειξε πως ο Ουρουγουανός τεχνικός υπολείπεται εμπειρίας, ειδικά σε τέτοιες αναμετρήσεις.

Βάζοντας στο ματς τους Ελ Καντουρί και Μπάμπα στο 80', ο Γκαρσία απλά άλλαζε πρόσωπα και πλευρά στον Βιεϊρίνια. Τίποτε περισσότερο. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε και πορτοφόλι για δύο λόγους: την παλικαριά του Ίνγκασον και την λάθος εκτίμηση του Μπουσέ. Σε ένα φαινομενικά 'σκοτωμένο' γέμισμα, ο Ισλανδός στόπερ έπιασε κοιμώμενη την άμυνα του Άρη και με προβολή μείωσε σε 1-2 στο 87'. Ο ίδιος στις καθυστερήσεις κέρδισε πέναλτι σε έξοδο του Μπουσέ, σε παράβαση που αμφισβητήθηκε από τους φιλοξενούμενους αλλά επικυρώθηκε μέσω VAR (που προηγουμένως σωστά είχε πάρει πίσω την υπόδειξη πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σίλβα στον Ζίβκοβιτς, αφού δεν υπήρχε ανατροπή).

Το θέμα είναι πως ο γκολκίπερ του Άρη δεν είχε λόγο να ρισκάρει στην φάση. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε εύστοχα από την άσπρη βούλα για το τελικό 2-2 στην Τούμπα. Αποτέλεσμα που... σκρινάρει την ΑΕΚ, η οποία μπορεί να βρεθεί ισόβαθμη του Άρη στη δεύτερη θέση εφόσον κερδίσει τον Απόλλωνα την Δευτέρα.

Οι 'κίτρινοι' κλώτσησαν μια μεγάλη ευκαιρία, μπαίνοντας στο ντέρμπι πολύ πιο διαβασμένοι και με ξεκάθαρους ρόλους. Ο 'Δικέφαλος' πήρε έναν ανέλπιστο πόντο, τη στιγμή που ο Γκαρσία είχε χάσει την μάχη των πάγκων από τον Μάντζιο. Όμως ήταν ο Ίνγκασον που βρήκε την ταυτότητα του Ουρουγουανού τεχνικού και την επέστρεψε, γλιτώνοντας τον προπονητή αλλά και την ομάδα του από τα χειρότερα...


News 24/7

24MEDIA NETWORK