ΠΑΟΚ-Αστέρας: Τον Τζόλη ο Γκαρσία δεν τον άλλαξε

Είτε ως εξτρέμ είτε ο σέντερ φορ ο Χρήστος Τζόλης αποτελεί εγγύηση για τον ΠΑΟΚ και στο 2-0 επί του Αστέρα τον έβγαλε ξανά από τη δύσκολη θέση.

Ο Χρήστος Τζόλης με καταπληκτικό γκολ και κερδισμένο πέναλτι αφαίρεσε από τον Αστέρα το αριθμητικό πλεονέκτημα και χάρισε στον ΠΑΟΚ μια σημαντική νίκη
Ο Χρήστος Τζόλης με καταπληκτικό γκολ και κερδισμένο πέναλτι αφαίρεσε από τον Αστέρα το αριθμητικό πλεονέκτημα και χάρισε στον ΠΑΟΚ μια σημαντική νίκη EUROKINISSI

Πριν συμπληρωθεί ο πρώτος μήνας του στον πάγκο του ΠΑΟΚ και κερδίσει τη μονιμότητα που του παρέχει το συμβόλαιο τριετίας, ο Πάμπλο Γκαρσία είχε ήδη αποκριθεί σ' ένα μόνιμο δίλημμα στο οποίο ο προκάτοχός του Αμπέλ Φερέιρα δεν είχε δώσει απάντηση. Αψηφώντας τα 3.5-4 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για τον -'άσφαιρο' σε ροή αγώνα- Αντόνιο Τσόλακ, πήγε με τη ρέντα του Κάρολ Σβιντέρσκι, ο οποίος, εν αντιθέσει με τον ανταγωνιστή του για τη θέση του βασικού φορ (είτε στο 3-4-3 είτε στο 4-2-3-1), είχε ήδη βρει δίχτυα δυο φορές όντας αποδοτικότερος εντός περιοχής και πολύ πιο εξοικειωμένος με τη δουλειά που είχε να κάνει. Μια εξοικείωση που επαληθεύτηκε με 3 γκολ σε διαδοχικούς αγώνες (Παναιτωλικό, Απόλλωνα, ΠΑΣ Γιάννινα) και δικαίωσε την επιλογή του Ουρουγουανού.

Όσο κι αν ο Σβιντέρσκι πάντως έδινε γκολ, ο Χρήστος Τζόλης εξακολουθούσε να 'ναι ο πιο επικίνδυνος επιθετικός του 'Δικεφάλου' και αναμφίβολα ο πιο ωφέλιμος (8 γκολ εφέτος). Το 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, για την πέμπτη διαδοχική νίκη του 'Κομαντάντε' στο πρωτάθλημα, τού πιστώνεται εξ ολοκλήρου. Όντως είναι προτιμότερο ο 18χρονος να πατά περιοχή και να εκτελεί από θέσεις που ευνοούν τα υπέροχα τελειώματά του, αυξάνοντας τις πιθανότητες ευστοχίας. Θα είδες την πρόσφατη ανάλυση του Θέμη Καίσαρη στο SPORT24. Χάρη στις τοποθετήσεις του και τη χαρισματική επαφή του με την μπάλα, θα 'ναι ξεκάθαρα πιο εφικτή η δουλειά του και η ολοκλήρωση των προσπαθειών του. Δεν αμφισβητείται ωστόσο πως ο Τζόλης, που ξεκινά μονίμως τις προσπάθειές του από τ' αριστερά με τη σταθερή τάση να συγκλίνει προς τα μέσα, εμφανίζει την έφεση ενός κλασικού εξτρέμ με το ανάποδο πόδι που απειλεί σταθερά με τα χτυπήματα ακριβείας του.

Όσο κι αν ο Γκαρθία προσπάθησε να του φράξει το οπτικό πεδίο, όσο κι αν ο γκολκίπερ Παπαδόπουλος εκτιναχθεί για ν' αποκρούσει το διαγώνιο σουτ με το εσωτερικό φάλτσο από τον Τζόλη τράνταξε εκείνη την πλευρά των διχτύων που δικαιολογημένα θα του δώσει υποψηφιότητα για γκολ της 11ης αγωνιστικής. Το γεγονός πως στην αμέσως προηγούμενη φάση ο Κρέσπι είχε πλασάρει άουτ, στην κλασικότερη ευκαιρία του αμυντικογενούς Αστέρα, απέδωσε στο 1-0 του 18χρονο πρόσθετη αξία δεδομένου πως απεγκλώβισε τους γηπεδούχους από μια ζόρικη κατάσταση, απόρροια της δικαιολογημένης (αν και καθυστερημένης) αποβολής του ελ Καντουρί στο 38' για χτύπημα με το κεφάλι στο στήθος του Σουάρεθ.

Ο Πάμπλο Γκαρσία, "έχοντας μάθει ως ποδοσφαιριστής ότι στον ΠΑΟΚ πάντα θα είναι στραβά τα πράγματα", είχε επιλέξει να μην τροποποιήσει το αρχικό πλάνο του κατά την ανάπαυλα, αλλά να ζητήσει από τους παίκτες του "να βάλουν καρδιά" για ν' ανταπεξέθουν στο αριθμητικό μειονέκτημα. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Καρδιά που αποτυπώθηκε στην ορμή των πρώτων 15 λεπτών του β' ημιχρόνου και στο δοκάρι του Άντριγια Ζίβκοβιτς (57'). Αφότου βέβαια είχε το 1-0, φρόντισε να προφυλάξει τα νώτα του (με τον Τσιγγάρα αντί του Σβιντέρσκι), επιτρέποντας στον αεικίνητο Τζόλη (που μετατοπίστηκε στην περιοχή) να κερδίσει γρήγορα-γρήγορα το πέναλτι από τον Πασαλίδη, αφού του πήρε την εσωτερική, και στο τελευταίο 20λεπτο ο ΠΑΟΚ ν' αποκτήσει την πολυτέλεια διαχείρισης του υπέρ του αποτελέσματος που τον έφερε στη δεύτερη θέση της κατάταξης, πάνω πλέον από τον Άρη μια εβδομάδα από το μεταξύ τους ραντεβού στο 'Κλεάνθης Βικελίδης'. Την πρώτη αποστολή στην οποία ο νέος προπονητής κουβαλά το 'πρέπει', παρότι "θέλουμε χρόνο και υπομονή". Διότι «αλλάξαμε πολλά». Μόνο ο Τζόλης έμεινε ίδιος!


News 24/7

24MEDIA NETWORK