ΠΑΟΚ - Ατρόμητος: Ο 'δικέφαλος' μειώνει την απόσταση από τον τίτλο

Τα "και σε 5-6 εβδομάδες" που φώναζαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ δεν ισχύουν. Ο λειψός Ατρόμητος δεν του έκοψε ξανά βαθμούς και οι εβδομάδες μέχρι τη στέψη έγιναν 4 ή και λιγότερες.

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος: Ο 'δικέφαλος' μειώνει την απόσταση από τον τίτλο
MOTION TEAM

"Και σε 5-6 εβδομάδες θα είμαστε πια πρωταθλητές". Το σύνθημα συγχρόνισε περίπου 20.000 θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας για να παρακολουθήσουν το χρονικό διάστημα να μειώνεται, μετά από τη νίκη του ΠΑΟΚ με 3-0 επί του Ατρομήτου για την 24η αγωνιστική της Super League.

Ο 'δικέφαλος του βορρά' χρειάζεται πλέον 4 (αγωνιστικές) εβδομάδες για να στεφθεί πρωταθλητής, τουλάχιστον αν δεν 'σκοντάψει' πουθενά στα επόμενα 4 παιχνίδια του και εφόσον δεν 'σκοντάψει' ούτε ο ανταγωνιστής του, Ολυμπιακός. Ειδάλλως, μπορεί να στεφθεί πρωταθλητής ακόμα και νωρίτερα.

Ο Ατρόμητος ήταν στη θεωρία ένα από τα τελευταία αναχώματα για να μην συμβεί αυτό. Τέταρτος στον βαθμολογικό πίνακα, έναν βαθμό πίσω από την ΑΕΚ, θα μπορούσε να την προσπεράσει αν ήταν το ίδιο ανταγωνιστικός με τον 1ο γύρο. Εξάλλου, μέχρι το ντέρμπι με την Ένωση στις αρχές Φεβρουαρίου, οι Περιστεριώτες ήταν η μοναδική ομάδα που είχε κόψει βαθμούς από τον πρωτοπόρο.

Σε εκείνον τον αγώνα στη Δυτική Αττική δεν αγωνίστηκε ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας, Ευθύμης Κουλούρης. Ούτε στην Τούμπα. Σε εκείνον τον αγώνα στη Δυτική Αττική δεν αγωνίστηκαν και οι υπόλοιποι δανεικοί του ΠΑΟΚ στον Ατρόμητο (Δημήτρης Χατζηισαΐας, Δημήτρης Γιαννούλης). Ούτε στην Τούμπα (μόνο Χατζηισαΐας, αφού ο Γιαννούλης επέστρεψε στον ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο).

Βέβαια, και ο Ατρόμητος είχε έναν παίκτη που άρχισε τη σεζόν με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και μάλιστα βρέθηκε στο γήπεδο, αλλά δεν αγωνίστηκε. Όχι γιατί υπάρχει κάποια συμφωνία, αλλά γιατί ο Αμρ Ουάρντα, ακόμα κι αν αποθεώθηκε από τους φιλάθλους στην κερκίδα, τελεί υπό τιμωρία από τον Ατρόμητο για τη συμπεριφορά του στον αγώνα με την ΑΕΚ.

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος: Ο 'δικέφαλος' μειώνει την απόσταση από τον τίτλο
MOTION TEAM

Ο Ατρόμητος παρατάχθηκε χωρίς 7 παίκτες και οι προϋποθέσεις ήταν αναφανδόν υπέρ των γηπεδούχων, που στα τελευταία παιχνίδια δείχνουν να ψάχνουν όχι απλά τον τίτλο, αλλά και το αήττητο, ώστε να μιμηθούν τον Παναθηναϊκό του 1964.

Όταν, δε, στο 16' καταλογίστηκε πέναλτι για τον ΠΑΟΚ, όλα έδειχναν ότι θα τελείωναν νωρίς. Ο Χρήστος Θεοδωρακάκης απέκρουσε την εκτέλεση του Βιεϊρίνια, όμως αυτό ήταν απλά το πρώτο από τις 7 εύστοχες τελικές των γηπεδούχων στο 1ο ημίχρονο. Ο Ατρόμητος είχε μόλις μία (και καλή) με τον Κλαρκ Ενσικουλού στο 6', με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να αντιδρά σωστά.

Το γκολ ήρθε τελικά στο 39' με τον Σέρζιο Ολιβέιρα και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ για τον ΠΑΟΚ. Με το 2-0 στη 'φαρέτρα' του απέναντι σε έναν λειψό Ατρόμητο, το πρώτο τέταρτο του 2ου μέρους όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν 74% κατοχή, πέρασε σχεδόν αναίμακτα, πλην μιας καλής στιγμής του Μπρούνο Σόουζα.

Ο Τσούμπα Άκπομ έχασε μία ευκαιρία που δεν χάνεται για τον ΠΑΟΚ και ο αντικαταστάτης του και συναγωνιστής του για τη θέση του 'φουνταριστού', Κάρολ Σβιντέρσκι, του έδειξε πώς γίνεται στο 82', πλασάροντας σε κενή εστία για το 3-0. Ήταν το 5ο γκολ του Πολωνού επιθετικού (έχει και μία ασίστ) σε 7 αγώνες, βοηθώντας κι αυτός από την πλευρά του να 'ξεχαστεί' ακόμα πιο γρήγορα ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς.

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος: Ο 'δικέφαλος' μειώνει την απόσταση από τον τίτλο
MOTION TEAM

Όταν τελείωσε ο αγώνας, δεν είχε διεξαχθεί ακόμα το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Άρη στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' και ο ΠΑΟΚ είχε διαμορφώσει διψήφια διαφορά από τους 'ερυθρολεύκους'.

Έξι αγώνες πριν από την 'αυλαία' της σεζόν, το πρώτο πρωτάθλημα από το 1984-1985 μοιάζει βέβαιο και αναπόφευκτα οι φίλαθλοι στις εξέδρες συνέχισαν το πάρτι, φωνάζοντας "Να 'τοι, να 'τοι οι πρωταθλητές" και "Φέρτε το γιατρό".

Αυτό είναι και το μοναδικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Τούμπα τον Μάρτιο. Στο επόμενο εντός έδρας ματς, με τη Λαμία στις 7 Απριλίου, ενδέχεται αυτά τα συνθήματα να πάρουν σάρκα και οστά, εφόσον υπάρξει κάποιο στραβοπάτημα του Ολυμπιακού και νίκες του ΠΑΟΚ σε Παναιτωλικό και Ξάνθη νωρίτερα.

Photo credits: Motion Team

News 24/7

24MEDIA NETWORK