ΠΑΟΚ-Ατρόμητος: Ο 'Iceman' τον πάγωσε στην κορυφή

Ο ΠΑΟΚ 'καθάρισε' από το πρώτο ημίχρονο την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στην Τούμπα, όταν και προηγήθηκε με 3-0 έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον στόπερ Ίνγκασον, με τον Ισλανδό να σημειώνει δύο τέρματα. Ο 'Δικέφαλος' επικράτησε με σκορ 5-1 της ομάδας του Περιστερίου και πάτησε στην κορυφή της Super League.

Ο Σβέριρ Ίνγκασον με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο 'καθάρισε' την αναμέτρηση για τον ΠΑΟΚ, που επικράτησε με σκορ 4-1 του Ατρόμητου στην Τούμπα, για την 16η αγ. της Super League (23/12/2019) - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ
Ο Σβέριρ Ίνγκασον με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο 'καθάρισε' την αναμέτρηση για τον ΠΑΟΚ, που επικράτησε με σκορ 4-1 του Ατρόμητου στην Τούμπα, για την 16η αγ. της Super League (23/12/2019) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Την ευκαιρία να περάσει στην κορυφή της Super League πριν την διακοπή του πρωταθλήματος είχε ο ΠΑΟΚ και δεν την προσπέρασε. Ο 'Δικέφαλος' επικράτησε με σκορ 5-1 του Ατρόμητου στην Τούμπα και αυτό το τρίποντο σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Ολυμπιακού στον Βόλο, σήμανε πρωτιά για τον Αμπέλ Φερέιρα και τους παίκτες του. Σε μια αναμέτρηση που πήρε διαδικαστικό χαρακτήρα από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, χάρη στον παίκτη που αρχικά διόρθωσε τις ανορθογραφίες της ομάδας του στην άμυνα και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε έναν πολύτιμο σκόρερ. Τον Σβέριρ Ίνγκασον.

Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε λίγα λεπτά για να βρει τα πατήματα του στον αγωνιστικό χώρο και μόλις το έκανε, άμεσα βρήκε και προβάδισμα νίκης στην αναμέτρηση. Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια έμοιαζε καταδικασμένη μόλις η μπάλα έφυγε από τα πόδια του Πορτογάλου, όμως η προσπάθεια του κόντραρε στα πόδια του Ανδρούτσου, άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Μέγκιερι για το 1-0 στο 13'.

Ακολούθησε μια καλή στιγμή για τον Ατρόμητο με τον Γούτα στο 17' και μια ακόμη για τον ΠΑΟΚ με τον Λημνιό στο 22', ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα η άμυνα των γηπεδούχων πρόλαβε τις απειλητικές διαθέσεις του Ανδρούτσου. Ο 'Δικέφαλος' σταδιακά αύξησε την πίεση του, ο Ατρόμητος αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα και να ελέγξει τους χώρους, ενώ η άμυνα του συνελήφθη κοιμώμενη στο 34', όταν ο Ίνγκασον πήρε το ριμπάουντ από την προσπάθεια του Σβιντέρσκι στο οριζόντιο δοκάρι και σκόραρε για το 2-0.

Ο 'Iceman' του ΠΑΟΚ βρήκε δεύτερο προσωπικό τέρμα στο 41' με κεφαλιά, βάζοντας οριστικά για ύπνο το ματς. Το 3-0 του ημιχρόνου έμοιαζε αδύνατο να ανατραπεί στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Σβιντέρσκι ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι που ο ίδιος κέρδισε από το καθυστερημένο τάκλιν του Ρισβάνη, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0 μετά από 53 λεπτά αγώνα. Μια κακή εκτίμηση του Ζίβκοβιτς τρία λεπτά αργότερα, επέτρεψε στον Ουγκράι να μειώσει για την ομάδα του Περιστερίου. Το μόνο που άλλαξε ως το τέλος ήταν το σκορ, με τον Μίσιτς να σκοράρει με κεφαλιά στο 83' για το τελικό 5-1 στην Τούμπα.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στον Ισλανδό στόπερ του ΠΑΟΚ. Ο Ίνγκασον περίμενε καρτερικά για μήνες την ευκαιρία του. Ο τραυματισμός του Βαρέλα του άνοιξε την πόρτα της ενδεκάδας, ο 'Iceman' την πέρασε και την έκλεισε πίσω του. Διόρθωσε πολλές από τις αδυναμίες στην άμυνα της ομάδας του, που μέχρι να εμφανιστεί εκείνος στο χορτάρι δεχόταν γκολ σε κάθε επίσημο ματς από την αρχή της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ο Ίνγκασον όχι μόνο σταμάτησε την 'αιμορραγία', αλλά προσφέρει και πολύτιμα τέρματα στην επίθεση. Έφτασε ήδη τα 4 μετά από 11 συμμετοχές, αριθμός εξαιρετικός για κεντρικό αμυντικό.

Έτσι, μετά από 16 αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ πέρασε μόνος πρώτος στην κορυφή της Super League με 40 βαθμούς και στο +2 από τον Ολυμπιακό. Μετά την διακοπή ο 'Δικέφαλος' πηγαίνει στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' για το ντέρμπι της πόλης με τον Άρη στις 4 Ιανουαρίου, ενώ μια μέρα μετά είναι προγραμματισμένο το ελληνικό 'clasico' όπου ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης'. Όλα αυτά, αν φυσικά βρεθεί λύση με την αποχή επ' αόριστον που αποφάσισαν οι διαιτητές, αρχής γενομένης από την 17η αγωνιστική...

Πόσες εκ των Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπάγερν, Γιουβέντους θα αποκλειστούν στους 16 του Champions League; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK