ΠΑΟΚ-Ατρόμητος: Όποιος βιάζεται, σκοντάφτει

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 57' με το γκολ του Ζίβκοβιτς, ο Φερέιρα πίστεψε πως το ματς είχε τελειώσει και στο 72' απέσυρε από το ματς τους Τζόλη, Σβιντέρσκι. Βιάστηκε ο Πορτογάλος τεχνικός και το αυτογκόλ του Μιχάι στο 77' δεν είχε γυρισμό, με τον 'Δικέφαλο' να σκοντάφτει στην Τούμπα στο τελικό 1-1 με τον Ατρόμητο.

ΠΑΟΚ και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στην Τούμπα, για την 2η αγωνιστική της Super League Interwetten.
ΠΑΟΚ και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στην Τούμπα, για την 2η αγωνιστική της Super League Interwetten. EUROKINISSI SPORTS

Για τον ΠΑΟΚ το ερώτημα ήταν κατά πόσο θα είχε προλάβει να κάνει... reboot, σωματικά και ψυχολογικά μετά την μεγάλη πρόκριση επί της Μπενφίκα μεσοβδόμαδα, στα προκριματικά του Champions League. Για τον Ατρόμητο το στοίχημα ήταν να εκμεταλλευτεί την όποια φθορά μπορεί να έιχε προκαλέσει στον αντίπαλο του το ίδιο γεγονός. Η αναμέτρηση για την 2η αγωνιστική της Super League Interwetten στην Τούμπα είχε κάμποσα προβλήματα προς επίλυση για τους δύο προπονητές

Ο Αμπέλ Φερέιρα παρέταξε ξανά την ομάδα του με διάταξη 3-4-2-1, ωστόσο είχε κάμποσες αλλαγές σε πρόσωπα. Φανέλα βασικού πήραν οι Μιχάι, Μπίσεσβαρ, Εσίτι, Άντριγια Ζίβκοβιτς και Σβιντέρσκι αντί των Ίνγκασον, Κρέσπο, Ελ Καντουρί, Πέλκα και Άκπομ - ο Άγγλος δεν μένει πια εδώ καθώς επέστρεψε στην πατρίδα του για την Μίντλεσμπρο. Ο τρόπος προσέγγισης του παιχνιδιού που έχει καθιερώσει ο Πορτογάλος τεχνικός από τα περσινά playoffs και μετά έχει εξαιρετικά αποτελέσματα απέναντι σε αντιπάλους που έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο όταν ο ΠΑΟΚ καλείται να πάρει τα ηνία στο χορτάρι η κατάσταση είναι λίγο πιο περίπλοκη.

Ο Νταμίρ Κάναντι πήγε επίσης στη λογική των τριών κεντρικών αμυντικών, όμως η δική του τακτική είχε ως 'κλειδί' την τριάδα της επιθετικής γραμμής. Στιο 3-4-1-2 του Ατρομήτου, οι φορ Γιακουμάκης και Μανούσος μαζί με τον Ραμπέγιο που έπαιζε στην πλάτη τους, αποτελούσαν την πρώτη γραμμή άμυνας. Με την μπάλα στην κατοχή του ΠΑΟΚ σε χαμηλά μέτρα, οι δύο επιθετικοί έπαιρναν μέτρα στο πλάι και ο Χιλιάνος trequartista αντίστοιχα μέτρα ψηλά. Οι τρεις τους συνέθεταν σε τριάδα την πρώτη ζώνη άμυνας που μάρκαρε στον χώρο, θέλοντας να κόψουν τις γραμμές πάσας των αμυντικών του ΠΑΟΚ προς την μεσαία γραμμή ή τους wing back Μπίσεσβαρ και Γιαννούλη. Το πρόβλημα για τον Ατρόμητο ήταν πως όσες φορές η μπάλα περνούσε τους Γιακουμάκη, Μανούσο, Ραμπέγιο, οι γηπεδούχοι έβρισκαν υπεραριθμία στο build up του μισού γηπέδου. Το ευτύχημα για τους Περιστεριώτες ήταν πως οι παίκτες του 'Δικεφάλου' έδειχναν ανήμποροι να εκμεταλλευτούν αυτή τη συνθήκη.

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή (σταθερά κοντά στο 60%), ωστόσο δεν έβρισκε ρυθμό ούτε συνεργασίες σε σταθερή βάση, με αποτέλεσμα να μην βάζει τη μπάλα με προϋποθέσεις σκοραρίσματος στην περιοχή του Γιαννιώτη. Ο Ατρόμητος με τη σειρά του δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του Εσίτι να παρακολουθεί από κοντά τις κινήσεις των χαφ του άξονα, έτσι κατάφερνε να φέρνει τη μπάλα κόντα στην εστία του Ζίβκοβιτς μόνο από ψηλά, με τους Βαρέλα και Μιχαηλίδη να 'καθαρίζουν' εύκολα ή δύσκολα με το κεφάλι. Μεγάλη φάση δεν υπήρχε στο πρώτο 45λεπτο, μοιραία ούτε και σκορ, έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Όσα δεν συνέβησαν στο πρώτο ημίχρονο, έγιναν μαζεμένα από το 51' ως το 58'! Πρώτα ήταν ο Γιαννιώτης που σταμάτησε τον Τζόλη σε κλασική ευκαιρία του ΠΑΟΚ και αμέσως μετά ήταν το οριζόντιο δοκάρι σε 'τούβλο' του Κιβρακίδη εκτός περιοχής που δεν πέτρεψε στους φιλοξενούμενους να πανηγυρίσουν. Στο 56' ο Γιακουμάκης πρόλαβε την έξοδο του Ζίβκοβιτς αλλά πλάσαρε άουτ στην κίνηση εκτός περιοχής και στο επόμενο λεπτό ο 'Δικέφαλος' άνοιξε το σκορ από ασίστ του Γιαννούλη στον Άντριγια Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος μετά την Μπενφίκα βρήκε δίχτυα και απέναντι στον Ατρόμητο, λύνοντας τον γρίφο του γκολ για την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα. Με τη σέντρα, ο Γιακουμάκης βρέθηκε σε πλάγιο τετ-α-τετ με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς, που βγήκε νικητής στη μονομαχία, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του.

Η στιγμή που έμελλε να κρίνει την έκβαση της αναμέτρησης ήταν αυτή στο 72', όταν οι Πέλκας και Κούτσιας αντικατέστησαν τους Τζόλη και Σβιντέρσκι. Η απόφαση του Αμπέλ Φερέιρα αποδείχθηκε βεβιασμένη και ταίριαζε σε ματς που έχει 'τελειώσει' και όχι σε ένα που βρίσκεται στο 1-0, με περισσότερα από 20 λεπτά αγώνα να απομένουν.

Απαλλαγμένος από την πίεση και την ταχύτητα των δύο επιθετικών του ΠΑΟΚ που βγήκαν από τον αγωνιστικό χώρο, ο Ατρόμητος αναθάρρησε και πήρε μέτρα προς την επίθεση. Στο 77', σε γύρισμα του Ενσικουλού ο Μιχάι μπήκε στην πορεία της μπάλας και στην προσπάθεια του να απομακρύνει την έστειλε στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς για το 1-1!

Φερέιρα και Κάναντι συνέχισαν το σκάκι από τον πάγκο, ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε μέχρι την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Ο ΠΑΟΚ είχε χάσει τον ρυθμό του και σταδιακά είχε να αντιμετωπίσει και την κούραση από το μεσοβδόμαδα με την Μπενφίκα, ενώ ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τους χώρους που άφηνε στο τέλος ο αντίπαλος του για να βρει ένα δεύτερο γκολ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ βιάστηκε να πιστέψει πως το ματς είχε τελειώσει και όταν τα δεδομένα άλλαξαν ήταν αργά. Ο 'Δικέφαλος' σκόνταψε στην Τούμπα και απώλεσε βαθμούς που θα κληθεί να καλύψει στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Ατρόμητος ανέκαμψε με ιδανικό τρόπο μετά την ήττα της πρεμιέρας και εξασφάλισε μέρες ηρεμίας και δουλειάς μέχρι την επόμενη υποχρέωση του στη διοργάνωση...

News 24/7

24MEDIA NETWORK