ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-0

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-0 τον Ατρόμητο στην άδεια Τούμπα, έφτασε τους 4 βαθμούς και άφησε τους Περιστεριώτες στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-0

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα

Ορμητικά μπήκε στο παιχνίδι ο Ατρόμητος, προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τον μουδιασμένο ΠΑΟΚ στην παγωμένη και άδεια Τούμπα.

Ήδη στα πρώτα πέντε λεπτά, οι Περιστεριώτες είχαν απωλέσει δύο σημαντικές ευκαιρίες (δύο σουτ του Γεωργίου, το ένα έδιωξε με υπερένταση ο Γλύκος και το άλλο έφυγε λίγο άουτ).

Ο ΠΑΟΚ έψαχνε να βρει τα πατήματά του και να εγκαταλείψει το νωχελικό παιχνίδι. Άρχισε να το πετυχαίνει από το 15' και έπειτα, οπότε και άρχισαν να ισορροπούν και να προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα του Ατρομήτου κυρίως από τα άκρα.

Ο Ατρόμητος άρχισε να πιέζεται και ο ΠΑΟΚ να χάνει την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο 22', όταν το μονοκόμματο σουτ του Νάτχο απέκρουσε ενστικτωδώς με το πόδι ο Τσέναμο.

Οι γηπεδούχοι ήλεγχαν το ματς αλλά δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν φάσεις, μέχρι το 40' που κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Λαζαρίδη. Η εκτέλεση του Νάτχο ήταν άψογη, ο Τσέναμο δεν μπορούσε να κάνει κάτι και το σκορ άνοιξε.

Παράλληλα, ανέβηκε και η ψυχολογία του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να πετύχει και δεύτερο γκολ δευτερόλεπτα πριν φύγουν οι ομάδες για τα αποδυτήρια: ο Λάζαρ τροφοδότησε τον Στοχ έξω από την περιοχή του Ατρόμητου, ο Σλοβάκος ντρίμπλαρε τον Λαζαρίδη και με πολύ ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας το 2-0.

Η είσοδος του Ούμπιδες στην επανάληψη έγινε με στόχο την καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας από πλευράς Ατρομήτου, δίνοντας παράλληλα ένα πιο γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι του.

Οι Περιστεριώτες είχαν μια μόνιμη αλλά ελαφρά υπεροχή και σε αντίθεση με το πρώτο μέρος είχαν και την κατοχή. Έτσι έχασαν δύο καλές ευκαιρίες για να μειώσουν το σκορ και -γιατί όχι;- να ισοφαρίσουν: δύο κεφαλιές του Παπαδόπουλου, στο 51' και στο 66', με την πρώτη να φεύγει ελάχιστα άουτ και τη δεύτερη να διώχνει εκπληκτικά ο Γλύκος.

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να κλείνει γρήγορα τους χώρους για να μην απειληθεί. Το κατάφερε, περιορίζοντας τη δράση των φιλοξενούμενων, είχε μια καλή στιγμή στο 70' σε σουτ του Βούκιτς που έδιωξε εντυπωσιακά ο Τσέναμο και στο 86'... πέτυχε και τρίτο γκολ: ο Αθανασιάδης τροφοδότησε τον Βούκιτς που στάθηκε ψύχραιμος φάτσα με τον Τσέναμο και πλάσαρε ιδανικά γράφοντας το 3-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

MVP

Ο Στοχ μπορεί να αγωνίστηκε για 60 λεπτά και να αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού, αλλά στο διάστημα που έπαιξε ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Πολύ κινητικός και δραστήριος και σκόρερ ενός καταπληκτικού γκολ.

Αδύναμος κρίκος

Ο Λαζαρίδης ήταν ο μοιραίος παίκτης του Ατρομήτου: έκανε το πέναλτι με το οποίο ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ και ήταν εκείνος που "έφαγε" την ντρίμπλα από τον Στοχ στο 2-0.

Σχόλιο

Το σκορ είναι ολίγον... μαγική εικόνα. Ο Ατρόμητος ήταν αρκετά καλός για να ηττηθεί 3-0, ενώ είχε και τέσσερις εξαιρετικές ευκαιρίες. Σε καμία περίπτωση όμως δεν αμφισβητείται το δίκαιο της επικράτησης του ΠΑΟΚ, που αντεπεξήλθε μετά το σοκ της βαριάς τιμωρίας και του άδειου γηπέδου, ήταν σε μέγιστο βαθμό αποτελεσματικός και πήρε ένα αποτέλεσμα που το είχε τεράστια ανάγκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λίνο (88' Πόζογλου), Κάτσε, Λάζαρ, Σαλπιγγίδης (75' Σπυρόπουλος), Νάτχο, Στοχ (60' Βούκιτς), Αθανασιάδης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσέναμο, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Δημούτσος, Μπάλλας (46' Ούμπιδες), Γκαρσία (74΄Φωτάκης), Καραμάνος, Γεωργίου (68' Ναπολεόνι), Παπαδόπουλος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK