ΠΑΟΚ - Εργοτέλης 1-0 (VIDEOS)

Ο κακός ΠΑΟΚ χρειάστηκε ένα γκολ του Παπαδόπουλου στο 83ο λεπτό για να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Εργοτέλη στην Τούμπα. Λιγοστός κόσμος στην Τούμπα, αποθεώθηκε στο ημίχρονο η Κυπελλούχος ομάδα βόλεϊ του Δικεφάλου. Τραυματίστηκε και αποχώρησε με φορείο ο Κόστα.

ΠΑΟΚ - Εργοτέλης 1-0 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Το live του αγώνα

Εικόνα αγώνα

Στην πρώτη παρουσία του Γιώργου Γεωργιάδη στον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Δικέφαλος μπήκε φορτσάτος στο γήπεδο. Ο Περέιρα μόλις στο 2ο λεπτό σέντραρε, ο Γκολάσα έστρωσε στον Μακ, ο οποίος με ευθύβολο σουτ από το ύψος του πέναλτι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Ο Αθανασιάδης πήρε την “σκυτάλη” στο 5', χάνοντας μοναδική ευκαιρία. Ο Γκολάσα του μοίρασε ιδανικά την μπάλα, αλλά ο 27χρονος επιθετικός με εξουδετερωμένο τον Καβουσάκη προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο ΠΑΟΚ “σίγησε” στα επόμενα λεπτά με αποτέλεσμα να σταματήσει να γίνεται απειλητικός στα καρέ του Εργοτέλη και οι Κρητικοί σιγά σιγά να βγαίνουν από το “καβούκι” τους. Στο 29' μετά από φάση διαρκείας ο Μακ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο, όμως, το σουτ που επιχείρησε κόντραρε σε σώματα. Ο Νομπόα στο 32' εκτέλεσε φάουλ, ο Κόστα έπιασε την γυριστή κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 42' ο Γεωργιάδης προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, αντικαθιστώντας τον Ρατς που ένιωσε ενοχλήσεις με τον Κωνσταντινίδη. Η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν ένα συρτό σουτ του Νομπόα στο 44', που πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Καβουσάκη.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Νομπόα στο 48' βρήκε με εκτέλεση φάουλ το κεφάλι του Περέιρα, ο Αργεντινός σημάδεψε σωστά, αλλά ο Καβουσάκης πετάχτηκε εντυπωσιακά στην γωνία του και παραχώρησε κόρνερ. Στο 52' ο Ολαϊτάν ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, ξεπέρασε το εμπόδιο του Ρικάρντο Κόστα, όμως, τελευταία στιγμή πρόλαβε και τον παρεμπόδισε ο Σκόνδρας. Σαν να μην έφτανε αυτό στο 56' ο Τζανακάκης εκμεταλλεύτηκε λάθος του Σκόνδρα, προχώρησε, σούταρε, αλλά ο Ιτάνζ απέκρουσε σωτήρια.

Οσο περνούσε ο χρόνος το άγχος άρχισε να καταβάλλει τους παίκτες του ΠΑΟΚ και αυτό φαινόταν από τις κινήσεις τους στον αγωνιστικό χώρο και τις συνεχείς παρατηρήσεις του ενός στον άλλον. Το 1-0 δεν έγινε ούτε στο 66', παρόλο που η μπάλα έφτασε μέχρι την γραμμή της εστίας του Καβουσάκη. Ο Περέιρα βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη, πλάσαρε χλιαρά, με αποτέλεσμα οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων να προλάβουν την μπάλα πριν επιτευχθεί γκολ, παρά την ύστατη προσπάθεια του Κλάους να την σπρώξει στα δίχτυα τελευταία στιγμή.

Ο Κόστα στο 79' έπεσε στο έδαφος και σφάδαζε από τον πόνο, πιάνοντας το γόνατό του και δείχνοντας ότι υπέστη σοβαρό τραυματισμό. Αντικαταστάθηκε από τον Παπαγιαννόπουλο σε ένα σημείο που ο ΠΑΟΚ δεν έβρισκε λύσεις απέναντι στην άμυνα του Εργοτέλη. Ο Παπαδόπουλος, πάντως, στο 83' μετά από φαρμακερή σέντρα του Κωνσταντινίδη, έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος του πέναλτι, γύρισε και πλάσαρε εύστοχα λυτρώνοντας τον ΠΑΟΚ.

Ο διαιτητής Κομίνης έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής στο 87', όταν δεν υπέδειξε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ σε μαρκάρισμα του Τζανακάκη στον Αθανασιάδη, ενώ στις καθυστερήσεις ο Παπαδόπουλος με κοντινό πλασέ στην κίνηση σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

MVP

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος πέρασε στο γήπεδο στο 71' και μερικά λεπτά αργότερα πέτυχε το γκολ που χάρισε στον ΠΑΟΚ τη νίκη και έδιωξε τα σύννεφα πάνω από την Τούμπα. Το τέρμα που σημείωσε ήταν δείγμα της εμπειρίας που διαθέτει ο Ελληνας επιθετικός και αναμφισβήτητα του αξίζει ο τίτλος του MVP.

Αδύναμος κρίκος

Ο Γκορκς στην φάση του γκολ χάνει τον Παπαδόπουλο με αποτέλεσμα να γίνει ο μοιραίος παίκτης της ομάδας του, που μέχρι εκείνο το σημείο έδειχνε ότι μπορεί να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας στην Τούμπα.

Σχόλιο

Ο ΠΑΟΚ δείχνει “άρρωστος” αγωνιστικά παρά τη νίκη του με 1-0 επί του Εργοτέλη. Εάν οι παίκτες του Δικεφάλου δεν συνέλθουν γρήγορα τότε θα έχουν πολύ δύσκολο έργο στα πλέι οφ απέναντι στον φορμαρισμένο Παναθηναϊκό και τον ποιοτικό Αστέρα Τρίπολης. Μετά, άλλωστε, την απομάκρυνση του Αναστασιάδη αποδεικνύεται ότι μερίδιο ευθύνης για την κακή εικόνα της ομάδας έχουν και οι ποδοσφαιριστές και όχι μόνο ο προπονητής, ενώ η άδεια Τούμπα αποτελεί το πιο ηχηρό μήνυμα στον Ιβάν Σαββίδη για να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Βίτορ, Κόστα (λ.τ. 80' Παπαγιαννόπουλος), Ρατς (λ.τ. 42' Κωνσταντινίδης), Νομπόα, Τζιόλης, Γκολάσα, Μακ, Περέιρα (71' Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης

Εργοτέλης (Ταουσιάνης): Καβουσάκης, Πίτσος, Λουβιόν, Γκορκς, Τζανακάκης, Γκέντσογλου (88' Σολάρι), Μποέ Καν, Χαντί (72' Κάλε), Χαλκιαδάκης, Ουλά, Ολαϊτάν (67' Ντζίλας)

Διαβάστε ακόμη

Αρνητικό ρεκόρ εισιτηρίων στην Τούμπα επί των ημερών Σαββίδη

Γεωργιάδης: "Να είναι πιο προσεκτικοί οι διαιτητές"

Μαγνητική οι Ρατς και Κόστα

Η απίθανη ευκαιρία του ΠΑΟΚ (VIDEO)

Ξέσπασε στον φωτογράφο του ΠΑΟΚ ο Παπαδόπουλος (VIDEO)

Στην Τούμπα η ομάδα βόλεϊ (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK