ΠΑΟΚ, Ευρώπη, Χάβος

Οι έντονες ευρωπαϊκές στιγμές που έζησε ο νυν προπονητής του Παναιτωλικού, όντας τεχνικός του "Δικεφάλου" και η "τραυματική" εμπειρία με την Παρί Σεν Ζερμέν.

ΠΑΟΚ, Ευρώπη, Χάβος

Ο ΠΑΟΚ θα τεθεί αντιμέτωπος την Κυριακή (12/1) με τον Παναιτωλικό του Μάκη Χάβου. Εναν τεχνικό που έχει πλούσιο παρελθόν στον "Δικέφαλο", είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής και που μάλιστα το διάστημα που κάθισε στην άκρη του πάγκου του "Δικεφάλου", πρόλαβε να ζήσει μερικές μεγάλες ευρωπαϊκές στιγμές.

Ο Μάκης Χάβος κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Παύλο Δερμιτζάκη στο τιμόνι του ΠΑΟΚ, στις αρχές της σεζόν 2010-11 και μερικές ημέρες αργότερα ο "Δικέφαλος" υποδέχτηκε την Βιγιαρεάλ στην Τούμπα. Η έδρα του ΠΑΟΚ φόρεσε τα γιορτινά της και οι "ασπρόμαυροι" κατάφεραν με κεφαλιά του Βιεϊρίνια να κάμψουν την αντίσταση των Ισπανών.

Το, πλέον, κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι, πάντως, του Μάκη Χάβου ήρθε τον Δεκέμβριο του 2010. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε τα ρέστα του στο Ζάγκρεμπ με αντίπαλο την Ντιναμό, αφού ήθελε μόνο θετικό αποτέλεσμα για να περάσει στην φάση των "32". Και τα κατάφερε... Ενα γκολ του Σαλπιγγίδη ήταν αρκετό για να ρίξει ο "Δικέφαλος" στο καναβάτσο τους Κροάτες και να προκριθεί στον επόμενο γύρο.

Επόμενο εμπόδιο στην ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ ήταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Παρά την ήττα στον πρώτο αγώνα στην Τούμπα με 0-1, ο "Δικέφαλος" δεν τα παράτησε και παραλίγο να φτάσει στην έκπληξη στον επαναληπτικό. Ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα με γκολ του Μουσλίμοβιτς, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει μέχρι τέλους το 0-1 και αποχαιρέτησε το Europa League παρά την φιλότιμη προσπάθεια.

Ο Μάκης Χάβος ολοκλήρωσε την παρουσία του στον ΠΑΟΚ, γράφοντας συνολικά 42 αγώνες. Ο "Δικέφαλος" ήταν ο δεύτερος προπονητικός σταθμός του μετά τον Αγροτικό Αστέρα που κοουτσάρισε στην Β' Εθνική. Ως προπονητής, ο Ελληνας τεχνικός έχει αντιμετωπίσει μία φορά τον ΠΑΟΚ, στον πρώτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος, στο παιχνίδι που ο Παναιτωλικός επικράτησε με 2-0.

Ο παίκτης Χάβος

Ο Μάκης Χάβος μπορεί ως προπονητής του ΠΑΟΚ να έζησε έντονες ευρωπαϊκές στιγμές, αλλά ως παίκτης του "Δικεφάλου" βίωσε μία τραυματική ευρωπαϊκή εμπειρία. Την πρώτη του σεζόν στην Τούμπα, την περίοδο 1992-93 ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Γάλλοι επιβλήθηκαν στο πρώτο παιχνίδι με 2-0 και στον επαναληπτικό στην Τούμπα έλαβαν χώρα σοβαρά επεισόδια που σήμαναν την αποβολή του ΠΑΟΚ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για πέντε χρόνια. Ο Χάβος σημείωσε συνολικά 122 συμμετοχές με τον "Δικέφαλο" στο στήθος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK