Η φυγή Λουτσέσκου επανέφερε τα λαϊκά δικαστήρια στην Τούμπα

Η θητεία του Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ δεν εξασφάλισε μόνο τίτλους στον 'Δικέφαλο' αλλά και ηρεμία. Με τη φυγή του Ρουμάνου τεχνικού επέστρεψαν και τα λαϊκά δικαστήρια στην Τούμπα, θυμίζοντας εποχές Δώνη και Τούντορ.

Ο Αμπέλ Φερέιρα δεν θα αισθάνεται καθόλου άνετα, σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο
Ο Αμπέλ Φερέιρα δεν θα αισθάνεται καθόλου άνετα, σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο EUROKINISSI SPORTS

Πολύ διαφορετικά είχαν φανταστεί στον ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν. Η επιστροφή στην κορυφή του πρωταθλήματος μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες, που συνδυάστηκε με το νταμπλ, την περσινή σεζόν είχε δημιουργήσει προσδοκίες για μια 'δυναστεία'. Προσδοκίες που πολύ γρήγορα διαψεύστηκαν και η αιτία εντοπίζεται -τουλάχιστον όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος- πίσω στο καλοκαίρι του 2019, όταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποχώρησε από τον πάγκο, αφήνοντας τα ηνία στον Αμπέλ Φερέιρα.

Δεν είναι μόνο η συνεισφορά του Ρουμάνου τεχνικού στους τίτλους (κύπελλα, πρωτάθλημα), που εξασφάλιζε στον ΠΑΟΚ την επιτυχία. Με τον Λουτσέσκου στο τιμόνι, είχαν εξαφανιστεί τα... λαϊκά δικαστήρια. Πριν την έλευεση του έμπειρου τεχνικού, ο 'Δικέφαλος' είχε ταλαιπωρηθεί αρκετά στο θέμα προπονητή. Είτε με δική του υπαιτιότητα, είτε εξαιτίας των επιλογών του ανθρώπου που καθόταν στην άκρη του πάγκου. Μικρή σημασία είχε το γιατί. Σημασία είχε το αποτέλεσμα.

Το διαζύγιο με τον Γιώργο Δώνη ήταν περιπετειώδες, με τις δύο πλευρές να καταλήγουν σε σκληρή δικαστική διαμάχη. Δεν ήταν μόνο τα αποτελέσματα που είχαν φέρει αναταραχή στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ, αλλά και το γεγονός πως ο Έλληνας τεχνικός έκρινε πως είχε φτάσει το τέλος της διαδρομής για τον Πάμπλο Γκαρσία. Το αγαπημένο παιδί των φανατικών φίλων της ομάδας. Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν έντονες.

Ακολούθησε ο Χουμπ Στέφενς, που γρήγορα έχασε την εμπιστοσύνη της εξέδρας, με τον Ιβάν Σαββίδη να υποστηρίζει πως η απόλυση του ήταν το αποτέλεσμα που δημιούργησαν "κάποιες αστείες ήττες". Ούτε ο Άγγελος Αναστασιάδης μακροημέρευσε, αλλά η επιλογή μετά από τον Έλληνα τεχνικό αποδείχθηκε πολύ χειρότερη. Εν τω μεταξύ είχαν μεσολαβήσει τρεις θητείες του Γιώργου Γεωργιάδη ως υπηρεσιακός.

Με τον Ιγκόρ Τούντορ τα λαίκά δικαστήρια πήραν μορφή χιονοστιβάδας. Η δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του Κροάτη τεχνικού κορυφώθηκε τον Γενάρη του 2016, όταν και υπήρξαν μια σειρά από δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει 'θερμό επεισόδιο' με φίλους του ΠΑΟΚ. Ο ίδιος μπορεί να χαρακτήρισε υπερβολικά τα σενάρια, ωστόσο η μοίρα του ήταν προδιαγεγραμμένη. Έφυγε, έστω κι αν υποστήριζε πως αυτό δεν συνέβη υπό μορφή απόλυσης. Χωρίς ποτέ να ξεκαθαρίσει τον τρόπο του διαζυγίου. Ακολούθησε η θητεία του Βλάντιμιρ Ίβιτς και η... λαίλαπα του Αλεξάντερ Στανόγεβιτς, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να παίρνει την σκυτάλη από τον Σέρβο και τον ΠΑΟΚ να... ησυχάζει.

Από τον Αύγουστο του 2017 μέχρι τον Ιούνιο του 2019, η ηρεμία ήταν σύντροφος του 'Δικεφάλου' στο θέμα του προπονητή. Η αποχώρηση του Ρουμάνου έμελλε να επαναφέρει την αστάθεια. Μαζί της εμφανίστηκαν εκ νέου τα λαϊκά δικαστήρια στην Τούμπα. Η ήττα από την ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα για την 5η αγωνιστική των playoffs έφερε αποδοκιμασίες κατά του Αμπέλ Φερέιρα και των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ. Η αποχώρηση τους από το γήπεδο έγινε κάτω από ένταση και βαρύ κλίμα.

Ακολούθησαν συνθήματα σε τοίχους κατά του Πορτογάλου τεχνικού, στο δρόμο προς τις εγκαταστάσεις του 'Δικεφάλου' στη Νέα Μεσημβρία, που τον καλούσαν να αποχωρήσει. Ο Γιώργος Σαββίδης χρησιμοποίησε ένα απόφθεγμα του Πάολο Κοέλιο, για να καταδείξει πως τελείωσε ένας κύκλος της ομάδας, μαζί -πιθανότατα- και η θητεία του Φερέιρα στον πάγκο. "Είναι πάντα σημαντικό να ξέρεις πότε κάτι φτάνει στο τέλος του. Κλείνουν οι κύκλοι, κλείνουν οι πόρτες, τελειώνουν τα κεφάλαια, δεν έχει σημασία πώς θα το αποκαλέσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι να αφήσεις στο παρελθόν αυτές τις στιγμές της ζωής που έχουν τελειώσει".

Ο ΠΑΟΚ φλερτάρει έντονα με μια καταστροφική σεζόν. Μετά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, βλέπει ακόμη και την 2η θέση να γλιστράει μέσα από τα χέρια του. Υπάρχει δυσαρέσκεια για τις επιλογές της διοίκησης, τους παίκτες και φυσικά τον Αμπέλ Φερέιρα. Τα απόνερα που σήκωσε η φυγή του Λουτσέσκου το περασμένο καλοκαίρι, εξελίχθηκαν σε τσουνάμι. Και το τέλος της σεζόν θα φανερώσει οριστικά το μέγεθος της ζημιάς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK