ΠΑΟΚ – Κέρκυρα 2-0 (videos)
Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε τη συμμετοχή του στα πλέι οφ, μετά τη νίκη του επί της Κέρκυρας με 2-0. Τα γκολ σημείωσαν ο Ίβιτς στο 9' και ο Αθανασιάδης στο 76'.
Ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και κατάφερε να πετύχει το γκολ που θα τον βοηθούσε να αποβάλλει το όποιο άγχος υπήρχε πριν από την έναρξή του.
Η ομάδα του Μάκη Χάβου άνοιξε το σκορ στο 9′ με σουτ του Βλάνταν Ίβιτς, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Βιεϊρίνια κέρδισε πέναλτι αλλά ο Λίνο έστειλε την μπάλα άουτ.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα και δεν έμπαινε το γκολ που θα τους έστελνε με το… ενάμισι πόδι στα πλέι οφ, η αγωνία αυξανόταν.Μάλιστα η Κέρκυρα έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει το ματς με τον Φλαβίνιο, ένα λεπτό πριν από τη λήξη του ημιχρόνου.
9′ ΓΚΟΛ! Μετά από ωραία ενέργεια του Ετό, ο Ίβιτς ανοίγει το σκορ στην άδεια Τούμπα.
12′: Ο Παρασκευαΐδης ανατρέπει τον Βιεϊρίνια εντός περιοχής και ο Παμπορίδης καταλογίζει πέναλτι, το οποίο χάνει ο Λίνο.
22′: Κεφαλιά-πάσα του Χαμπλ στον Ιωάννου, ο οποίος δεν βρίσκει στόχο από καλή θέση.
23′: Ωραία ασίστ του Βιεϊρίνια στον Ελ Ζαρ, ο Κωνσταντόπουλος βγαίνει νικητής από τη μονομαχία με τον Μαροκινό.
35′: Εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, ο Κωνσταντόπουλος διώχνει.
42′: Ο Σαλπιγγίδης δεν μπορεί νακάνει το 2-0, παρά το γεγονός ότι ο Κωνσταντόπουλος είναι εξουδετερωμένος.
44′:Μεγάλη ευκαιρία με τονΦλαβίνιο κι ενώ ο Χαλκιάς ήταν εκτός φάσης.
68′: Πάσα του Ίβιτς, ο Βιεϊρίνια αστοχεί από ευνοϊκή θέση.
76′ ΓΚΟΛ! Ύστερα από κόρνερ του Βιεϊρίνια και κεφαλιά του Τσιρίλο, ο Αθανασιάδης με το… στήθος κάνει το 2-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός ήταν αρκετά πεσμένος σε σχέση με το πρώτο και οι ευκαιρίες λιγοστές, όμως ο Αθανασιάδης συνόδευσε την πολύ καλή του εμφάνιση με ένα γκολ.
Από τη στιγμή που έγινε το 2-0 στο 76′, τα πάντα είχαν κριθεί και το μόνο αξιοσημείωτο στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης ήταν ο πανηγυρισμός του νικητήριου τέρματος του… Ολυμπιακού Βόλου επί του Παναθηναϊκού, από τους λιγοστούς φιλάθλους του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στα επίσημα. Κι αυτό γιατί έμεινε εκτός πλέι οφ ο μισητός για τους φίλους του “δικεφάλου”, Άρης.
Το κλειδί: Το γρήγορο γκολ του ΠΑΟΚ. Μόνο με “θαύμα” θα έχανε η ομάδα της Θεσσαλονίκης την είσοδο στα πλέι οφ.
MVP: Ο Στέφανος Αθανασιάδης. Ήταν η ευχάριστη έκπληξη του παιχνιδιού και μάλιστα σημείωσε το γκολ που “κλείδωνε” τη νίκη και την είσοδο στα πλέι οφ.
Αδύναμος κρίκος: Ο Φλαβίνιο. Στη φάση του 42ου λεπτού έχασε διπλή ευκαιρία από αυτές που λέμε ότι… δεν χάνονται. Βέβαια, έπαιξε ρόλο και η αυτοθυσία του Βιεϊρίνια που έσωσε πάνω στη γραμμή, αλλά όπως και να ‘χει, ο Βραζιλιάνος μέσος δεν μπόρεσε να φέρει το ματς στα ίσα.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Β. Παμπορίδης
ΒΟΗΘΟΙ: Δ. Μπιτσίδης, Χ. Μαγιάννης
Videos πριν από τη σέντρα:
Δείτε περισσότερα videos και παραλειπόμενα από την κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα.