ΠΑΟΚ-Λαμία: Οι εκτός πλάνου μπακ έδωσαν τη νίκη

Τα ακραία μπακ του ΠΑΟΚ προσέφεραν γκολ και ασίστ στη νίκη 4-0 επί της Λαμίας, ωστόσο δεν ήταν ποτέ στον καλοκαιρινό σχεδιασμό οι Ροντρίγκο και Αμπντούλ Ραχμάν Μπαμπά να είναι τα μπακ του ΠΑΟΚ!

Ο Αμπντούλ Ραχμάν Μπαμπά του ΠΑΟΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λαμία για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο γήπεδο της Τούμπας | Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021
Ο Αμπντούλ Ραχμάν Μπαμπά του ΠΑΟΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λαμία για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο γήπεδο της Τούμπας | Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021 EUROKINISSI SPORTS

Όταν ολοκληρώθηκε ο αγωνιστικός σχεδιασμός για τη σεζόν 2020-2021 στον ΠΑΟΚ, η εικόνα του ρόστερ ήταν σίγουρα διαφορετική από εκείνη που αποτυπώθηκε στη νίκη με 4-0 επί της Λαμίας για την 23η αγωνιστική της Super League Interwetten. Το βασικό δεξί μπακ θα ήταν ο Μουσά Ουαγκέ, όταν θα προσαρμοζόταν και θα έπαιρνε τη φανέλα από τον Λέο Μάτος, που θα συμβιβαζόταν με δευτερεύοντα ρόλο. Στα αριστερά, ο Δημήτρης Γιαννούλης θα έκανε ακόμη μια σεζόν πριν πουληθεί στην τιμή που θα ήθελε η ομάδα, με τον Άντριαν Περέιρα να αποτελεί το επόμενο πρότζεκτ της ομάδας γι' αυτήν τη θέση.

Στην αναμέτρηση κόντρα στη Λαμία, από τον αρχικό σχεδιασμό υπήρχε ευστοχία... Σακίλ Ο' Νιλ στις βολές: 0/4. Αντ' αυτών, οι δύο μπακ που αγωνίστηκαν, προσέφεραν στον ΠΑΟΚ γκολ και ασίστ, οπότε πιθανότατα τα εμπόδια να έβγαλαν κερδισμένο τον ΠΑΟΚ, που ίσως βρίσκει σταθερές για δύο θέσεις στην ενδεκάδα που τον απασχόλησαν αρκετά τους τελευταίους μήνες.

Ο δανεικός απ' την Τσέλσι Αμπντούλ Ραχμάν Μπαμπά έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του 'δικεφάλου του βορρά', ανοίγοντας το σκορ στο 18ο λεπτό. Ο Γκανέζος διεθνής δεν αντιμετώπισε μεγάλους κινδύνους ανασταλτικά, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν μπορούσε να επιτεθεί. Αντιθέτως, προωθήθηκε σε όσες περισσότερες ευκαιρίες βρήκε και στη φάση του γκολ συμμετείχε και στο 'χτίσιμο' της φάσης, ενώ στη συνέχεια παρέμεινε στη μεγάλη περιοχή ακόμα κι όταν η μπάλα είχε απομακρυνθεί, περιμένοντας πάσα.

Στον αντίποδα, ο Ροντρίγκο το καλοκαίρι έμοιαζε να μην έχει μέλλον στην ομάδα, λόγω του τραυματισμού του και των προσθηκών που υπερφόρτωσαν τη θέση (Ουαγκέ, Μάτος, Λευτέρης Λύρατζης και Βιεϊρίνια όταν επέστρεψε), όμως αποδείχθηκε πιο ουσιαστικός από όλους τους άλλους δεξιούς μπακ του συλλόγου. Βοήθησε τόσο δεξιά όσο και στα αριστερά όποτε απαιτήθηκε, ενώ στα τελευταία παιχνίδια εμφανίζει έναν παίκτη που δεν είχε δείξει πέρυσι στην Τούμπα. Στο παιχνίδι κόντρα στον Παναιτωλικό στις 31 Ιανουαρίου έβγαλε δύο ασίστ, λίγες ημέρες αργότερα στο κύπελλο κόντρα στη Λαμία σκόραρε, ενώ στο αντίστοιχο παιχνίδι πρωταθλήματος έβγαλε ξανά ασίστ, για το γκολ του Αμρ Ουάρντα στο 52'.

Η Λαμία ήταν μια φορμαρισμένη ομάδα, η οποία στα τελευταία 7 παιχνίδια της μετρούσε μία ήττα, αυτήν κόντρα στον ΠΑΟΚ για το κύπελλο. Επιστρέφοντας στην Τούμπα, απέτυχε να απειλήσει έστω και μια φορά, δίνοντας την ευκαιρία στους παίκτες του Γκαρσία να περάσουν ένα εύκολο απόγευμα. Κι αν το γκολ του Χρήστου Τζόλη μοιάζει με συνήθεια πλέον, αν το γκολ κι η ασίστ του Άντριγια Ζίβκοβιτς είναι αντάξια της κλάσης του, αν το τέρμα του Ουάρντα επίσης, το γεγονός ότι στο επιθετικό κομμάτι προσφέρουν τέτοιες βοήθειες τα ακραία μπακ, είναι κάτι που ο ΠΑΟΚ δεν είχε υπολογιστεί το περασμένο καλοκαίρι. Γιατί αυτά τα δύο μπακ, δεν ήταν ποτέ στον σχεδιασμό της σεζόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK