ΠΑΟΚ: Με όραμα και μέλλον

Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα παρουσίασαν την Πέμπτη το βράδυ οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κατά τη διάκρεια της εκδήλωσης ο Γιάννης Γούμενος ανακοίνωσε την τριετή συμφωνία των "ασπρόμαυρων" με τον Πάρη Ανδράλα, αρχής γενομένης απ'το προσεχές καλοκαίρι.Ικανοποίηση επικρατεί στον "Δικέφαλο του Βορρά" για την απόδοση των νεοαποκτηθέντων στο φιλικό με τον Παύλου Μελά. Δεν προλαβαίνει ο Εγκωμίτης το κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Πανηλειακό

ΠΑΟΚ: Με όραμα και μέλλον

Γούμενος: «Για τρία χρόνια ο Ανδράλας»



Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και διάχυτης ικανοποίησης πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση των νεοαποκτηθέντων του ΠΑΟΚ απ’ τους ιθύνοντες της εν λόγω ΠΑΕ και τον προπονητή της ομάδας, Αγγελο Αναστασιάδη.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιάννης Γούμενος πήρε πρώτος τον λόγο, ζητώντας αρχικά συγνώμη για την καθυστέρηση της παρουσίασης, υπογραμμίζοντας.


«Σας παρουσιάζουμε τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του ΠΑΟΚ, με την ελπίδα ότι θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους μας.
Οι αποφάσεις και οι κινήσεις έγιναν από κοινού με την τεχνική ηγεσία και τον προπονητή μας Άγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος επέλεξε τους ποδοσφαιριστές. Εύχομαι καλή σταδιοδρομία σε όλους, μακριά από τραυματισμούς και προβλήματα. Πιστεύω ότι βοηθήσαμε όσο γίνεται την ομάδα για να πετύχει τους στόχους της.


Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας, στην ομάδα και την διοίκηση. Στην ομάδα για να παίρνει κουράγιο από την δύναμη τους, κάτι που ισχύει και για την διοίκηση αλλά και για να μας βοηθήσουν και οικονομικά με έσοδα, ώστε η εξυγίανση του ΠΑΟΚ να έρθει όσο γίνεται γρηγορότερα».
Ο Γιάννης Γούμενος μίλησε και για τον Πάρη Ανδράλα λέγοντας «Για τον Πάρη Ανδράλα να πω ότι συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ και θα είναι παίκτης της ομάδος μας από τις 1/7/2004 και για τα επόμενα τρία χρόνια».


Αναστασιάδης: «Φτιάχνουμε τον νέο ΠΑΟΚ»

Ο Άγγελος Αναστασιάδης λέγοντας «Οι επιλογές είναι καθαρά προσωπικές μου. Έχω εμπιστοσύνη σε όλα τα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα. Αρκετές φορές έχω πει ότι τον Δεκέμβριο, όλες οι μεταγραφές είναι για το μέλλον, οι οποίες κατά γενική πλειοψηφία μπορούν να θεωρούν μεταγραφές καλοκαιριού. Πολύ σπάνια υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να βοηθήσουν άμεσα. Αλλά οι μεγάλες ομάδες κάνουν αυτές τις μεταγραφές τον Δεκέμβριο, ώστε να έχουν ήδη κάποιους παίκτες στο ρόστερ τους, για να μην χάνουν χρόνο.
Εκεί βασίζεται και ο τριετής προγραμματισμός του ΠΑΟΚ.

Σε αυτό τον κανόνα ανήκουν και η ανανέωση του Σαλπιγγίδη, του Καρυπίδη και άλλων παιδιών, όπως παικτών από την δεύτερη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και καλό είναι για αυτούς να ξέρουν από τώρα που ήρθαν, ποιες είναι οι απαιτήσεις και η νοοτροπία της ομάδος. Μέσα από την δουλειά και το σκεπτικό να φτιάξουμε τον ΠΑΟΚ του μέλλοντος. Αυτή είναι η προσδοκία και της διοίκησης».

"Διακαής πόθος"

Για τον Χρήστο Μαλαδένη: «Ο σχεδιασμός ήταν να έρθει το καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ, ενώ εμένα ήταν διακαής πόθος ακόμη από την περίοδο που ήμουν στον Παναθηναικό. Αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς, για μένα ευτυχώς γιατί δεν κοιτάζω πίσω στο παρελθόν δεν έγινε το καλοκαίρι. Ο Μαλαδένης όπως και κάθε υγιής σκεπτόμενος ποδοσφαιριστής βλέποντας το καλοκαίρι την κατάσταση του ΠΑΟΚ, φυσικά και δεν θα ήθελε να έρθει. Τα δεδομένα και η γενικότερη κατάσταση δεν ήταν καλή, η ΑΕΚ του πρότεινε ένα καλό συμβόλαιο και δέχτηκε να μείνει.

Από την στιγμή που έμεινε ελεύθερος ήταν για μένα θέμα του ενός λεπτού να συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ και να έρθει να μας βοηθήσει. Πιστεύω ότι αυτά που περιμένω από τον ίδιο θα τα κάνει πράξη και όλα θα πάνε καλά».
Για τον Θένγκατ Αμαφούλε τόνισε: «Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι για τον Αμαφούλε. Ήρθε το καλοκαίρι με την προοπτική να δοκιμαστεί και να περιμένει μέχρι τον Γενάρη. Για ευνόητους λόγους πήραμε τον αδελφό του. Θα ήταν μία διάδοχη κατάσταση, ήταν κάτι προκαθορισμένο να φύγει ο ένας και δεν κοροϊδέψαμε κανέναν. Ξέρουμε ότι τα παιδιά από την Αφρική θέλουν μία ειδική μεταχείριση και συμπεριφορά. Έχει αυτά που θέλουμε για να παίξει στην ομάδα, αρκεί να δουλέψει».

"Αστέρια του μέλλοντος"


Για τον Κώστα Αδρεόπουλο τόνισε: «Τον παρακολουθήσαμε για αρκετό καιρό στην δεύτερη ομάδα της Παναχαικής και πιστεύω ότι θα προσφέρει στο μέλλον, αν δουλέψει σκληρά». Για τον Αλέξη Γαρπόζη τόνισε: «Ήθελα να τον πάρω από την εποχή που ήμουνα στον Ηρακλή. Τον παρακολουθούσαμε συνεχώς, είναι ένας ποδοσφαιριστής με συμμετοχές στην Εθνική ομάδα της Κύπρου.
Πιστεύω ότι μπορεί να μας βοηθήσει και να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες και τις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ».



Για τον Γιώργο Ζησόπουλο τόνισε: «ήρθε μόνος του και ζήτησε να προπονηθεί. Του είπα ότι αν δεν απεμπλακεί από τον Άρη, δεν μπορούμε να συζητήσουμε. Εμείς δεν ακουμπάμε παίκτη που έχει σχέση με άλλη ομάδα. Δεν του δώσαμε καμία υπόσχεση, ότι θα τον πάρουμε. Όταν έφυγε από τον Άρη, τον δοκιμάσαμε και μας έπεισε».
Για τον Λιάσο Λουκά τόνισε: «Τον παρακολουθούμε αρκετό καιρό, είναι στις Ελπίδες της Κύπρου και από την στιγμή που έμεινε ελεύθερος κινηθήκαμε για να τον αποκτήσουμε. Θα μας βοηθήσει στο μέλλον». Για τον Χρήστο Μπαλοδήμο τόνισε:


«Από μικρό παιδί έπαιζε στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν θεωρήθηκε ικανός για να προσφέρει από την προηγούμενη τεχνική ηγεσία. Έτσι πήγε στον Ηρακλή, έπαιξε στην δεύτερη ομάδα. Αλλά προέρχεται από παοκτσίδικη οικογένεια. Ο Ηρακλής δεν τον έκανε επαγγελματία, όταν όφειλε και υποχρεούνταν, κάτι που πρέπει να κάνουν όλες οι ομάδες όπως κι εμείς που έχουμε παίκτες από την δεύτερη ομάδα ελεύθερους. Έτσι τον είδαμε και αμέσως έδωσε εντολή να τον κάνουμε επαγγελματία. Δεν κλέβουμε παίκτες από καμία ομάδα. Ήταν παίκτης του ΠΑΟΚ, απλώς πήγε για λίγο στον Ηρακλή».
Για τον Ντάνιελ Φερνάντεζ τόνισε: «Είναι ένα μικρό παιδία, δουλεύει μαζί μας εδώ και 15 ημέρες, η θέση του είναι δύσκολη, αλλά έχει τα προσόντα για να μας βοηθήσει. Πρέπει αυτόν να τον καλωσορίσουμε γιατί βρίσκεται εδώ μόνος του».

Έτοιμοι δύο, ανέτοιμος ένας

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Πανηλειακό (17.00, supersport) και ο Αγγελος Αναστασιάδης προγραμματίζει τα τελευταία του σχέδια εν όψει της αναμέτρησης με τους «ερυθρολεύκους».
Ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Κούτση και Ατματσίδη, οι οποίοι ξεπέρασαν τα μικροπροβλήματα τραυματισμών τους και δηλώνουν πανέτοιμοι για το παιχνίδι με την ομάδα του Πύργου.
Αντίθετα, ο Μακεδόνας τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεση του για ένα ακόμα ματς τον Γιώτη Εγκωμίτη, ο οποίος συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα ευελπιστώντας να καταφέρει να δώσει το παρών στο επόμενο ματς με την Ξάνθη, στην ακριτική πόλη.

Ικανοποίηση για τους νεοαποκτηθέντες

Ο δείχτης δυναμικότητας του Παύλου Μελά δεν φτάνει στο σημείο που να μπορεί κάποιος να εξάγει χρήσιμα για την απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ. Εντούτοις, το προπονητικό επιτελείο των «ασπρόμαυρων» προέβη σε αρκετά θετικά συμπεράσματα απ’ την παρουσία της ομάδας και δη την αξία των νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών.
Ο Αγγελος Αναστασιάδης έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος απ’ τη διάθεση, το πάθος και τη σοβαρότητα που επέδειξαν οι Μαλαδένης, Λαμπάκης, Θέντγκοτ Αμαφούλε, Γαρπόζης, Λουκά, Φερναντέζ, αλλά και όλοι όσοι προέρχονται απ’ την ομάδα Νέων.

Γερανός στη Θύρα 1

Τα έργα στο γήπεδο της Τούμπας συνεχίζονται με αλματώδεις ρυθμούς. Μετά την έναρξη των εργασιών στις θύρες 2 και 3, την Παρασκευή το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες και στη θύρα 1, με την είσοδο ενός γερανού στις εξέδρες του γηπέδου.
Το γεγονός που θα μειώσει ακόμα περισσότερο τη χωρητικότητα του σταδίου κάτι που είναι καταφανές και απ’ την έκδοση των 20.000 εισιτηρίων για το παιχνίδι της Κυριακής.
Εν όψει, πάντως, του αγώνα με τον Πανηλειακό η κίνηση των εισιτηρίων είναι αρκετά μεγάλη, δείγμα της ικανοποίησης του κόσμου για την επιτυχημένη, έως τώρα, πορεία της ομάδας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK