ΠΑΟΚ: Ο Γκαρσία οριοθέτησε την ιεραρχία με Βιεϊρίνια και Τζόλη

Η νίκη του ΠΑΟΚ επί της Λαμίας στη Φθιώτιδα αφορούσε στο να ανακτήσει ο αρχηγός της ομάδας, Βιεϊρίνια, τη φυσική θέση του μέσα στο σύνολο και σε αυτό βοήθησε ο προπονητής του, Πάμπλο Γκαρσία.

Ο Βιεϊρίνια του ΠΑΟΚ πανηγυρίζει με τον προπονητή του, Πάμπλο Γκαρσία, το γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λαμία για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Αθανάσιος Διάκος' | Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020
Ο Βιεϊρίνια του ΠΑΟΚ πανηγυρίζει με τον προπονητή του, Πάμπλο Γκαρσία, το γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λαμία για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Αθανάσιος Διάκος' | Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Το αληθινό θέμα στην αγκαλιά του Βιεϊρίνια στον Πάμπλο Γκαρσία δεν είναι ότι ο Πορτογάλος ήθελε να αγκαλιάσει τον Ουρουγουανό, αλλά το αντίθετο. Ο ακόμη και για λίγες παραστάσεις νέος προπονητής του ΠΑΟΚ ως τώρα δεν έχει δώσει οποιοδήποτε δικαίωμα συναισθηματισμού με εκείνον αποδέκτη. Το πρόσωπό του δεν συσπάται στα γκολ, το κορμί του παραμένει ακλόνητο, οι παίκτες του δεν τρέχουν να τον προϋπαντήσουν για τις επιτυχίες τους. Περίμενε, όμως, τον Βιεϊρίνια, του οποίου η γκριμάτσα άφηνε ανοιχτό το παράθυρο ακόμα και δακρύων, με ανοιχτά τα χέρια και τον έκρυψε από τον κόσμο με την αγκαλιά του.

Πολύ τρυφερό.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που αναδεικνύει πάθος και ένταση, ειδικά στους λαούς που το έμαθαν ως σπορ το οποίο ανήκει στα κατώτερα ταξικά υποστρώματα. Κάποιες κινήσεις, όμως, έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία και ο πανηγυρισμός του αρχηγού του ΠΑΟΚ με τον προπονητή του ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε το φάουλ στη Λαμία που έδωσε στην ομάδα του 'αέρα' δύο γκολ στη Λαμία (πρώτο γκολ από τις 5 Φεβρουαρίου και τον 1ο προημιτελικό κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό), όταν υπάρχουν εκτελεστές, οι οποίοι είχαν αναλάβει αυτό το χρέος από την αρχή της σεζόν.

Ο Νίκα Νινούα, επί παραδείγματι, ο οποίος είχε βάλει ένα φανταστικό γκολ από στημένη φάση στο 2-1 επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο. Ήταν τόσο καλό, που στο youtube υπάρχει χρήστης που το συγκρίνει με μία αλήστου μνήμης εκτέλεση φάουλ του Λιονέλ Μέσι με την Ατλέτικο το 2012 και, για μία φορά, το ταβάνι δεν έπεσε για να τον πλακώσει. Η φαντασία επιτρέπεται, αλλά οι παρομοιώσεις έχουν τα όριά τους. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν ξεπερνά το όριο που χωρίζει την υπερβολή από το βέβηλο.

Κοντά ήταν και ο Άντριγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά με το αριστερό. Ο Νινούα απομακρύνθηκε, ο Σέρβος έμεινε εκεί για τις εντυπώσεις. Και ο Βιεϊρίνια επρόκειτο να είναι ο εκτελεστής. Ήδη, αφού κι οι δύο δεν γνώριζαν τι σημαίνει για το σύλλογο πριν φτάσουν στη Θεσσαλονίκη, γίνεται φανερό ότι επρόκειτο για προπονητικό δάχτυλο.

Ο Γκαρσία δεν μεθόδευσε, κατά πώς φαίνεται, μόνο την επιστροφή του Πορτογάλου στην ομάδα, αφού προσπαθεί να αποκαταστήσει τη θέση του στην ιεραρχία και σε τέτοιες στιγμές φαίνεται ότι το κάνει με τυπικές διαδικασίες. Ο Γκαρσία, που άφησε μια έξοχη 'μπηχτή' για το παιχνίδι του Άρη με τον Ολυμπιακό, λέγοντας ότι "μερικές ομάδες παίζουν φιλικά, εμείς έχουμε μόνο τελικούς", καταλαβαίνει τι σημαίνει για τον ΠΑΟΚ η εμβληματική φυσιογνωμία του να παίζει ενεργό ρόλο αγωνιστικά και προφανώς ο ίδιος έχει σε εκτίμηση την αξία του Βιεϊρίνια, αλλά και την πεποίθηση ότι μπορεί να προσφέρει σε υψηλό επίπεδο.

Αυτό που επίσης θα κάνει ο Ουρουγουανός, είναι να βάλει τα δύο πόδια του Χρήστου Τζόλη σε ένα παπούτσι. Ο 18χρονος, παρ' ότι έβαλε το πρώτο γκολ, δεν θα περάσει άβροχοις ποσί το επεισόδιο με τον Γιάννη Σκόνδρα και την κλωτσιά, ιδίως από τη στιγμή που αυτή έρχεται ώρες μετά τα δημοσιεύματα από την Ισπανία που θέλουν την Ντόρτμουντ να ενδιαφέρεται για εκείνον. Αν κάποιος ξέρει πόσο δύσκολος είναι ο δρόμος για την ποδοσφαιρική ωριμότητα, είναι ένας ποδοσφαιράνθρωπος που έχει παίξει δύο σεζόν στη Μίλαν και τρεις στη Ρεάλ, άρα που, αποδεδειγμένα, έχει δει ταλέντα να χάνονται επειδή δεν βρήκαν τη διαδρομή προς την πειθαρχία. Η πλάκα είναι πως φαίνεται ότι η αλλαγή που ετοίμαζε, με το 18χρονο διεθνή, ήταν προγραμματισμένη πριν γίνει η φάση με τον Σκόνδρα, ο οποίος φαίνεται ότι του πάτησε τον αστράγαλο.

Ο Γκαρσία μπορεί να καταλαβαίνει ότι το ενδιαφέρον του Λουσιέν Φαβρ για τον παίκτη του, τον οποίο έχει 'μεγαλώσει', δεν σχετίζεται ακριβώς με το πώς μπορεί να αντιδράσει κάποιος όταν νιώσει ότι ένα μαρκάρισμα έχει ως στόχο τη σωματική ακεραιότητά του. Ο ίδιος άλλωστε έχει αρπαχτεί για πολύ λιγότερα.

Όπως και να έχει, όμως, δεν πρόκειται να το επιτρέψει να ξανασυμβεί και δεν θα πρέπει να προκαλέσει εντύπωση αν μια σιωπηλή τιμωρία είναι το να μείνει στον πάγκο ακόμα και για το επόμενο παιχνίδι, με την Ομόνοια στο ΓΣΠ, την προσεχή Πέμπτη, για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, παρά το ότι ενδεχομένως τον χρειάζεται. Αν θέλει να του δώσει ένα μάθημα, ίσως σκεφτεί αυτόν τον τρόπο.


News 24/7

24MEDIA NETWORK