ΠΑΟΚ-ΟΦΗ, μία αληθινή φιλία

Στιγμές από το παρελθόν που φανερώνουν την δυνατή σχέση φιλίας μεταξύ ΠΑΟΚ και ΟΦΗ

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ, μία αληθινή φιλία

ΠΑΟΚ και ΟΦΗ δένονται εδώ και πολλά χρόνια από μία σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα σχέση φιλίας... Ο "Δικέφαλος", άλλωστε, αποτελεί την μοναδική ομάδα στην οποία δίνονται εισιτήρια για το "Γεντί Κουλέ, αλλά, φυσικά, έχουν προηγηθεί κι άλλα πολλά γεγονότα που φανερώνουν την... αγάπη μεταξύ ΠΑΟΚ και ΟΦΗ.

ΟΦΗ-Αταλάντα στην Τούμπα

Στις 21 Οκτωβρίου του 1987 ο ΟΦΗ φιλοξενήθηκε ως γηπεδούχος στην Τούμπα και στις κερκίδες της βρέθηκαν 15.000 οπαδοί για να στηρίξουν την κρητική ομάδα στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Αταλάντα. Είναι χαρακτηριστικό πως αρκετοί ΠΑΟΚτσήδες πήγαν στον αγώνα και βοήθησαν τον ΟΦΗ να επικρατήσει 1-0 των Ιταλών.

Οι δανεικές φανέλες

Το 1980 ο ΟΦΗ αγωνίστηκε σε παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ με φανέλες του "Δικεφάλου". Η ιστορία επαναλήφθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου του 1996 όταν ο ΠΑΟΚ ξέχασε να πάρει μαζί του στην Κρήτη τις φανέλες του. Ο ΟΦΗ έβγαλε, πάντως, τον "Δικέφαλο" από την δύσκολη θέση, προσφέροντας τη δική του δεύτερη εμφάνιση για να γίνει κανονικά ο αγώνας. Ο ΟΦΗ επικράτησε 3-1 (25’ Αναστασίου, 44’ Φρατζέσκος, 67’ Μούτας – 90’ Ντιμκόφσκι) σε μια αναμέτρηση που ο Ζήσης Βρύζας έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τον ΠΑΟΚ.

Το φιλικό

Στην... νεότερη ιστορία και συγκεκριμένα στις 19 Απριλίου του 2011, ο ΠΑΟΚ αποδέχθηκε την πρόσκληση του ΟΦΗ για φιλικό με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των Κρητικών. Τα ευχαριστώ εκφράστηκαν και επίσημα από συνδέσμους φίλων του ΟΦΗ και την κρητική ΠΑΕ.

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα της ανακοίνωσης της ΠΑΕ ΟΦΗ ανέφερε τα εξής: "Η διοίκηση της ΠΑΕ-ΟΦΗ εκφράζει την απεριόριστη ευγνωμοσύνη της στους φίλους οι οποίοι είτε ήρθαν στο γήπεδο σήμερα είτε παρευρέθηκαν έμμεσα αγοράζοντας εισιτήριο. Νιώσαμε ιδιαίτερη συγκίνηση πολλές στιγμές με φιλάθλους οι οποίοι κατέθεσαν χρήματα από το υστέρημα τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα του ΠΑΟΚ για τη συμπαράσταση της στους χαλεπούς καιρούς που διαβένουμε, στους ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΟΦΗ, τη τεχνική ηγεσία, το διοικητικό προσωπικό και το προσωπικό του γηπέδου το οποίο δούλεψε αφιλοκερδώς".

Στα πλαίσια του φιλικού, η ΠΑΕ ΟΦΗ είχε εκφράσει και εμπράκτως την ευγνωμοσύνη της στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, απονέμοντας στους ανθρώπους του "Δικεφάλου" μία τιμητική πλακέτα (φωτό).

"Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας"

Χαρακτηριστική είναι και η ευχαριστήρια ανακοίνωση είχε εκδώσει η Λέσχη Φίλων ΟΦΗ SNAKES-4- μετά από παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ τον Φεβρουάριο του 2012: "Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ για την ιδιαίτερη τιμητική χειρονομία που μας επεφύλαξαν απονέμοντας μας τιμητική πλακέτα σε ένδειξη φιλίας και αναρτώντας πανό με τον αρχάγγελο της Κρήτης ΝΙΚΟ ΞΥΛΟΥΡΗ, που καταδεικνύει ότι το μόνο που μας χωρίζει είναι τα 90 λεπτά ενός ποδοσφαιρικού αγώνα που ο νικητής είναι το ποδόσφαιρο. Τα ίδια αισθήματα τρέφουμε και εμείς για εκείνους και νιώθουμε την υποχρέωση να ανταποδώσουμε με την πρώτη ευκαιρία.

Είμαστε εδώ

Είμαστε μαζί

Λέσχη φίλων Ο.Φ.Η

SNAKES-4- Heraklion club".

Παρακολουθήστε την Κυριακή στις 22:00 την 6η εκπομπή SuperBALL με σχόλια, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις απ' όλα τα γήπεδα της Ελλάδας. Καλεσμένοι στο studio o Στέλιος Γιαννακόπουλος και ο Σάκης Τσιώλης. Παρουσιάζουν ο Παντελής Βλαχόπουλος και ο Θέμης Καίσαρης. Επίμαχες φάσεις ο Ηρακλής Τσίκινης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK