ΠΑΟΚ-ΟΦΗ: Ο 18χρονος Τζόλης έπρεπε να σώσει τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις κακές εμφανίσεις στα playoffs της Super League 1 και στη νίκη 3-1 επί του ΟΦΗ στην Τούμπα χρειάστηκε έναν 18χρονο από τις ακαδημίες για να τον σώσει.

Ο Χρήστος Τζόλης του ΠΑΟΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΟΦΗ για τα playoffs της Super League 1 2019-2020 στο γήπεδο της Τούμπας, Σάββατο 20 Ιουνίου 2020
Ο Χρήστος Τζόλης του ΠΑΟΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΟΦΗ για τα playoffs της Super League 1 2019-2020 στο γήπεδο της Τούμπας, Σάββατο 20 Ιουνίου 2020 MOTIONTEAM

Από τη μία, ένας ΠΑΟΚ με το μυαλό στον Ολυμπιακό και το αυτί στο ΟΑΚΑ στο ματς της ΑΕΚ με τον Άρη. Από την άλλη, ένας ΟΦΗ με δύο ήττες στην πλάτη στα ισάριθμα ματς των πλέι οφ της Super League 1. Το μοναδικό κοινό σημείο των ομάδων αυτό: χωρίς νίκη στις πρώτες δύο αγωνιστικές.

Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε 'κληρονομιά' την καλή εμφάνιση της προηγούμενης Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ κι ο ΟΦΗ αυτή με τον Άρη στην πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη. Αμφότερες οι ομάδες προέρχονταν από δύο κακές εμφανίσεις, με Ολυμπιακός ο ένας, με ΑΕΚ ο άλλος.

Κοινό σημείο και το γεγονός ότι Αμπέλ Φερέιρα και Γιώργος Σίμος κατέβασαν ενδεκάδες με αλλαγές. Για τον ΠΑΟΚ, οι σημαντικότερες απουσίες ήταν αυτές των Δημήτρη Πέλκα και Βιεϊρίνια. Για τον ΟΦΗ, οι απουσίες αρκετές. Χωρίς Γιώργο Κουτρουμπή, χωρίς Νίκο Μαρινάκη, με Αντίλ Ναμπί εκτός ενδεκάδας και φυσικά τη μεγάλη απώλεια του Κοσμά Τσιλιανίδη.

Κι όμως, αυτός ο ΟΦΗ των αλλαγών και των απουσιών έριξε στα... σχοινιά τους γηπεδούχους με την εμφάνιση του πρώτου ημιώρου. Έκανε παιχνίδι κατοχής και κυκλοφορίας, αυτό που λατρεύει και αυτό που τον αντιπροσωπεύει. Όσο δεν έβγαινε τρίγωνο των Λέο Μάτος-Λάζαρου Λάμπρου-Δημήτρη Λημνιού και όσο υπήρχε πρόβλημα δημιουργίας στον ΠΑΟΚ, ο ΟΦΗ έκανε το παιχνίδι του στην Τούμπα και πήγε στα αποδυτήρια με το 0-0, με μοναδικές απειλές αυτές των τελευταίων λεπτών.

Στο 2ο μέρος, ο ΟΦΗ πήρε αυτό που εδικαιούτο. Στο 49' ο Χουάν Νέιρα τον έβαλε μπροστά στο σκορ έπειτα από λάθος διώξιμο του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, αναγκάζοντας τον Φερέιρα να προχωρήσει σε αλλαγές για να βελτιώσει την εικόνα του. Μία εξ αυτών, ο 18χρονος Χρήστος Τζόλης, στην πρώτη επαφή του με την μπάλα, έφερε το ματς στα ίσια και διαφοροποίησε τα δεδομένα.

Οι γηπεδούχοι είχαν το μομέντουμ της ισοφάρισης, αλλά δεν είχαν το μυαλό να το εκμεταλλευτούν. Ο Πορτογάλος προπονητής έριξε στο ματς ακόμα και τον Μίροσλαβ Στοχ (είχαμε να τον δούμε από το ματς κυπέλλου των δύο ομάδων τον Γενάρη, στο ίδιο γήπεδο), αλλά η ουσία έλειπε. Στην αντίπερα όχθη, η κρητική ομάδα, με κορυφαίο του γηπέδου τον Ζοάο Φιγκεϊρέντο, ήξερε τι ήθελε και πώς να το πετύχει κι αν δεν ήταν το λάθος του Ανέστη Νάστου θα μιλούσαμε για διαφορετικό αποτέλεσμα. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ υπέπεσε σε ένα αχρείαστο πέναλτι, ο διαιτητής χρειάστηκε VAR για να δει την παράβαση, αλλά όχι το οφσάιντ που προηγήθηκε και ο Τσούμπα Άκπομ στις καθυστερήσεις λύτρωσε τους γηπεδούχους. Το... κερασάκι στην τούρτα μπήκε από τον Ομάρ ελ Καντουρί, λίγο πριν από τα... 100 λεπτά, για το 3-1 που ως αποτέλεσμα αδικεί την εικόνα των φιλοξενούμενων.

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις προβληματικές εμφανίσεις, με αυτήν κόντρα στον Παναθηναϊκό να συνιστά παρένθεση, ενώ ο ΟΦΗ επέστρεψε στις θετικές, βάζοντας στην άκρη αυτήν με την ΑΕΚ το περασμένο Σάββατο στο Ηράκλειο. Η κρητική ομάδα έχει πολλά να κρατήσει από τη συγκεκριμένο παιχνίδι, που μπορούν να αποτελέσουν οδηγό για τη συνέχεια και δη για τη νέα χρονιά, αφού αυτός είναι πλέον ο στόχος, με εξασφαλισμένη την ευρωπαϊκή έξοδο. Έχασε στην Τούμπα, αλλά κέρδισε πολλά περισσότερα. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ κέρδισε, αλλά ενόψει Ολυμπιακού πρέπει να... ανασκουμπωθεί. Το ματς με τον Παναθηναϊκό γέννησε προσδοκίες και έφερε χαμόγελα, αλλά η ρεβάνς με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο στο γήπεδο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' είναι ματς υψηλών απαιτήσεων και μεγάλων εντάσεων. Τίποτα από αυτά δεν είχε ο ΠΑΟΚ το Σάββατο στην Τούμπα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK