ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Ο Ίνγκασον κράτησε τον λόγο του, ο Μπα τον ακύρωσε

Ο Ίνγκασον έκανε πράξη στο χορτάρι της Τούμπας όσα είχε δηλώσει πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όμως ο Μπα δεν τον άφησε να το χαρεί όπως θα ήθελε. Το τελικό 1-1 της Τούμπας διατήρησε τους Πειραιώτες σε ρόλο απόλυτου φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Ο Μπα κερδίζει την αντίπαλη άμυνα στον αέρα και την κακή έξοδο του Πασχαλάκη, ισοφαρίζοντας για τον Ολυμπιακό στο τελικό 1-1 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, για την εξ αναβολής 6η αγωνιστική της Super League Interwetten | 13/01/2021 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ο Μπα κερδίζει την αντίπαλη άμυνα στον αέρα και την κακή έξοδο του Πασχαλάκη, ισοφαρίζοντας για τον Ολυμπιακό στο τελικό 1-1 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, για την εξ αναβολής 6η αγωνιστική της Super League Interwetten | 13/01/2021 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Δεν θάμπωσε κανέναν το εξ αναβολής ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής στην Super League Interwetten ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στην Τούμπα. Είχε τις καλές στιγμές του, με δοκάρια, λίγες ευκαιρίες σε open play και γκολ, αλλά η τακτική και η σκοπιμότητα κυριάρχησαν μέχρι το τελικό 1-1. Ο ΠΑΟΚ πήρε έναν βαθμό σε ματς που οπωσδήποτε δεν ήθελε να χάσει, ωστόσο δεν κατάφερε να μειώσει την διαφορά από την κορυφή που ήταν το απόλυτο ζητούμενο. Ο Ολυμπιακός έφυγε από τη Θεσσαλονίκη διατηρώντας το +10 από τον 'Δικέφαλο', επομένως μπορεί να δηλώνει ικανοποιημένος.

Στις καθιερωμένες δηλώσεις την προηγούμενη της αναμέτρησης, ο Ίνγκι Ίνγκασον είχε περιγράψει ρεαλιστικά την κατάσταση. "Αγώνες σαν κι αυτούς μπορούν να καθορίσουν μια ολόκληρη σεζόν. Ήδη μας έχουν κοστίσει ορισμένα αποτελέσματα που προηγήθηκαν κι αυτό είναι κάτι που μας βάζει ακόμη μεγαλύτερη πίεση για την αυριανή αναμέτρηση. Αυτό είναι κάτι που όλοι γνωρίζουμε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να εμφανιστούμε όπως πρέπει και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Αν τα καταφέρουμε, θα συνεχίσουμε και θα δούμε τί μας επιφυλάσσει το μέλλον... Δε φοβόμαστε κανέναν, ξέρουμε και ξέρουν όμως πως εμείς πάμε για να νικήσουμε ξανά. Είναι το ντέρμπι που θέλεις πάση θυσία να νικήσεις. Δεν μπορείς να χάσεις … Έτσι λοιπόν και τώρα είναι η ώρα να δείξει ο κάθε ένας το ανάστημά του, να πολεμήσει κι αν το κάνουμε έχουμε καλές πιθανότητες να το καταφέρουμε".

Αν ήταν για κάτι υποχρεωμένος ο Ισλανδός στόπερ, ήταν να δείξει στο γήπεδο όσα υποστήριζε στην τοποθέτηση του. Να κρατήσει τον λόγο του, να δείξει το ανάστημα του. Το έκανε. Δεν θα μπορούσε -προφανώς- να 'υποχρεώσει' τους συμπαίκτες του να κάνουν το ίδιο, όσον αφορά όμως τον εαυτό του, αποδείχθηκε ότι μπορεί να κάνει πράξει όσα υπόσχεται. Πήγε καλά απέναντι στον πρώτο σκόρερ και καλύτερο στράικερ του πρωταθλήματος, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ενώ ήταν αυτός που στο 51' έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Φυσικά για να επιτευχθεί το ιδανικό στον αγωνιστικό χώρο, δεν φτάνει ένας άνθρωπος. Η δουλειά είναι ομαδική. Και ότι έκανε ο στόπερ των γηπεδούχων, μιμήθηκε ο στόπερ των φιλοξενούμενων. Από εκτέλεση κόρνερ του Κώστα Φορτούνη στο πρώτο δοκάρι, ο Ουσεϊνού Μπα νίκησε την αντίπαλη αεροπορία αλλά και την έξοδο του Πασχαλάκη στο... πουθενά, πρόλαβε τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ και με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 στο 77'. Πρώτο γκολ για τον Σενεγαλέζο στόπερ με τα 'ερυθρόλευκα' στην 43η συμμετοχή του, ασίστ Νο 8 για τον κορυφαίο δημιουργό του πρωταθλήματος, Φορτούνη.

Το ματς είχε τις στιγμές του πριν τα γκολ και μια ακόμη μετά. Ο Μουργκ στο 2' απέτυχε να εκτελέσει σωστά από το ύψος του πέναλτι, στο 14' πρώτα ο Πασχαλάκης και μετά το δοκάρι στέρησαν το γκολ στον Εμβιλά, ενώ το δοκάρι σημάδεψε και ο Καμαρά στην εξέλιξη της φάσης. Ο Σα σταμάτησε τον Ίνγκασον στο 28' και το δοκάρι έσωσε τον Πορτογάλο γκολκίπερ στις καθυστερήσεις σε φοβερό σουτ του Τζόλη εκτός περιοχής.

Ο ΠΑΟΚ το πάλεψε αλλά του έλειψε το κάτι ξεχωριστό που απαιτείται για τη νίκη σε ένα ντέρμπι, ο Ολυμπιακός έδειξε ξανά πως όταν δεν είναι με την πλάτη στον τοίχο δεν μπορεί να... λειτουργήσει όπως ξέρει. Ο Ίνγκασον κράτησε τον λόγο του, ο Μπα τον ακύρωσε και το 1-1 της Τούμπας σίγουρα δεν θα είναι ανάμεσα στα ντέρμπι των δύο ομάδων που θα μνημονεύεται τα επόμενα χρόνια... Μάλλον θα ξεχαστεί σχετικά γρήγορα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK