ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Ο Τσιμίκας βρήκε τη φάση που ήθελε ο Πρίγιοβιτς

Ο Αλεκσάντερ Πρίγιοβιτς έκανε μια προφητεία και βγήκε αληθινός. Ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όπως το είχε προβλέψει ο Σέρβος επιθετικός.

Ο Κώστας Τσιμίκας του Ολυμπιακού πανηγυρίζει γκολ της ομάδας του κόντρα στον ΠΑΟΚ, σε αναμέτρηση για τη Super League 1 2019-2020 στο γήπεδο της Τούμπας, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020
Ο Κώστας Τσιμίκας του Ολυμπιακού πανηγυρίζει γκολ της ομάδας του κόντρα στον ΠΑΟΚ, σε αναμέτρηση για τη Super League 1 2019-2020 στο γήπεδο της Τούμπας, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΚΛΟΝΤΙΑΝ ΛΑΤΟ

Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, ελεύθερος από την Ιτιχάντ έναν χρόνο έπειτα από την πολύκροτη μεταγραφή του εκεί από τον ΠΑΟΚ, ήταν ο καλεσμένος του PAOK TV στο ημίχρονο. Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό δεν είχε σκορ και ο Σέρβος επιθετικός σχολίασε πως "ίσως μια φάση είναι αρκετή για να κρίνει το παιχνίδι στο 2ο ημίχρονο". Δικαιώθηκε εν μέρει. Δύο τέτοιες φάσεις έγιναν, αλλά μόνο μία καταγράφηκε, αφού η έτερη ήταν οφσάιντ. Τουλάχιστον με τους παλιούς κανονισμούς και όχι με αυτούς που πρότεινε ο Αρσέν Βενγκέρ και που θα άλλαζαν το αποτέλεσμα του ντέρμπι. Εν τέλει, το 1-0 υπέρ των Πειραιωτών για την 25η αγωνιστική της Super League 1 παρέμεινε μέχρι ο Τομπίας Στίλερ σφυρίξει τη λήξη και ο πρώην φορ του ΠΑΟΚ δεν ήταν εκεί να βοηθήσει.

Τυπικά, σχεδόν κανείς δεν ήταν. Το παιχνίδι που τους προηγούμενους μήνες τόσος κόσμος φοβήθηκε ότι δεν θα αρχίσει και δεν θα τελειώσει ήταν πράγματι το πιο αδιάφορο ντέρμπι των δύο ομάδων τα τελευταία χρόνια. Με εξαίρεση κάποιους πυρσούς που πέρασαν στις κερκίδες παρά τους ελέγχους και τις εφόδους της αστυνομίας από τα ξημερώματα της Κυριακής και κάποια υβριστικά πανό με πολιτικό περιεχόμενο και όχι μόνο, όλα τα άλλα κύλησαν αρκετά ομαλά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η πρώτη κίτρινη κάρτα του Γερμανού διαιτητή που βγήκε στον Ουσεϊνού Μπα στο 76'.

Το παιχνίδι δεν ήταν ήρεμο μόνο επειδή οι δύο ομάδες βρίσκονται πάνω κάτω στο ίδιο αγωνιστικό επίπεδο και αλληλοεξουδετερώθηκαν. Ήταν και άσχημο από πλευράς ποιότητας, με μικρές εμπνεύσεις και ελάχιστους διακριθέντες ποδοσφαιριστές εκατέρωθεν. Ο Ματιέ Βαλμπουενά, ο 35χρονος Γάλλος που από τα παιχνίδια κάθε 3 μέρες με Ατρόμητο, Λαμία, Πανιώνιο, Άρσεναλ και ΠΑΟΚ έλειψε μόνο δύο ημίχρονα (και όχι από το ίδιο παιχνίδι), ήταν ο παίκτης που φάνηκε να μόχθηκε περισσότερο από κάθε άλλον στον αγωνιστικό χώρο. Τρέξιμο στο μέτρο του δυνατού, κίνηση, μαχητικότητα, την οποία δεν κατάφερε όμως να εμφυσήσει στους συμπαίκτες του στον ίδιο βαθμό. Ακόμα κι έτσι, η τριπλέτα του κέντρου του Ολυμπιακού εξουδετέρωσε το ντουέτο Μαουρίσιο-Γιόσιπ Μίσιτς, με τον Δημήτρη Πέλκα να παίζει πιο κοντά στον Κάρολ Σβιντέρσκι και όχι στους παίκτες πίσω του.

Όσο οι γηπεδούχοι ήταν ακίνδυνοι και οι φιλοξενούμενοι δεν έβρισκαν τρόπο να αξιοποιήσουν την κυριαρχία τους, η... προφητεία του Πρίγιοβιτς γινόταν ολοένα και πιο πιστευτή. Μία φάση. Μία κούρσα, συγκεκριμένα και όχι η κεφαλιά του Γιουσέφ ελ Αραμπί στο 42' που προσέκρουσε στο πάνω μέρος του οριζοντίου δοκαριού.

Ο Κώστας Τσιμίκας πήρε την μπάλα στην περιοχή του Ολυμπιακού και κλέβοντας μία πάσα και πριν φτάσει στη σέντρα του γηπέδου, πέρασε ανάμεσα από δύο αντιπάλους. Συνεχίζοντας την εφόρμηση έκανε το ίδιο με ακόμα δύο παίκτες του αντιπάλου για να μπει στη μεγάλη περιοχή και να κάνει ελιγμούς μπροστά στον Σβέριρ Ίνγκασον, προτού σουτάρει με το αριστερό στην απέναντι γωνία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Ο διεθνής τερματοφύλακας απέκρουσε, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι να απομακρυνθεί. Ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, που προτιμήθηκε του Γιώργου Μασούρα, τη γύρισε μάλλον πριν βγει άουτ (δεν υπάρχει κατάλληλο πλάνο) και ουσιαστικά παγίδευσε τον Δημήτρη Γιαννούλη, που πάνω στον βηματισμό δεν γινόταν να την αποφύγει. Χτυπώντας πάνω του, κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 των Πειραιωτών.

Η φάση που θα μπορούσε να διαψεύσει τον Πρίγιοβιτς ήρθε στο 52'. Σε εκτέλεση φάουλ με γέμισμα στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, η πρώτη κεφαλιά εξουδετερώθηκε από τον Ζοζέ Σα, η δεύτερη προσπάθεια, ένα σουτ του Σβιντέρσκι, βρήκε πρώτα στον Πορτογάλο τερματοφύλακα και στη συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι, και η τρίτη προσπάθεια, του Φερνάντο Βαρέλα, κατέληξε στα δίχτυα. Ο διαιτητής ειδοποιήθηκε για τη φάση από τον VAR πως ίσως έχει κάτι το μεμπτό και αφού την είδε κι ο ίδιος, προσπάθησε να εξηγήσει στους παίκτες του ΠΑΟΚ τι ήταν αυτό, προτού καταλογίσει το (ορθό) οφσάιντ.

Αυτό ήταν. Ο αγώνας παρέμεινε στη μία φάση, αυτήν για την οποία προειδοποίησε ο Πρίγιοβιτς. Δεν ήταν για την ομάδα του, αλλά για εκείνη του Ολυμπιακού. Δεν υπήρξε άλλη, αφού το 4-4-2 του ΠΑΟΚ στη συνέχεια (ακόμα και αργότερα, με την είσοδο του Τσούμπα Άκπομ και του Ομάρ ελ Καντουρί) δεν 'άνοιξε' την άμυνα των φιλοξενουμένων. Μάλιστα, βλέποντας την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να βρει γκολ, ο Πέδρο έριξε στον αγώνα τον Αχμέντ Χασάν στη θέση του Ελ Αραμπί, για να έχει έναν ξεκούραστο επιθετικό, χωρίς να δικαιωθεί ούτε εκείνος.

Καμία άλλη (αξιόλογη) φάση, μόνο η μία που προέβλεψε ο Πρίγιοβιτς. "Μερικές φορές, η τύχη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Σήμερα ήταν με την πλευρά του αντιπάλου μας", εξήγησε ο Αμπέλ Φερέιρα στο flash interview, έπειτα από ένα αποτέλεσμα που θα προσμετρηθεί και στα κατά του, όταν θα ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον των νταμπλούχων Ελλάδας. Προς το παρόν, στα υπέρ ήταν το αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έφυγε με 3 βαθμούς από την Τούμπα, στην πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα σε αγώνα που κρίθηκε στις 4 γραμμές του εν λόγω γηπέδου, από τον Οκτώβριο του 2015. Βρίσκεται στο +5 πια, με 11 αγώνες να απομένουν για το πέσιμο της 'αυλαίας', οι 10 στα πλέι οφ, που περιλαμβάνουν όμως ακόμα δύο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Και φυσικά, υπάρχουν και τα δύο των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας. Το 1/5 είναι γεγονός για τους 'ερυθρολεύκους', αλλά υπάρχει μέλλον ακόμα.

Ποια διοργάνωση πρέπει να έχουν ως προτεραιότητα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK