ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Πόσο σημαντικό είναι το ντέρμπι της Τούμπας

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός απόψε, στο πρώτο από τα 5 συνολικά σε πρωτάθλημα και κύπελλο που θα διεξαχθούν τους επόμενους δύο μήνες. Και είναι αυτό με τη λιγότερη σημασία.

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί του Ολυμπιακού με τον Δημήτρη Γιαννούλη του ΠΑΟΚ σε αναμέτρηση για τη Super League 1 2019-2020 στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019
Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί του Ολυμπιακού με τον Δημήτρη Γιαννούλη του ΠΑΟΚ σε αναμέτρηση για τη Super League 1 2019-2020 στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 EUROKINISSI SPORTS/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πέντε ντέρμπι στα οποία κρίνονται δύο τίτλοι. Κι όμως, το αποψινό στην Τούμπα μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού για την 25η αγωνιστική της Super League 1 δεν είναι το κρισιμότερο και δεν είναι από αυτά που θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια. Όχι, δεν... τρελαθήκαμε. Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τους λόγους:

  1. Αν ο Ολυμπιακός το κερδίσει, θα πάει με +5 στα πλέι οφ, με δεδομένο ότι την επόμενη και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας οι Πειραιώτες υποδέχονται τον προτελευταίο Παναιτωλικό και ο ΠΑΟΚ παίζει στην Ξάνθη, άρα αμφότερες οι ομάδες είναι τα φαβορί. Το +5 δεν δίνει πρωτάθλημα, όταν υπάρχουν μπροστά τα πλέι οφ με συνεχόμενα ντέρμπι, παρά μόνο ένα πλεονέκτημα. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να διαφυλάξει τη διαφορά έχοντας να παίξει από δύο φορές με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Άρη και φυσικά με τον 'δικέφαλο του βορρά' (εκκρεμεί η 6η ομάδα). Το ίδιο φυσικά θα έχει να κάνει και ο ΠΑΟΚ. Πολλά, όμως, εξαρτώνται και από την κλήρωση των πλέι οφ. Αν το πρώτο ματς είναι το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, ο νταμπλούχος Ελλάδας αυτομάτως θα έχει την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά και να δώσει νέο ενδιαφέρον.
  2. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση νίκης του ΠΑΟΚ. Το +1 από τον Ολυμπιακό δεν δίνει τίποτα παραπάνω από ένα ψυχολογικό αβαντάζ. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αποδείξει πολλά περισσότερα στα ντέρμπι των πλέι οφ και φυσικά στα δύο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου οι απαιτήσεις σε σχέση με αυτές απόψε θα είναι μεγαλύτερες και περισσότερες.
  3. Πώς μπορεί να συγκριθεί το αποψινό ντέρμπι με τα δύο των ημιτελικών; Ας αφήσουμε εκτός τα δύο των πλέι οφ. Σε δύο ματς κρίνεται ένα 'εισιτήριο' τελικού κι ένα σοβαρό πλήγμα του αντιπάλου (και ενόψει πλέι οφ), ενώ το αποψινό αποτέλεσμα δεν θα έχει την ίδια βαρύτητα, από τη στιγμή που ο τίτλος κρίνεται στις έξτρα 10 αγωνιστικές.
  4. Το ενδεχόμενο ισοπαλίας απόψε θα είναι το "ευτυχώς, δεν πάθαμε και τίποτα". Θα ξεχαστεί γρήγορα, εφόσον δεν αφήσει άλλα να ασχολούμαστε και αμφότεροι οι αντίπαλοι θα επικεντρωθούν στα επόμενα 4 ντέρμπι.
  5. Και οι προπονητές; Δεν θα τους αφήσει... κατάλοιπα το αποψινό αποτέλεσμα; Προφανώς και ίσως φέρει έξτρα πίεση γι' αυτά που ακολουθούν. Ειδικά στην περίπτωση του Πέδρο Μαρτίνς, που δεν έχει καταφέρει να νικήσει τον ΠΑΟΚ. Ο Αμπέλ Φερέιρα κρατά την ισοπαλία στο Φάληρο, αλλά και τις δύο νίκες στα πρόσφατα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο, που του έδωσαν την... ανάταση που χρειαζόταν. Το ενδεχόμενο ήττας από τον Ολυμπιακό απόψε στην Τούμπα θα προκαλέσει 'τριγμούς', αλλά το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι τέτοιο που δεν θα υπάρχει καιρός για... δάκρυα. Αντίθετα, θα υπάρξει η έξτρα πίεση που αναφέραμε πιο πάνω.

Ποιος θα νικήσει στο ντέρμπι; ΠΑΟΚ ή Ολυμπιακός; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK