ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Το γύρισε γιατί δεν... μα-Σισε

Ο Ολυμπιακός με τους Χασάν και Γκιλιέρμε προηγήθηκε με 0-2 στην Τούμπα στο 8'. Ακολούθησαν δύο λάθος εκτιμήσεις, ένα δοκάρι και δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες του Σισέ, ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την κατάσταση και με γκολ των Πέλκα (10', 69' πεν.), Μίσιτς (12') έφτασε στην ανατροπή και το τελικό 3-2.

Ο Πέλκας έχει σκοράρει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 69' (πεν.) για το 3-2 του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. (04/03/2020) - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM
Ο Πέλκας έχει σκοράρει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 69' (πεν.) για το 3-2 του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. (04/03/2020) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM

Σε ένα καταπληκτικό σε εξέλιξη παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με σκορ 3-2 του Ολυμπιακού στην Τούμπα, στην πρώτη κόντρα των δύο ομάδων στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι 'ερυθρόλευκοι' πριν συμπληρωθούν 10 λεπτά αγώνα πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων, ο 'Δικέφαλος' ισοφάρισε το ματς μέχρι το 12'(!) και έφτασε στην ολική ανατροπή με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πέλκα στο 69'. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Χαβιέρ Εστράδα Φερνάντεθ και η πρόκριση είναι ορθάνοιχτη για τη ρεβάνς του 'Γεώργιος Καραϊσκάκης'.

Ξεκίνημα... made in Hollywood

Τα μεγάλα ερωτήματα της αναμέτρησης ήταν δύο, ένα για κάθε πλευρά. Με τους Φερνάντο Βαρέλα και Χοσέ Κρέσπο εκτός μάχης, ο Αμπέλ Φερέιρα δεν είχε άλλη επιλογή από το να βάλει στο πλευρό του Ίνγκι Ίνγκασον τον Ενέα Μιχάι. Εκτός για τον 'Δικέφαλο' ήταν και ο Βιεϊρίνια, ωστόσο στην περίπτωση αυτή υπήρχε η ποιοτική λύση του Λέο Μάτος. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός βρέθηκε στον ημιτελικό δίχως τον Ζοζέ Σα αλλά και το Νο2 στην ιεραρχία των γκολκίπερ, Μπομπί Αλέν. Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης σε ηλικία 17 ετών, 3 μηνών και 25 ημερών υπερασπίστηκε την εστία των Πειραιωτών, στο επίσημο ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα.

Το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης ήταν βγαλμένο από... ταινία. Στο 3' ο Βαλμπουενά βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Χασάν, ο Αιγύπτιος έκανε την καρφωτή κεφαλιά, ο Πασχαλάκης έσωσε και στην επαναφορά ο φορ του Ολυμπιακού έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για offside, η φάση εξετάστηκε στο VAR (Χοσέ Λουίς Γκονθάλεθ Γκονθάλεθ) και κρίθηκε νόμιμη. Πέντε λεπτά μετά και πάλι με ορμητήριο την αριστερή πλευρά, ήταν ο Τσιμίκας που σήκωσε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και ο Γκιλιέρμε με κεφαλιά - ψαράκι σκόραρε το 0-2! Ο Ελ Καντουρί στην προσπάθεια του να διώξει βρήκε στο κεφάλι τον Βραζιλιάνο, που ευτυχώς δεν χτύπησε σοβαρά.

Έχοντας περάσει νικηφόρα (0-1) προ δέκα ημερών από το ίδιο γήπεδο, ο Ολυμπιακός είχε χτίσει ένα εξαιρετικό μομέντουμ και δικαίως θα πίστευε κανείς πως αυτή η εξέλιξη θα ήταν υπεραρκετή για να ρίξει τον ΠΑΟΚ στα... τάρταρα. Πολύ γρήγορα αυτή η λογική σκέψη πήγε περίπατο. Στο 10' ο Γιαννούλης γύρισε τη μπάλα από αριστερά, ο Σισέ έδιωξε στο πρόσωπο του πεσμένου Άκπομ και ο Πέλκας ουσιαστικά σκόραρε σε κενή εστία μειώνοντας σε 1-2. Αμέσως μετά ο Μίσιτς με εκπληκτικό βολ πλανέ εκτός περιοχής νίκησε τον Τζολάκη για το 2-2! Μέσα σε τέσσερα λεπτά ο ΠΑΟΚ είχε φέρει το ματς στα ίσια.

Όπως ήταν απόλυτο λογικά, το ματς δεν μπορούσε να συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό και πολύ περισσότερο με αυτή την... μπασκετική ευστοχία. Λάθη, νευρικότητα, ένταση μεταξύ των παικτών, σκληρά μαρκαρίσματα είχε στη συνέχεια το μενού. Η επόμενη πραγματική ευκαιρία ήρθε στο 45', όταν ο Σισέ με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη.

Νικητής ο ΠΑΟΚ στην ρουλέτα των στημένων

Όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε το δεύτερο. Ο Σισέ στο 48' βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, αλλά πάλι αστόχησε με το κεφάλι! Πέντε λεπτά μετά ο Σενεγαλέζος στόπερ με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη... Μετά το 2-2 ο ΠΑΟΚ δεν είχε δημιουργήσει φάσεις, ούτε σε κανονική ροή, ούτε από στημένες φάσεις. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός τρεις φορές με την μπάλα στημένη απώλεσε ισάριθμες μεγάλες ευκαιρίες με κοινό παρανομαστή τον Σισέ.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τις φάσεις και την ένταση του πρώτου. Περισσότερο παιχνίδι κέντρου, χωρίς δημιουργία. Ο ΠΑΟΚ δεν άφησε την δική του μεγάλη ευκαιρία να πάει χαμένη με τη μπάλα στημένη. Ο Σεμέδο γυρίζοντας τον κορμό του βρήκε τη μπάλα με το χέρι, ο Χαβιέρ Εστράδα Φερνάντεθ έδειξε την άσπρη βούλα και ο Πέλκας εκτέλεσε εύστοχα για το 3-2 στο 69'. Δύο λάθος εκτιμήσεις, ένα δοκάρι και δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες του Σισέ, είχαν ανοίξει στον ΠΑΟΚ την πόρτα για την ανατροπή.

Φτάνοντας στο 85', οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο στο χορτάρι. Ο Ραντζέλοβιτς ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, ο Γιαννούλης από πίσω έκανε ένα μαρκάρισμα που είχε στόχο μονάχα τα πόδια του Σέρβου και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Μαρτίνς έριξε στο ματς και τον Ελ Αραμπί, αλλά πάλι ο Σισέ ήταν αυτός που είχε την ευκαιρία να σκοράρει. Από γέμισμα του Βαλμπουενά στο 88', ο Σενεγαλέζος πρόλαβε τον Μάτος αλλά η προβολή του έφυγε άουτ.  Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 3-2 υπέρ του ΠΑΟΚ και προφανώς οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στη ρεβάνς του 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' στις 22 Απριλίου.

***

Έχει δίκιο ο Δώνης στην κόντρα με τον Αλαφούζο; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK