ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 2-1

Ντέρμπι με τα όλα του στην Τούμπα και νίκη-ανατροπή του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού (2-1). Οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν με γκολ-αφιερωμένο στον Ολαϊτάν του Σάμαρη, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν αμέσως με τον Αθανασιάδη και πήραν τη νίκη στο 84' με τον Τζαβέλλα. Στο 57' ο Κάκος χαρίστηκε στον Ινσαουράλδε ο οποίος γρονθοκόπησε εκτός φάσης τον Εντιγκά.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 2-1

Το live του αγώνα

Εικόνα του αγώνα

Ο ενθουσιασμός της κερκίδας που εξελίχθηκε σε ένταση στον αγωνιστικό χώρο ωφέλησε πολύ περισσότερο τον ΠΑΟΚ. Απέναντι σ' έναν μαζεμένο πίσω από την μπάλα Ολυμπιακό, που προτίμησε να περιμένει και να μην ρισκάρει, ο "Δικέφαλος" είχε την κατοχή και τις περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες. Όπως το σουτ του Κάτσε στο 11' (στην αγκαλιά του Ρομπέρτο) και δέκα λεπτά μετά του Νάτχο (άουτ).

Η αναγκαστική αλλαγή του λαβωμένου Ιμπαγάσα με τον Πέρες βελτίωσε την εικόνα των "ερυθρόλευκων", αφού ο Παραγουανός εξτρέμ έφερε ταχύτητα στην 11άδα και σαφώς καλύτερη κίνηση στο χώρο. Ήταν εκείνος μάλιστα που απείλησε πρώτος για τον Ολυμπιακό, με κεφαλιά στο 25', προτού στο 33' ο Σάμαρης με μια... οβίδα εδάφους - αέρος τραντάξει τα δίχτυα του Γλύκου που δεν μπορούσε ν' αποκρούσει στο σημείο που κατέληξε η μπάλα. Μάλιστα άπαντες οι Πειραιώτες αφιέρωσαν το γκολ στον Ολαϊτάν!

Το γεγονός ότι, μετά την κάκιστη εκτίμηση του Μανωλά σε εύκολο γέμισμα, ο Αθανασιάδης απάντησε γρήγορα (στο 36') στο 0-1 του Ολυμπιακού και... εξιλεώθηκε για τη χαμένη ευκαιρία του 29' είχε ως αποτέλεσμα η μορφή του ντέρμπι να παραμείνει αναλλοίωτη. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ψάχνει, όχι πάντα ορθόδοξα, τον τρόπο ν' απειλήσει τον Ρομπέρτο, ενώ ο Ολυμπιακός προσπαθούσε πρώτα να ελέγξει την κατάσταση, κοιτώντας πώς δεν θα χάσει. Από τα πλάγια δεν απειλήθηκαν οι "ερυθρόλευκοι", στο κέντρο της άμυνας είχαν προβλήματα χωρίς πάντως να τα εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι που απείλησαν μόνο με το σουτ του Τζαβέλλα στο 43'.

Η ορμή του ΠΑΟΚ δεν είχε συνέχεια μετά την ανάπαυλα, αφού περισσότερες ήταν οι στιγμές εντάσεις, τα μαρκαρίσματα και οι διακοπές. Οι κίτρινες κάρτες έβγαιναν συχνά από το τσεπάκι του Κάκου. Μία εξ αυτών πάντως, στον Ινσαουράλδε στο 57', θα έπρεπε να είναι αναμφίβολα κόκκινη, καθώς ο Αργεντινός θύμισε... Γκαρσία και γρονθοκόπησε τον Εντινγκά στην περιοχή του Ολυμπιακού.

Το εν λόγω περιστατικό ήταν το αποκορύφωμα των συχνών λογομαχιών μεταξύ των ποδοσφαιριστών, με αποτέλεσμα το ποδόσφαιρο να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Ούτε οι αλλαγές των Γεωργιάδη - Μίτσελ έφεραν τροποποιήσεις, παρά τη διάθεση για ρίσκο, αν και μετά την τρίτη του ΠΑΟΚ (Κίτσιου αντί του τραυματία Βίτορ) ήρθε το γκολ της νίκης. Στο 84' η μπάλα στρώθηκε στον Τζαβέλλα, αυτός σούταρε με το δεξί (!) και έστειλε την μπάλα κάτω από το σώμα του Ρομπέρτο και στα δίχτυα του Ολυμπιακού. Χωρίς ουσία έκτοτε οι προσπάθειες των "ερυθρόλευκων" στα τελευταία λεπτά, ως εκ τούτου ο ΠΑΟΚ κατέκτησε μια μεγάλη νίκη.

MVP

Ο Στέφανος Αθανασιάδης συμμετείχε ενεργά στο επιθετικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ήταν μέσα στις φάσεις, ταλαιπώρησε το δίδυμο στόπερ του Ολυμπιακού και άνοιξε το δρόμο για την ανατροπή. Διάγει περίοδο εξαιρετικής φόρμας, ο ερχομός του Χούσεν και ο ανταγωνισμός που προέκυψε τον ωφέλησαν.

Αδύναμος κρίκος

Αν ο Κώστας Μανωλάς είχε αποφύγει το λάθος που έφερε το 1-1 του ΠΑΟΚ, η τύχη του ματς δεν αποκλείεται να είχε γραφεί διαφορετικά. Ο διεθνής στόπερ φέρει όλη την ευθύνη, γενικώς δείχνει χωρίς δυνάμεις και μυαλό στα τελευταία παιχνίδια.

Σχόλιο

Ο ΠΑΟΚ ήθελε περισσότερο τη νίκη και φάνηκε ξεκάθαρα από τη μορφή που είχε ο αγώνας από το πρώτο λεπτό. Έβαζαν σαφώς περισσότερη δύναμη οι παίκτες του Γεωργιάδη σε κάθε στιγμή, γυάλιζε το μάτι τους, ήθελαν ν' αποδείξουν πράγματα πριν από τους ημιτελικούς του κυπέλλου που ενδέχεται να κρίνουν έναν τίτλο. Το λάθος του Μανωλά και η μη αποβολή του Ινσαουράλδε ίσως να έγραφαν διαφορετικά την ιστορία του αγώνα, αλλά αλήθεια είναι πως το μυαλό τόσο των "ερυθρόλευκων" όσο και του Μίτσελ ήταν αλλού: στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Διαφορετικά ο Τσόρι και ο Χολέμπας δεν θα έμεναν στην Αθήνα, ο Κάμπελ δεν θα έμπαινε στο τελευταίο 20λεπτο, δεν θα ήταν ο Πελέ τρίτη αλλαγή.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Ινσαουράλδε, Βίτορ (84' Κίτσιου), Τζαβέλλας, Κάτσε, Λάζαρ (24' Κατσουράνης), Νάτχο, Λούκας, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (81' Χούσεν)

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Αβρ.Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Μπονγκ, Εντινγκά, Σάμαρης, Μασάντο, Ιμπαγάσα (15' Πέρες), Φουστέρ (81' Πελέ), Βαλντές (72' Κάμπελ)

Εικόνες από το παιχνίδι

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 2-1
INTIME SPORTS
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 2-1
INTIME SPORTS
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 2-1
INTIME SPORTS
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 2-1
INTIME SPORTS
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 2-1
INTIME SPORTS
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 2-1
INTIME SPORTS
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 2-1
INTIME SPORTS
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 2-1
INTIME SPORTS
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 2-1
INTIME SPORTS
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 2-1
INTIME SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK