ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 1-2 (VIDEOS)

Σοκ στην Τούμπα! Ο αξιόμαχος Παναιτωλικός έφτασε σε μια σπουδαία νίκη με 2-1 χάρη στο δεύτερο γκολ του Άλβες στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Από "έμπνευση" του Νομπόα και εκτέλεση του Μακ ισοφάρισε νωρίτερα ο "Δικέφαλος". Ντεμπούτο για Ρικάρντο Κόστα.

ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 1-2 (VIDEOS)

Το LIVE του αγώνα

Εικόνα αγώνα:

Με τον Νομπόα για πρώτη φορά στην βασική ενδεκάδα του, ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε καλά στο γήπεδο. Ο Παναιτωλικός ήταν πιο απειλητικός και στο 6' κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αθανασιάδη πάνω στον Κούσα. Ο Αλβες ανέλαβε την εκτέλεση και έβαλε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ.

Στο 10' ο Κάπελ έφυγε μόνος απέναντι από τον Ιτάνζ, αλλά ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ απέκρουσε το πλασέ του. Στα επόμενα λεπτά ο Δικέφαλος προσπαθούσε χωρίς επιτυχία να φέρει την μπάλα μέσα στα καρέ του Παναιτωλικού. Μέχρι το 17', όπου ο Ρατς σέντραρε, ο Περέιρα έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε για λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στεφανάκου.

Ο Μπεχαράνο στο 20' βρέθηκε σε θέση βολής, όμως, ο Ιτάνζ βγήκε έγκαιρα από την εστία του και του έκλεισε το οπτικό πεδίο. Στο 27' ο Περέιρα ελίχθηκε και σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Στεφανάκο και στο 29' ο Τζανδάρης σούταρε, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Κούσα και πέρασε κόρνερ.

Ένα σουτ του Μαρτίνες στο 33' έφυγε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι και στο 40' ο Κούσας σέντραρε, ο Κάπελ έπιασε αφύλακτος την κεφαλιά, όμως, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Ιτάνζ. Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Αναστασιάδης αντικατέστησε τον Τζανδάρη με τον Μακ, προκειμένου ο Δικέφαλος να έχει στην ενδεκάδα του έναν παίκτη που θα μπορέι να ανοίγει διαδρόμους από τα άκρα.

Στο 50' ο βοηθός Βέρρης ανέκοψε λανθασμένα τον Μακ, που μπήκε μόνος του στην περιοχή, σε ένα σημείο που το “θερμόμετρο” στην Τούμπα άρχισε να ανεβαίνει με πολλά συνθήματα κατά του Δημητρόπουλου. Μαζί ανέβηκε, πάντως, και ο ΠΑΟΚ, αφού με τον Μακ "ζωντάνεψε" η αριστερή πλευρά. Ο Νομπόα στο 56' έπιασε αφύλακτος στο ύψος της μικρής περιοχής σκαστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι.

Στο 72' η μπάλα έφτασε στα πόδια του Νομπόα, αλλά ο μέσος από το Εκουαδόρ αιφνιδιάστηκε και έκανε κάτι μεταξύ πάσας και σουτ. Ο Μακ στο 73' λύτρωσε τον ΠΑΟΚ. Ο Νομπόα τον βρήκε μέσα στην περιοχή, ο Σλοβάκος άδειασε τον Μπεχαράνο και πλάσαρε ψύχραιμα γράφοντας το 1-1.

Στο ακριβώς επόμενο λεπτό ο Μακ σούταρε, όμως, ο Στεφανάκος απέκρουσε με υπερένταση. Ο Ρικάρντο Κόστα έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ, περνώντας στο γήπεδο στο 75ο λεπτό στην θέση του Σαλπιγγίδη, ξεσηκώνοντας, παράλληλα, την Τούμπα.

Στο 84' ο Παναιτωλικός έφτασε μια ανάσα από το 1-2. Ο Μαρτίνες σέντραρε, ο Κατσικάς παρενέβη στέλνοντας με δύναμη την μπάλα προς τον Ιτάνζ, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια ένα παραλίγο αυτογκόλ. Ο Βίτορ προσπάθησε να απειλήσει με κοντινή κεφαλιά στο 87', όμως, η μπάλα πέρασε άουτ και στις καθυστερήσεις ήρθε το απόλυτο σοκ. Ο Αλβες έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, πέρασε τον Ιτάνζ και πλάσαρε εύστοχα για το τελικό 1-2.

MVP:

Ο Αλβες "έκλεψε" τον τίτλο από τον Ετζεγκουέλε που ήταν πραγματικός βράχος στην άμυνα του Παναιτωλικού. Ο επιθετικός της ομάδας του Αγρινίου σημείωσε και τα δύο γκολ των φιλοξενουμένων και ήταν πανταχού παρών κατά την διάρκεια όλου του ματς.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Αναστασιάδης δεν δικαιώθηκε για την επιλογή του να μην ξεκινήσει στο παιχνίδι τον Μακ. Ο Σλοβάκος έδωσε με την εισοδό του στο γήπεδο πνοή στην επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ και απέδειξε ότι εάν ήταν από πιο νωρίς στον αγωνιστικό χώρο θα βοηθούσε αρκετά.

Σχόλιο:

Ο ΠΑΟΚ χαράμισε και σήμερα το πρώτο ημίχρονο. Ασύνδετος σε κάποια σημεία θύμιζε ομάδα με παίκτες που έπαιζαν για πρώτη φορά μαζί και όταν "ξύπνησε” μετά το 60' ήταν ήδη αργά με αντίπαλο μία τόσο δεμένη ομάδα όπως ο Παναιτωλικός. Πλέον κινδυνεύει να μείνει πέντε βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, εφόσον κερδίσουν οι “ερυθρόλευκοι” την Βέροια.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσικάς (88' Κίτσιου), Ρατς, Νομπόα, Τζανδάρης (46' Μακ), Μαντούρο, Περέιρα, Σαλπιγγίδης (75' Κόστα), Αθανασιάδης

Παναιτωλικός (Χάβος): Στεφανάκος, Μπεχαράνο, Κούσας, Ετζεγκουέλε, Κέβιν, Γοδόϊ, Φωτάκης (81' Μαλεζάς), Μαρτίνες, Κάπελ (59' Λάζαρ), Βιγιαφάνες (71' Ρουσκουγιέδα), Αλβες

News 24/7

24MEDIA NETWORK