ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός: Βρήκε τα γκολ που έψαχνε για ένα μήνα

Ο ΠΑΟΚ διέλυσε τον Παναιτωλικό με 5-0, πετυχαίνοντας τα γκολ που του έλειπαν από τις τελευταίες γκέλες του, χωρίς καν να παράξει ευκαιρίες.

Ο Στέφαν Σβαμπ με τον Τόμας Μουργκ του ΠΑΟΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον Παναιτωλικό για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο γήπεδο της Τούμπας | Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021
Ο Στέφαν Σβαμπ με τον Τόμας Μουργκ του ΠΑΟΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον Παναιτωλικό για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο γήπεδο της Τούμπας | Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021 EUROKINISSI SPORTS/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Μπορεί ένα 5-0 να λέει ψέματα; Ναι, αλλά αυτήν τη φορά υπέρ του ΠΑΟΚ. Γιατί η διαφορά του 'δικεφάλου του βορρά' με τον Παναιτωλικό στο χορτάρι της Τούμπας δεν ήταν τόσο μεγάλη, όμως οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία έφτασαν σε αυτόν τον θρίαμβο επειδή πολύ απλά έκαναν ό,τι... απέφυγαν στα προηγούμενα παιχνίδια τους για τη Super League Interwetten, ήταν αποτελεσματικοί.

Τα στατιστικά που επίσης λένε... ψέματα από τις τελευταίες 5 απώλειες βαθμών μαρτυρούν και μια αλήθεια. Κόντρα στον Άρη, ο ΠΑΟΚ είχε 8 τελικές προσπάθειες (2 παραπάνω από τον αντίπαλό του), αλλά έχασε 0-1. Με την ΑΕΛ επιχείρησε 17 τελικές προσπάθειες, οι 'βυσσινί' μόλις 5 κι οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό χάρη στο τελικό 1-1. Στο Περιστέρι, ο ΠΑΟΚ ήταν πάλι διψήφιος σε τελικές (10), είχε μία παραπάνω από τον Ατρόμητο, αλλά ηττήθηκε 2-3. Στο ντέρμπι δικεφάλων με την ΑΕΚ στην Τούμπα οι τελικές των δύο ομάδων ήταν ίδιες με το προηγούμενο παιχνίδι, αλλά δέχθηκε ένα γκολ λιγότερο με συνέπεια να πάρει έναν βαθμό από το 2-2. Τέλος, προ ημερών ηττήθηκε 0-3 από τον Ολυμπιακό, έχοντας 9 τελικές (11 οι Πειραιώτες). Συνολικά, στις 5 αναμετρήσεις όπου έχασε βαθμούς είχε 54 τελικές προσπάθειες και πέτυχε μόλις 5 γκολ. Ήταν αναποτελεσματικός.

Κόντρα στον Παναιτωλικό, ο ΠΑΟΚ είχε 7 τελικές προσπάθειες μέχρι το 61ο λεπτό και 5 ευκαιρίες, η μία εκ των οποίων ήταν διπλή. Σε αυτό το διάστημα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα 4 φορές, παραδίδοντας μαθήματα αποτελεσματικότητας, από τα οποία φαίνεται ότι απουσίαζε στα προηγούμενα παιχνίδια!

Στο 39' ο Τόμας Μουργκ (σε μία καλή εμφάνιση έπειτα από καιρό) έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους. Είχε προηγηθεί μια καλή στιγμή με τους Κάρολ Σβιντέρσκι και Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον, που απέτυχαν να σκοράρουν. Με την έναρξη του 2ου μέρους, ο Στέφαν Σβαμπ έγραψε το 2-0 και στο 57' με καταπληκτικό γυριστό ο Χρήστος Τζόλης συνέχισε να κάνει θαύματα τη φετινή σεζόν. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας, σκόρερ χρίστηκε και ο Σβιντέρσκι ύστερα από λάθος των φιλοξενουμένων, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του (ο Πολωνός θα έκλεινε και το σκορ στο 90').

Ο παίκτης που αποκτήθηκε το καλοκαίρι για να επωμιστεί το βάρος των γκολ, ο Αντόνιο Τσόλακ, ήταν εκτός αποστολής. Ο παίκτης που αποκτήθηκε τον χειμώνα για τον ίδιο λόγο, ο Μάικλ Κρμέντσικ, ξεκουραζόταν στον πάγκο. Ο οργανωτής που επέστρεψε από τον δανεισμό του για να 'τακτοποιήσει' τα πράγματα στο κέντρο, Αμρ Ουάρντα, έβλεπε κι αυτός από τον πάγκο το σκορ να ανεβαίνει. Ο ΠΑΟΚ αξιοποίησε στο έπακρο τις ευκαιρίες που του δημιουργήθηκαν χωρίς τους παίκτες που αποκτήθηκαν φέτος για να κάνουν ακριβώς αυτό. Επανατοποθέτησε τον πήχη στο ορθό μίνιμουμ επίπεδο, το οποίο πρέπει να το ξεπεράσει χάρη στην ενίσχυση του Ιανουαρίου, στην οποία πλέον θα περιλαμβάνεται και ο Σίντζι Καγκάβα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK