ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: Όταν δεν πιάνουν τα πόδια του Σβιντέρσκι, υπάρχει το κεφάλι

Ο ΠΑΟΚ άφησε τα σουτ, έπιασε τις κεφαλιές και με αυτόν τον (σπάνιο γι' αυτόν) τρόπο παραγωγής επικράτησε του Παναθηναϊκού με 2-1 στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Super League Interwetten.

Ο Κάρολ Σβιντέρσκι του ΠΑΟΚ σκοράρει κόντρα στον Παναθηναϊκό για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο γήπεδο της Τούμπας | Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020
Ο Κάρολ Σβιντέρσκι του ΠΑΟΚ σκοράρει κόντρα στον Παναθηναϊκό για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο γήπεδο της Τούμπας | Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020 MOTIONTEAM

Ο Κάρολ Σβιντέρσκι εξακολουθεί να τραβάει 'κουπί' για τον ΠΑΟΚ και με το 6ο τέρμα του σε λιγότερα από 700 λεπτά στη φετινή Super League Interwetten άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη με 2-1 επί του Παναθηναϊκού, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής. Η νίκη ήταν ιδιαίτερη για τον 'δικέφαλο του βορρά', όχι επειδή τον διατηρεί σε τροχιά πρωταθλητισμού και αφήνει πίσω του μία ομάδα που ήλπιζε (με την αντεπίθεση που κάνει επί Λάσλο Μπόλονι) σε κλείσιμο της 'ψαλίδας', αλλά για τον τρόπο με τον οποίο αυτή επετεύχθη: με κεφαλιές.

Ο ΠΑΟΚ φέτος δεν φημίζεται για την ικανότητά του στον αέρα στην επίθεση. Τα στημένα περνούν ανεκμετάλλευτα και γι' αυτό περιορίζεται σε γκολ με σουτ. Το παιχνίδι κόντρα στους 'πράσινους' -και ίσως οι απουσίες τους- έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να βελτιώσουν τους αριθμούς τους σε αυτόν τον τομέα.

Στο 11ο λεπτό, ο Δημήτρης Γιαννούλης έκανε ατομική ενέργεια μέσα στη μεγάλη περιοχή από αριστερά, έβγαλε τη σέντρα και ο Σβιντέρσκι εξ επαφής δεν γινόταν να μην κάνει το 1-0 με το κεφάλι. Στο 65ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο πρώτο δοκάρι (η 3η φορά στο 2ο μέρος που έγινε κάτι τέτοιο, όλες οι φορές προκάλεσαν αναστάτωση), ο σκόρερ έγινε δημιουργός και με κεφαλιά προς τα πίσω τροφοδότησε τον Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον, ο οποίος πέτυχε το 2ο τέρμα του ΠΑΟΚ.

Αντιθέτως, όταν οι παίκτες του Γκαρσία επιχείρησαν να νικήσουν τον Παναθηναϊκό στο γρασίδι, απέτυχαν. Ειδικά ο Σβιντέρσκι τα βρήκε σκούρα και ίσως γι' αυτό κατέφυγε στη λύση του... αέρα. Δύο φορές βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά ηττήθηκε. Στο 77ο λεπτό, σε μία φάση διαρκείας, ο Ντόουγκλας Αουγκούστο έπιασε ένα γεμάτο σουτ και μπορεί να μην κατάφερε να κάνει κάτι ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων, τελικά το 'στοπ' ήρθε από το οριζόντιο δοκάρι.

Αν δεν υπήρχε η συνεισφορά του Σβιντέρσκι, τότε ο τελευταίος θα ήταν ο πρωταγωνιστής της συνάντησης. Ο λόγος όχι για τον Σωκράτη Διούδη, ο οποίος στο ζέσταμα αισθάνθηκε ενοχλήσεις και δεν αγωνίστηκε, αλλά για τον Βασίλη Ξενόπουλο, ο οποίος έκανε ντεμπούτο τη φετινή σεζόν. Ο 22χρονος τερματοφύλακας είχε παίξει σε 3 παιχνίδια την περσινή σεζόν, τα 2 εκ των οποίων στα playoffs. Τη μοναδική φορά που έπαιξε εκτός έδρας ήταν ξανά στη Θεσσαλονίκη, όταν είχε κρατήσει το μηδέν στη νίκη 1-0 επί του Άρη στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' τον Ιούλιο.

Στην Τούμπα είχε αρκετά καλή απόδοση και στο γκολ του Σβιντέρσκι δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα. Η ασφάλεια που προσέφερε στους συμπαίκτες του και αυτή που εκπορευόταν από τον Φραν Βέλεθ σε θέση αμυντικού μέσου (εξαιτίας του τραυματισμού του Δημήτρη Κουρμπέλη) σχημάτισαν την πλατφόρμα για να ψάξει κάτι παραπάνω ο Παναθηναϊκός. Το γκολ του Αϊτόρ στο 16' ήταν η καλύτερη απάντηση στο γκολ του Σβιντέρσκι, ωστόσο στη συνέχεια οι επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές του 'τριφυλλιού' απέτυχαν να απειλήσουν είτε οργανωμένα είτε στην κόντρα, με εξαίρεση μια καλή στιγμή στο 88' με τον Τάσο Χατζηγιοβάνη (για την οποία ευθύνεται κι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης).

Το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους, με τον ΠΑΟΚ να δικαιώνεται με τον εναλλακτικό τρόπο που έψαξε και βρήκε τα γκολ της νίκης, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που για πρώτη φορά έπειτα από καιρό έδειξε αδυναμία να βρει τρόπο να απειλήσει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK