ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 (VIDEO)

Ο καλός του ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου δεν... κατέβηκε στο γήπεδο στο δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει ακόμη και με ήττα από τον ΠΑΣ. Με το τελικό 1-1 ο Δικέφαλος υποχώρησε ξανά στην τρίτη θέση και είναι, πλέον, πολύ δύσκολο να μπει με τρίτο βαθμό στα πλέι οφ

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 (VIDEO)
INTIME SPORTS

Εικόνα αγώνα

Ο Γιώργος Γεωργιάδης προτίμησε να μην ξεκινήσει τον Αθανασιάδη στο αρχικό σχήμα, παρατάσσοντας, τελικά, δίπλα στον Ευθύμη Κουλούρη, τον Φακούντο Περέιρα, ενώ ο Κόστα επέστρεψε στο αρχικό σχήμα για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του στο ματς με τον Εργοτέλη.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά στο γήπεδο και στο 4' μετά από πίεση του Κουλούρη στην γραμμή του κόρνερ που απέδωσε καρπούς, η μπάλα έφτασε στον Νομπόα ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, όμως, στάθηκε άτυχος αφού τον σταμάτησε το κάθετο δοκάρι. Στο 6' ο Γκολάσα βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε, αλλά για λίγα εκατοστά δεν βρήκε στόχο.

Κόντρα στην ροή του ματς, πάντως, στο 12' ο ΠΑΣ πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Τσάβες έπιασε στον ύπνο την άμυνα του ΠΑΟΚ ξεχύθηκε στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή πλάσαρε γράφοντας το 0-1'. Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί και συγκεκριμένα στο 14', ωστόσο, ο Δικέφαλος ισοφάρισε.

Ο Νομπόα εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα κόντραρε στον Τζαβέλλα και έφτασε στον αμαρκάριστο μπροστά από την εστία του Βελλίδη, Περέιρα, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να την σπρώξει στα δίχτυα. Η επόμενη αξιόλογη φάση ήρθε στο 23, με μία εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα που πέρασε ελάχιστα άουτ από το κάθετο δοκάρι του Βελλίδη, ενώ στο 25' ένα σκαστό σουτ του Νομπόα δεν είχε την δύναμη που θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο γκολκίπερ του ΠΑΣ.

Ακολούθησαν στο 27' δύο καλές στιγμές, μία για κάθε ομάδα. Αρχικά, μετά από συνεργασία Μανιά- Κοροβέση και σουτ του Ιλιτς που κόντραρε, η μπάλα έφτασε στα πόδια του αφύλακτου Κοροβέση στο ύψος του πέναλτι, ο οποίος, όμως, δεν πρόλαβε την έξοδο του Ιτάνζ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Περέιρα σούταρε από το ύψος της περιοχής, αναγκάζοντας τον Βελλίδη σε δύσκολη επέμβαση στη γωνία του.

Στο 30' κεφαλιά του Κουλούρη από πλεονεκτική θέση δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων, στην τελευταία αξιοσημείωτη φάση του πρώτου ημιχρόνου. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΣ να χάνει μεγάλη ευκαιρία. Στο 47' ο Κοροβέσης σούταρε από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ιτάνζ απέκρουσε σώζοντας τον ΠΑΟΚ.

Στα επόμενα λεπτά ο Δικέφαλος είχε την κατοχή, προσπαθούσε να πιέσει, όμως, τα χαλούσε, είτε στην τελική πάσα, είτε στην τελική προσπάθεια. Ενα σουτ του Περέιρα στο 59' πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη, ενώ στο 61' μετά από λάθος εκτίμηση του Κάτσε, ο Στρούνα σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε έξω. Ο ΠΑΣ έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 64', όταν ο Σκόνδρας παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, όμως, ο Ιτάνζ με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι σε εκείνο το χρονικό σημείο είχαν πάρει τα πάνω τους και στο 67' χρειάστηκε και πάλι να “μιλήσει” η ικανότητα Ιτάνζ, ο οποίος έσωσε ξανά τον ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά μετά από σουτ του Μανιά. Στην επαναφορά το πλασέ του Κοροβέση κόντραρε και πέρασε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ... βγήκε από το καβούκι του και απείλησε στο 70' με κεφαλιά του Αθανασιάδη και στο 75' με σουτ του Κάτσε. Ο Κλάους έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 77', όταν έπειτα από σέντρα του Κωνσταντινίδη σούταρε στην κίνηση και η μπάλα έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 90' ο Κωνσταντινίδης απομάκρυνε πάνω στην γραμμή γυριστό σουτ του Γιάκου. Το 1-1, τελικά, σημάδεψε τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών.

MVP

Αν δεν ήταν ο Ιτάνζ στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ σίγουρα θα έφευγε ηττημένος από το γήπεδο. Ο Καμερουνέζος γκολκίπερ είχε στο ενεργητικό μερικές εντυπωσιακές επεμβάσεις με κορυφαία αυτή στην φάση που ο Σκόνδρας παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ. Στο πρώτο μέρος ξεχώρισε ο κινητικός Φακούντο Περέιρα.

Αδύναμος κρίκος

Παρόλο που ο Γεωργιάδης είχε προειδοποιήσει μεσοβδόμαδα τους παίκτες του για τις αντεπιθέσεις του ΠΑΣ δεν ήταν λίγες φορές, κυρίως, στο δεύτερο ημίχρονο που ο ΠΑΟΚ κινδύνευσε στην κόντρα. Η αμυντική λειτουργία του Δικεφάλου δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας και είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί -όσο διορθώνεται- ενόψει πλέι οφ. Σημειωτέον ότι στο γκολ των φιλοξενουμένων ο Τσάβες έπιασε στον ύπνο δύο αμυντικούς του ΠΑΟΚ.

Σχόλιο

Θλιβερή η εικόνα του ΠΑΟΚ στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου, όπου έδειχνε στον αγωνιστικό χώρο ομάδα που περισσότερο ήθελε να κρατήσει το 1-1 παρά να κερδίσει το ματς. Αν πορευτεί με αυτή τη νοοτροπία στα πλέι οφ τότε πολύ δύσκολα θα καταφέρει να τσεκάρει το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Τζαβέλλας, Κόστα, Σκόνδρας, Νομπόα, Κάτσε, Μακ , Γκολάσα (78' Πόζογλου), Περέιρα (76' Τζιόλης), Κουλούρης (62' Αθανασιάδης)

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ναδάλες, Τσουκαλάς (85' Μπέριος), Χαρίσης, Κοροβέσης (Ντάσιος), Τσάβες, Ιλιτς, Μανιάς (82' Γιάκος)

News 24/7

24MEDIA NETWORK