ΠΑΟΚ-ΠΑΣ: Το δίδυμο της ανατροπής φανέρωσε την σπατάλη 7 εκατ. ευρώ

Ο ΠΑΟΚ απέφυγε την μπανανόφλουδα κόντρα στον ΠΑΣ, χάρη στα τέρματα των Σβιντέρσκι και Ελ Καντουρί. Δύο παικτών που αναμενόταν να έχουν δεύτερο ρόλο στο ρόστερ της φετινής σεζόν, ωστόσο δείχνουν πολύ πιο συμβατοί για το σύνολο από δύο παίκτες που κόστισαν στον 'Δικέφαλο' 7 εκατ. ευρώ, χωρίς πιθανότατα να υπάρχει λόγος...

SUPERLEAGUE 2020-2021 / ÐÁÏÊ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
Ο Ελ Καντουρί πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε στις καθυστερήσεις της αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα, για το τελικό 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 9ης αγ. της Super League Interwetten | 22/11/2020 EUROKINISSI SPORTS

Τα γκολ δύο παικτών που είχαν κριθεί συμπληρωματικοί στο ρόστερ, χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα, με ανατροπή. Η αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής στην Super League Interwetten αποδείχθηκε πολύ πιο δύσκολη από όσο ενδεχομένως υπολόγιζαν στον 'Δικέφαλο' και κρίθηκε στις καθυστερήσεις, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι είχαν αντέξει περισσότερο από μισή ώρα αγώνα με παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο.

Στο ημίχρονο, ο ΠΑΣ πήγαινε στα αποδυτήρια προηγούμενος στο σκορ χάρη στον Εραμούσπε. Σαφή εικόνα για τον πρότερο αγωνιστικό βίο του 30χρονου στόπερ των Λανούς, Ουρακάν, Ραφαέλα, Κίτο, Τίγκρε, Ουνιόν, Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν, Νασιονάλ, Μπλούμινγκ και Μπελγράνο δεν έχουμε, ωστόσο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να έχει βγάλει καλύτερη φάση στην καριέρα του από αυτή του 31'. Όταν ξέμεινε στην επίθεση από μια στημένη φάση, πρέσαρε ως αριστερός εξτρέμ, έκλεψε τη μπάλα από τον Ροντρίγκο, την έδωσε στον Λεό, έκανε διαγώνια κίνηση ως σέντερ φορ και πήρε την ασίστ του συμπαίκτη του σκοράροντας για το 0-1! Απίθανο. Όσο απίθανο και το γεγονός ότι ενώ έπαιζε με κίτρινη κάρτα από το πρώτο μέρος (αυστηρή), στάθηκε εξαιρετικά απρόσεκτος στο 57' και αποβλήθηκε.

Ο ΠΑΟΚ του πρώτου μέρους ασφυκτιούσε. Κυρίως στη μεσαία γραμμή και από δική του αδυναμία. Που εν πολλοίς μεταφράζεται στο πρόσωπο του Εσίτι. Ας μην ξεγελάει το γεγονός πως ήταν αυτός που είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων σε αυτό το διάστημα, όταν ο Χουτεσιώτης με εξαιρετική επέμβαση του στέρησε την ισοφάριση. Το περσινό καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ πλήρωσε 3.5 εκατ. ευρώ στη Γάνδη για την απόκτηση του και με ασφάλεια μπορεί να χαρακτηρίσει την επένδυση του αποτυχημένη. Τουλάχιστον μέχρι τώρα. Ο Νιγηριανός χαφ αδυνατεί να φτιάξει παιχνίδι από χαμηλά, αδυνατεί να κρατά σωστές αποστάσεις από το ζευγάρι του στη μεσαία γραμμή, αδυνατεί να ακολουθήσει up tempo παιχνίδι. Ο Σβαμπ πάλευε μόνος του και έπρεπε να κάνει τον... Βέγγο από την μια περιοχή στην άλλη.

Την λύση αρχικά έδωσε ο Σβιντέρσκι. Ο Πολωνός φορ που φάνταζε ως δεύτερος στην ιεραρχία επιθετικός, μετά την απόκτηση του Αντόνιο Τσόλακ από την Ριέκα. Ακριβώς δύο μήνες πριν, ο ΠΑΟΚ πλήρωνε 3.5 εκατ. ευρώ στην κροατική ομάδα ευελπιστώντας πως είχε βρει την λύση στο εύκολο γκολ. Για την ώρα, ο 'Δικέφαλος' το μόνο που έχει βρει είναι... 1 γκολ σε 14 συμμετοχές του 27χρονου φορ. Που κόντρα στον ΠΑΣ πέρασε στο ματς ως αλλαγή και στο 20λεπτο που αγωνίστηκε... δεν. Ίσως η εικόνα του αλλάξει προϊόντος του χρόνου, αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρείται ανώτερος του Κάρολ Σβιντέρσκι.

Στα 5 τελευταία ματς που έχει χρησιμοποιηθεί κόντρα σε ΟΦΗ (9 λεπτά ως αλλαγή), ΑΕΚ (22 λεπτά ως αλλαγή), Παναιτωλικό (66 λεπτά, βασικός), Απόλλων Σμύρνης (83 λεπτά, βασικός) και ΠΑΣ Γιάννινα, o Πολωνός φορ μετράει 5 γκολ και 2 ασίστ! Απέναντι στους Ηπειρώτες πήρε το ριμπάουντ από το σουτ του Ζίβκοβιτς και την απόκρουση του Χουτεσιώτη, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 52'.

Ο Γκαρσία είχε ρίξει από το 46' στη μάχη τους Τζόλη, Ελ Καντουρί και Μπίσεσβαρ, αντί των Βιεϊρίνια, Εσίτι και Μουργκ. Η αποβολή του Εραμούσπε άλλαξε τα δεδομένα και με αριθμητικό μειονέκτημα, ο ΠΑΣ πάσχιζε για την... επιβίωση του. Οι προβολείς της Τούμπας σταμάτησαν τον Σβιντέρσκι στο 85', τυφλώνοντας τον πριν εκτελέσει με το κεφάλι, αμαρκάριστος εντός περιοχής. Φτάνοντας στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ελ Καντουρί εκμεταλλεύτηκε την αναταραχή στην αντίπαλη περιοχή και με πλάτη στην εστία βρήκε τον τρόπο να σκοράρει για το 2-1, με τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για οφσάιντ του Τσόλακ στην αρχή της φάσης να μην βρίσκουν ανταπόκριση μετά την εξέταση της φάσης μέσω VAR.

Ο ΠΑΟΚ εντέλει απέφυγε την μπανανόφλουδα, χάρη στα τέρματα των Σβιντέρσκι και Ελ Καντουρί. Δύο παικτών που αναμενόταν να έχουν δεύτερο ρόλο στο ρόστερ της φετινής σεζόν, ωστόσο δείχνουν πολύ πιο συμβατοί για το σύνολο από δύο παίκτες που κόστισαν στον 'Δικέφαλο' 7 εκατ. ευρώ, χωρίς πιθανότατα να υπάρχει λόγος...

News 24/7

24MEDIA NETWORK