ΠΑΟΚ: Πέρασε η εποχή που ο Βεϊρίνια τα έκανε όλα

Ο Αντελίνο Βεϊρίνια περιμένει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ, διατεθειμένος να κάνει τα πάντα, όπως πάντα. Το θέμα είναι να γνωρίζει η ίδια η ομάδα πως να το αξιοποιήσει τώρα που εισέρχεται στα βαθιά ποδοσφαιρικά γεράματα

Ο Βιεϊρίνια του ΠΑΟΚ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ξάνθη για τη Super League 2018-2019 στο γήπεδο των Πηγαδιών, Κυριακή 31 Μαρτίου 2019
Ο Βιεϊρίνια του ΠΑΟΚ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ξάνθη για τη Super League 2018-2019 στο γήπεδο των Πηγαδιών, Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 MOTIONTEAM

Αρχηγός ετών 34, πάντα διαθέσιμος όπου του ζητηθεί, 'δεμένος' συναισθηματικά με τον ΠΑΟΚ, από εκείνους που δεν είναι της λεζάντας, αλλά της ουσίας. Θα φροντίσει για την ενότητα των αποδυτηρίων, θα βγει μπροστά στις εντάσεις, θα έχει πυροσβεστικό και συμβουλευτικό ρόλο, όπου αυτό απαιτείται. Στο τέλος της καριέρας του θα αναγνωρίζεται ως ένας εκ των πλέον εμβληματικών αρχηγών στην ιστορία του ΠΑΟΚ, αν όχι ο κορυφαίος ξένος της συγκεκριμένης κατηγορίας. Ας μείνουμε όμως στο σήμερα.

Ο Αντελίνιο Βεϊρίνια λέει στους ανθρώπους της ομάδας ότι έχει μπροστά του τουλάχιστον επιπλέον δύο χρόνια καλής μπάλας, ότι νιώθει ακόμα ικανός να ηγείται. Θα αφήσει πίσω του μια δύσκολη σεζόν, σημαντικό κομμάτι της οποίας έχασε λόγω τραυματισμού, πιστεύοντας ότι κατά τη διάρκεια της επόμενης θα είναι εκ νέου πρωταγωνιστής. Δεν είναι όμως τόσο απλό. Και θα συνεχίσει να είναι ένα ζήτημα περίπλοκο, αν ο ίδιος ο ΠΑΟΚ δεν καταλάβει ότι ο οσονούπω 35χρονος αρχηγός, είναι λάθος να χρησιμοποιείται ως «λάστιχο» στις ανάγκες της τακτικής.

Που τοποθετείται σήμερα ο Πορτογάλος και σε ποιους χώρους μπορεί να είναι αληθινά χρήσιμος; Ως πλάγιος μπακ, είτε δεξιά, είτε αριστερά, παρουσιάζει εμφανές έλλειμμα στο αμυντικό transition και ως αρνητικό επακόλουθο της προσπάθειας του να καλύψει αυτή την αδυναμία και της συνέπειάς που τον χαρακτηρίζει για να τα καταφέρει, παύει να είναι εξίσου αποτελεσματικός στους ρόλους που γνωρίζει να υπηρετεί καλύτερα. Αυτούς της δημιουργίας και της εκτέλεσης.

Ο ίδιος έχει κατά καιρούς τοποθετηθεί επ΄ αυτού. "Ολοι ξέρουν ότι η θέση που μου αρέσει να παίζω, είναι αριστερά στην επίθεση" ήταν η τελευταία σχετική δήλωσή του, στις 19/11/2019, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Forza. Επί Αμπέλ Φερέιρα, ο Βϊεϊρίνια έχει χρησιμοποιηθεί σε πέντε διαφορετικές θέσεις: αριστερός και δεξιός μπακ, το ίδιο στα άκρα της επίθεσης και ως επιτελικός μέσος. Αυτές οι αλλαγές, το 'κρύο-ζέστη' ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας και τις διαθέσεις του προπονητή, δεν ενδείκνυνται για να ένα κουρασμένο κορμί 34 ετών και επιπροσθέτως επιβαρυμένο από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό.

Πέραν της διαρκούς αλλαγής δεδομένων και απαιτήσεων, άρα και της αναπόφευκτης ζημιάς στη συγκέντρωση του ποδοσφαιριστή, ο ΠΑΟΚ καταναγκάζει τον Βεϊρίνια να κάνει κάτι για το οποίο ο ίδιος ξέρει ότι δεν είναι το καλύτερο που μπορεί να δώσει. Κι επειδή στην απαίτηση του ποδοσφαιριστή για νέο συμβόλαιο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι δεδομένο ότι θα ενδώσει, καλό για εκείνη και εκείνον θα είναι να γνωρίζει και πως ακριβώς θα τον αξιοποιήσει ώστε όντως να λάβει ως ανταπόδωση, ό,τι ποιοτικό του έχει απομείνει να δώσει.

ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ

ΘΕΣΗ ΑΓΩΝΕΣ ΓΚΟΛ ΑΣΙΣΤ
Δεξί εξτρέμ 67 1 14
Αριστερό μπακ 52 6 9
Δεξί μπακ 51 3 6
Αριστερό εξτρέμ 46 14 10
Δεξί χαφ 44 6 6
Αριστερό χαφ 10 - 1

News 24/7

24MEDIA NETWORK