ΠΑΟΚ-Βόλος: Η εισήγηση της ΕΕΑ σφύριξε τη λήξη στο 5'

Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον Βόλο για την 21η αγωνιστική της Super League, στοχεύοντας στη νίκη που θα τον φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας. Μόλις μετά από 5 λεπτά αγώνα ουδείς είχε το μυαλό του στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν η στιγμή που έγινε γνωστή η εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό του 'Δικεφάλου'.

Ο Βιεϊρίνια με εκτέλεση πέναλτι στο 60' σκόραρε το μοναδικό της αναμέτρησης στην Τούμπα, έτσι ο ΠΑΟΚ επικράτησε με σκορ 1-0 του Βόλου για την 21η αγ. της Super League (27/01/2020) - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM
Ο Βιεϊρίνια με εκτέλεση πέναλτι στο 60' σκόραρε το μοναδικό της αναμέτρησης στην Τούμπα, έτσι ο ΠΑΟΚ επικράτησε με σκορ 1-0 του Βόλου για την 21η αγ. της Super League (27/01/2020) MOTIONTEAM

Το βράδυ της Κυριακής (26/1) ο Ολυμπιακός έφευγε με έναν βαθμό από το ΟΑΚΑ, αφού το ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής με αντίπαλο την ΑΕΚ ολοκληρώθηκε ισόπαλο δίχως τέρματα. Κάτι που αυτομάτως έφερνε τον ΠΑΟΚ στην θέα της κορυφής στην βαθμολογία της Super League, αρκεί ο 'Δικέφαλος' να έκανε το καθήκον του στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Βόλο, που ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της Δευτέρας (27/1). Στο ενδεχόμενο της κατάκτησης των τριών βαθμών, η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα θα έφτανε στους 53 και το +2 από τους 'ερυθρόλευκους'.

Μόλις 5 λεπτά μετά την σέντρα στην Τούμπα, το ματς... έληξε. Ήταν η στιγμή που έγινε γνωστό το πόρισμα της ΕΕΑ για υποβιβασμό του 'Δικεφάλου' (και της Ξάνθης), για την υπόθεση πολυιδιοκτησίας την οποία είχε καταγγείλει ο Ολυμπιακός. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εισηγήθηκε τον υποβιβασμό των δύο ομάδων με ψήφους 3-2, ανακαλώντας το πιστοποιητικό συμμετοχής του 'Δικεφάλου' για πολυιδιοκτησία και της Ξάνθης για το μετοχολόγιο.

Το χρονικό της εκδίκασης μέχρι την εισήγηση

Η υπόθεση αυτή είχε εκδικαστεί στις 16 Ιανουαρίου, σε μια συνεδρίαση που είχε διάρκεια πέντε ωρών. Η νομική υπεράσπιση του ΠΑΟΚ είχε ισχυριστεί πως η ΠΑΕ ανήκει στον υιό και την σύζυγο του Ιβάν Σαββίδη, που διατηρούσε συμβουλευτικό ρόλο σε θέματα διοίκησης. Οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ είχαν επικαλεστεί επίσης πως ο Ιωάννης Καλπαζίδης δεν αποτελεί παρένθετο πρόσωπο, καθώς δεν είναι ανηψιός αλλά τρίτος ξάδερφος του Ιβάν Σαββίδη, έτσι δεν παραβίαζε κάποιον νόμο (σύμφωνα με τον ΚΑΠ δεν προκύπτει κόλλημα για τρίτο βαθμό συγγένειας) αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Ξάνθης.

Από την πλευρά της, η ΠΑΕ Ξάνθη βρέθηκε σε ρόλο κατηγορούμενου γιατί δεν είχε ενημερώσει την ΕΕΑ για την μεταβίβαση των μετοχών της μέσα στο χρονικό διάστημα που ορίζει ο νόμος. Κάτι που αυτομάτως συνιστά βαρεία παράβαση και επισύρει την ποινή υποβιβασμού. Η νομική υπεράσπιση της Ξάνθης υποστήριξε πως είχε ενημερώσει... τηλεφωνικά για την μεταβίβαση. Για τις δύο υποθέσεις, οι ομάδες που εμπλέκονται κατέθεσαν υπομνήματα.

Την Δευτέρα (27/1) η ΕΕΑ συνεδρίασε και με βάση το πόρισμα της, έδειξε πως δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις που έλαβε. Έτσι αποφάσισε να εισηγηθεί τον υποβιβασμό τόσο του ΠΑΟΚ, όσο και της Ξάνθης. Η υπόθεση πλέον περνάει στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League, όπου θα κριθεί το μέλλον των δύο ΠΑΕ. Σημαντική λεπτομέρεια: Το πόρισμα - εισήγηση της ΕΕΑ προέκυψε βάσει νόμου, το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League θα εξετάσει την υπόθεση μέσα από τους κανονισμούς ποδοσφαίρου. Ο νόμος υπερισχύει των κανονισμών ποδοσφαίρου, για τον λόγο αυτό η εισήγηση χαρακτηρίζεται ως 'δεσμευτική'. Ωστόσο θα πρέπει να κάνουμε υπομονή για να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η υπόθεση.

Κορυφή από τα 11 βήματα και αγωνία

Όπως γίνεται αντιληπτό, μοιραία το αγωνιστικό σκέλος πέρασε σε δεύτερη μοίρα στην Τούμπα. Το ματς άλλωστε κύλησε όπως αναμενόταν: ο ΠΑΟΚ είχε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων στο χορτάρι και έψαχνε από το πρώτο λεπτό το γκολ που θα του δώσει προβάδισμα. Ο Βόλος πάλι ήταν οχυρωμένος πίσω από τη μπάλα σε διάταξη 3-5-2, με πρώτο και κύριο στόχο να κλείσει σωστά τους χώρους προς τα καρέ του Γκαραβέλη. Το ημίχρονο έκλεισε δίχως σκορ, με τον ΠΑΟΚ να έχει σημαντικές στιγμές σε αυτό το διάστημα και χαμένες ευκαιρίες με τους Μίσιτς (8'), Σβιντέρσκι (9', 38' - ο Τσίκα έδιωξε πάνω στη γραμμή) και Ντόουγκλας Αουγκούστο (33'), ενώ ο Βόλος είχε μια καλή στιγμή με τον Τσαούση (24').

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με εκατέρωθεν ευκαιρίες. Στο 51' ο Βιεϊρίνια αστόχησε για λίγα εκατοστά και ένα λεπτό αργότερα τον Πορτογάλο μιμήθηκε ο Μάντζης, που έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ. Στο 54' ήταν η σειρά του Μίσιτς, που δεν βρήκε στόχο απέναντι στον Γκαραβέλη. Στο 58' ο Κουτσιαύτης καταλόγισε ανατροπή του Λημνιού από τον Τσαούση και ο Βιεϊρίνια ευστόχησε στην εσχάτη των ποινών για το 1-0 στο 60'. Ένα λεπτό μετά ο Βαρέλα έβαλε σωτήρια κόντρα στην προσπάθεια του Τσοκάνη, με τη μπάλα να έχει τροχιά προς τα δίχτυα του Ζίβκοβιτς. Σταδιακά το ματς 'έσβησε', ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε ως το τέλος το προβάδισμα του και το 1-0 τον έστειλε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Με το ενδιαφέρον πλέον να στρέφεται στο τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με την παρουσία του 'Δικεφάλου' στην Super League.

Θα αντέξει ο Ολυμπιακός στη μάχη τίτλου αν πουλήσει 3 βασικούς; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK