ΠΑΟΚ - Ξάνθη 2-1 (VIDEOS)

Με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπαδόπουλος, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 της Ξάνθης στην Τούμπα και μείωσε στους 2 βαθμούς τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό.

ΠΑΟΚ - Ξάνθη 2-1 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Το live του αγώνα

H εικόνα του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε χωρίς τον Νομπόα στη βασική του σύνθεση, αφού ο Γεωργιάδης προτίμησε να τον ξεκουράσει μετά το μακρινό ταξίδι από τις ΗΠΑ και την συμμετοχή του σε δύο αγώνες με το Εκουαδόρ. Στην αρχή του ματς οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε αναγνωριστικές κινήσεις, ενώ ο Γιώργος Τζαβέλλας γίνονταν δέκτης αποδοκιμασιών από τους οπαδούς του "δικεφάλου" κάθε φορά που η μπάλα πήγαινε στα πόδια του.

Στο 4' έγινε η πρώτη τελική προσπάθεια του ματς, όταν μετά από σέντρα του Ρατς ο Αθανασιάδης πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Η Ξάνθη "απάντησε" στο 9' με τον Κλέιτον. Ο Βραζιάνος μπήκε με φόρα στην περιοχή, σούταρε, όμως, ο Κάτσε έβαλε έγκαιρα την προβολή, παρεμποδίζοντας όσο χρειάζονταν τον άσο της Ξάνθης.

Στο 21' ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με το συνήθη ύποπτο στα τελευταία ματς Δημήτρη Παπαδόπουλο. Ο Κάτσε σέντραρε και ο έμπειρος επιθετικός με κοντινή κεφαλιά νίκη τον Κυριακίδη για να γράψει το 1-0. Ο "δικέφαλος" συνέχισε να επιτίθεται μετά το γκολ που σημείωσε, έχοντας σαν κύριους μοχλούς ανάπτυξης τον Παπαδόπουλο, αλλά και τον Κωνσταντινίδη από δεξιά.

Ο ρυθμός του ματς, πάντως, στα επόμενα λεπτά έπεσε, μέχρι την φάση του 42', όταν ο Περέιρα έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, προχώρησε, σούταρε, όμως, δεν βρήκε στόχο. Οι δύο προπονητές ανακάτεψαν την τράπουλα με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, αφού ο Γεωργιάδης πέρασε στο γήπεδο τον Νομπόα αντί του Τζιόλη, ενώ ο Λουτσέσκου τους Μπέρτο και Βασιλακάκη αντί των Γκομσί και Παπαστεριανού αντίστοιχα.

Ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία στο 53'. Αρχικά, ο Ρατς σέντραρε, η μπάλα έφτασε στον Περέιρα, ο οποίος γύρισε, σούταρε, αλλά ο Κυριακίδης απέκρουσε ενστικτωδώς και στην εξέλιξη της φάσης, ο Μακ άδειασε δύο αντιπάλους του, βρέθηκε απέναντι από τον γκολκίπερ της Ξάνθης, ο οποίος, όμως, ήταν και πάλι σε ετοιμότητα αποκρούωντας το πλασέ του Σλοβάκου.

Στο 54', πάντως, ο Κυριακίδης είδε την εστία του να παραβιάζεται και πάλι από τον Παπαδόπουλο. Ο Μακ έσπρωξε την μπάλα προς τον 34χρονο στράικερ, ο οποίος ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε σημειώνοντας το 2-0. Ενα σουτ του Σολτάνι στο 60' δεν ανησύχησε τον Ιτάνζ, ενώ η Ξάνθη σε εκείνο το σημείο έδειχνε να τα έχει χαμένα και ανήμπορη να αντιδράσει για να γυρίσει το εις βάρος της αποτέλεσμα.

Ο Λουσέρο στο 66' ανάγκασε με κεφαλιά τον Ιτάνζ σε εντυπωσιακή επέμβαση, ενώ από το 70' και μετά ο ΠΑΟΚ έδειχνε να προσέχει περισσότερο τα μετόπισθέν του και λιγότερο να κυνηγάει το τρίτο γκολ. Στο 73', ωστόσο, ένα τραγικό λάθος του Τζαβέλλα έδωσε την ευκαιρία στην Ξάνθη να μειώσει και να αγχώσει στην Τούμπα. Μετά από λάθος γύρισμα του 27χρονου αμυντικού ο Κλέιτον έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή και με λόμπα πέτυχε το 2-1. Ακολούθησε στο 85' ανάποδο ψαλίδι του Τζαβέλλα από κοντινή απόσταση που, όμως, δεν βρήκε στόχο, ενώ από εκεί και πέρα, μέχρι το φινάλε, οι δύο τερματοφύλακες δεν αντιμετώπισαν άλλες επικίνδυνες καταστάσεις κι έτσι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κατακτήσει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα επικράτησε ένταση μετά από μαρκάρισμα του Αθανασιάδη στον Μπέρτο, με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο Καζναφέρης από τον πάγκο της Ξάνθης.

MVP

Ο τίτλος του πολυτιμότερου πάει δικαιωματικά στον Δημήτρη Παπαδόπουλο, ο οποίος εκτός του ότι σκόραρε και τα δύο τέρματα του ΠΑΟΚ ήταν ο ποδοσφαιριστής που αναστάτωσε περισσότερο από κάθε άλλον την άμυνα της Ξάνθης. Επίσης, συμμετείχε και στο οργανωτικό κομμάτι, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που πήρε την μπάλα στην άξονα και στην συνέχεια την μοίρασε στους συμπαίκτες του.

Αδύναμος κρίκος

Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί της Ξάνθης, Γούτας και Παπάζογλου, αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα και δεν είναι τυχαίο ότι και τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ επετεύχθησαν από τον χώρο ευθύνης τους. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Κυριακίδης είχε κάκιστη αντίδραση στο πρώτο τέρμα του Δικεφάλου, όπου η μπάλα πάει στο κέντρο της εστίας, όμως, ο γκολκίπερ της Ξάνθης φαίνεται να μπερδεύεται επειδή έσκασε μπροστά του.

Σχόλιο

Ο ΠΑΟΚ κερδίζει στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, λίγο πριν από την έναρξη των πλέι οφ, έναν υπερπολύτιμο παίκτη του, τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Ο έμπειρος επιθετικός μπορεί να δώσει πολλές λύσεις στον Γεωργιάδη, εφόσον συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς, αλλά και σημαντικά γκολ. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι οι Αθανασιάδης και Περέιρα δεν σκοράρουν, πλεόν, με την συχνότητα που το έκαναν στον πρώτο γύρο, η συμβολή του "Παπ" στην υπόθεση γκολ μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για τον "δικέφαλο".

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Ρατς, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κωνσταντινίδης, Κάτσε, Τζιόλης (46' Νομπόα), Μακ (75' Κίτσιου), Περέιρα, Δ. Παπαδόπουλος (69' Γκολάσα), Αθανασιάδης.

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Γκόμσι (46' Μπέρτος), Γούτας, Παπάζογλου, Μπαξεβανίδης, Παπαστεριανός (46' Βασιλακάκης), Ομπόντο, Λουσέρο, Κλέιτον, Σολτάνι, Καπετάνος (66' Ράνος).

News 24/7

24MEDIA NETWORK