Παπαδημητρίου: "Φοβάμαι μη μας σταματήσουν"

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου μιλάει στο contra.gr για τη φετινή πορεία της Ξάνθης

Παπαδημητρίου: "Φοβάμαι μη μας σταματήσουν"

Τις τελευταίες μέρες έχουν ακουστεί όλα τα κλισέ για την φετινή πορεία της Ξάνθης. "Φαινόμενο", "έκπληξη", "νέα δύναμη" και άλλα πολλά. Η αλήθεια είναι πως η ομάδα της Θράκης μπορεί να υπερηφανεύεται για το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια μπαίνει "σφήνα" στους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου και δείχνει ικανή να κάνει το μεγάλο άλμα.

Οι παίκτες, όμως, δεν θέλουν να σκέφτονται τα... ύψη, διατηρώντας τους χαμηλούς τόνους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γιάννης Παπαδημητρίου, με τον οποίο μιλήσαμε και λίγο-πολύ καταλάβαμε το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα.

Ο αρχηγός της Ξάνθης δεν δίστασε να παραδεχθεί στο contra.gr τον φόβο του για την κατάληξη που θα έχει η φετινή πορεία της ομάδας: "Δεν συζητάμε μεταξύ μας για πρωτάθλημα. Δεν μας αρέσουν τα μεγάλα λόγια. Ωστόσο, αν σταθεροποιήσουμε τις καλές μας εμφανίσεις και μας αφήσουν, τότε όλα μπορούν να συμβούν" .

- Είπες "αν μας αφήσουν". Φοβάσαι πως κάποια στιγμή ενδέχεται να σας βάλουν "φρένο";

" Κοίτα, στην Ελλάδα ζούμε. Οποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι. Πέρυσι είχαμε μια πολύ καλή χρονιά και την στιγμή που ανεβαίναμε άρχισαν κάποια περίεργα σφυρίγματα. Καταλαβαίνεις τι εννοώ. Δεν έχουμε αυτή τη δύναμη που έχουν οι λεγόμενες μεγάλες ομάδες, οπότε θέλω να είμαι επιφυλακτικός".

"Αν σταθεροποιήσουμε τις καλές μας εμφανίσεις και μας αφήσουν, τότε όλα μπορούν να συμβούν"
- Δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα σου έχει περάσει από το μυαλό η κατάκτηση του πρωταθλήματος...

"Υπάρχει στην άκρη του μυαλού. Οχι μόνο σε μένα, αλλά σε όλους. Ομως, δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια. Είμαστε προσγειωμένοι και λογικοί. Αποφεύγουμε τις θριαμβολογίες και πιστεύω πως το έχετε διαπιστώσει αυτό".

- Ο κ.Ματζουράκης τί σας λέει;

"Ο προπονητής είναι ένας φιλόδοξος άνθρωπος και θέλει το καλύτερο για την ομάδα του. Του αρέσει η δουλειά και αποφεύγει τα μεγάλα λόγια".

" - Φέτος παίρνετε αποτελέσματα ακόμα και όταν δεν ήσαστε στην καλύτερη μέρα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα παιχνίδια με Λεβαδειακό και Ατρόμητο. Εχετε φτάσει στο σημείο δηλαδή, να κερδίζετε με τη φανέλα.

"Σίγουρα συμβαίνει αυτό. Πλέον είμαστε μια έμπειρη ομάδα και γι'αυτό μπορούμε να κερδίσουμε ένα ματς πιο εύκολα ακόμα και όταν δεν παίζουμε καλά. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Τώρα έρχονται κάποια θετικά αποτελέσματα από την εμπειρία μας και μόνο. Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών έχει παίξει σε μεγάλα πρωταθλήματα και ξέρει περισσότερα πράγματα. Προσθέστε και το γεγονός πως είμαστε μια ομάδα που οι παίκτες βρίσκονται αρκετό καιρό μαζί".

- Πίεση υπάρχει;

" Πάντα υπάρχει πίεση. Ανάλογα πως την βλέπει κανείς. Ναι, για μια επαρχιακή ομάδα σαν τη Ξάνθη υπάρχει πίεση. Μη φανταστείς τίποτα τραγικό. Απλώς ο κόσμος θέλει καλά αποτελέσματα. Το έδειξε και την Δευτέρα όταν πανηγύρισε τη νίκη στο Περιστέρι".

- Και κάτι τελευταίο. Είσαι πλέον σε μια μεγάλη ομάδα. Τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά. Αν ερχόταν μια πρόταση από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό ήΑΕΚ θα την δεχόσουν ή θα ήταν ρίσκο για σένα;

" Είμαι χρόνια στη Ξάνθη και την αγαπώ. Μου αρέσει που παίζω εδώ και περνάω μια χαρά. Η Ξάνθη καλύπτει τις φιλοδοξίες μου και σε αυτό το κομμάτι είμαι ικανοποιημένος. Και θα είμαι περισσότερο ικανοποιημένος αν σταθεροποιήσουμε την ανοδική μας πορεία και φτάσουμε στην ελίτ των ελληνικών ομάδων. Γιατί, λοιπόν, να φύγω;"

News 24/7

24MEDIA NETWORK