Παραμένει στην προεδρία της FIFA μέχρι τον Δεκέμβριο ο Μπλάτερ

Ο Ζεπ Μπλάτερ αναμένεται να παραμείνει στην προεδρία της FIFA μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου, μέρα κατά την οποία η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα συνεδριάσει έκτακτα και πιθανότατα θα εκλεγεί ο αντικαταστάτης του 79χρόνου άνδρα.

Παραμένει στην προεδρία της FIFA μέχρι τον Δεκέμβριο ο Μπλάτερ
blatter

Ο Ζεπ Μπλάτερ παρά την παραίτηση του από την προεδρία της FIFA, παραμένει και τυπικά στον ηγετικό θώκο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, μέχρι τα μέλη του συνεδρίου να εκλέξουν τον αντικαταστάτη του.

Σύμφωνα με τις αναφορές του " BBC", δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια εξέλιξη μέχρι τον Ιούλιο και ως εκ τούτου η διαδικασία για την εκλογή του διάδοχου του Μπλάτερ, παίρνει παράταση μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου, ημερομηνία στην οποία το κυβερνητικό σώμα της FIFA θα συνεδριάσει έκτακτα στη Ζυρίχη.

Στο διάστημα των 6 μηνών που μεσολαβεί, ο 79χρόνος ισχυρός άνδρας της FIFA μπορεί θεωρητικά να κάνει πράξει τα λόγια του και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που είχε προαναγγείλει, ενώ παράλληλα έχει να αντιμετωπίσει και τις έρευνες του FBI για πιθανή ανάμειξη του στο σκάνδαλο διαφθοράς.

Σχετικά πάντως με τους πιθανούς αντικαταστάτες του, ο Πρίγκηπας Αλί Μπιν Αλ-Χουσεΐν δεν αποκλείεται να είναι ένας εξ΄αυτών, βάλει ξανά υποψηφιότητα ώστε να διεκδικήσει για δεύτερη φορά την προεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Διαβάστε ακόμη:

Στο στόχαστρο του FBI και ο Μπλάτερ

O Φίγκο για την παραίτηση Μπλάτερ

News 24/7

24MEDIA NETWORK