Παρί Σεν Ζερμέν – Μονακό 1-1
Το "cashico" δεν δικαίωσε τις προσδοκίες και παρά τα γκολ των Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και Ρανταμέλ Φαλκάο, το 1-1 της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Μονακό στο "Παρκ ντε Πρενς" δεν αλλάζει τις ισορροπίες μετά από 6 αγωνιστικές στη Ligue 1.
Μόλις στο 4ο λεπτό, οι πρωταθλητές Γαλλίας πήραν προβάδισμα με τον περσινό αρχισκόρερ τους κάνοντας ιδανική αρχή στο ντέρμπι του πλούτου. Λίγο αργότερα, όμως, ο μυϊκός τραυματισμός του αρχηγού Τιάγο Σίλβα, ανάγκασε τον Λοράν Μπλαν να απευθυνθεί στον τελευταίο στόπερ του ρόστερ του, τον Ζουμανά Καμαρά, ο οποίος πλαισίωσε τον άπειρο Μαρκίνιος στο κέντρο της άμυνας (με τον Άλεξ ήδη τραυματία). Ο 34χρονος Γάλλος νικήθηκε στο 20ό λεπτό από τη 2η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του γαλλικού πρωταθλήματος, τον Φαλκάο, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1.
Η πιο ακριβή μεταγραφή βρισκόταν κι αυτή στο ίδιο γήπεδο, αλλά μακριά από τη θέση από όπου συνήθως απειλή. Ο Έντινσον Καβάνι ήταν ξανά στα δεξιά της επιθετικής τριπλέτας των Παριζιάνων σε σχηματισμό 4-3-3 και ήταν καλά κλεισμένος από αντιπάλους, έχοντας να επιδείξει μόνο ένα καλό σουτ που πέρασε άουτ. Αυτό ήταν και το πρόβλημα των γηπεδούχων, που μπορεί να είχαν τελικές προσπάθειες, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία τους κατέληγε μακριά από την εστία του Ντάνιελ Σούμπασιτς.
Ο Ιμπραχίμοβιτς, σκιά του εαυτού του, θα μπορούσε να βρει ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, αλλά απέτυχε να σπρώξει τα δίχτυα από χαμηλή σέντρα του Εσέκιελ Λαβέτσι. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και την εδαφική υπεροχή και γι’ αυτό ο Κλαούντιο Ρανιέρι έριξε στο ματς τον τάχιστο Χάμες Ροδρίγκες, με τον οποίο θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τους χώτους στα μετόπισθεν και το ειδικής ανάγκης δίδυμο στόπερ.
Ο Κολομβιανός δοκίμασε το πόδι του για να δει τον Σαλβατόρε Σιρίγκου να αποκρούει την προσπάθειά του, ενώ λίγο αργότερα έβγαλε τον Φαλκάο σε καλή θέση, αλλά ο πρώτος σκόρερ της φετινής Ligue 1 με 5 γκολ (όσα κι ο Εμανουέλ Ριβιέρ και ο Κεβίν Μπεριγκό), αστόχησε. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, οι Μονεγάσκοι ανέβαιναν στο γήπεδο, αλλά δεν κατάφεραν να “παγώσουν” τους 44.000 θεατές του “Παρκ ντε Πρενς”, που αντιστοίχως έμειναν με το στόμα ανοιχτό βλέποντας τον Καβάνι να αστοχεί σε δύο ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά.
Παρί Σεν Ζερμέν (4-3-3): Σιρίγκου, Φαν ντερ Βιλ, Μαρκίνιος, Σίλβα (15′ Καμαρά), Μάξουελ, Μότα, Βεράτι, Ματουιντί, Καβάνι, Ιμπραχίμοβιτς, Λαβέτσι (60′ Λούκας)
Μονακό (4-2-3-1): Σούμπασιτς, Φαμπίνιο (77′ Ράγκι), Καρβάλιο, Αμπιντάλ, Κουρζαβά, Ομπαντί (86′ Πι), Κοντογκμπιά (60′ Ροδρίγκες), Οκάμπος, Μουτίνιο, Φερέιρα Καράσκο, Φαλκάο
Διαβάστε ακόμη