Παρκαρισμένοι 16 παίκτες και 21,5 εκατομμύρια στου Ρέντη

Δεν είναι υπερβολή, αλλά οι 16 «κομμένοι» από το ρόστερ παίκτες του Ολυμπιακού που γυμνάζονται υπό τις οδηγίες του Βασίλη Βούζα στο αθλητικό κέντρο του συλλόγου κοστίζουν κατάτι περισσότερο απ' ολόκληρο το ρόστερ της Λουκέρνης που θα αντιμετωπίσουν οι «ερυθρόλευκοι» στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Απίστευτο κι, όμως, ελληνικό...

Παρκαρισμένοι 16 παίκτες και 21,5 εκατομμύρια στου Ρέντη

Αν αναφερόμασταν σε μάντρα αυτοκινήτων θα λέγαμε ότι φιλοξενεί 16 μοντέλα για όλα τα γούστα. Επειδή, ωστόσο, η αναφορά γίνεται σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές μιας κορυφαίας ομάδας, η κατάσταση θα μπορούσε να περιγραφεί χαρακτηριστικά με την πρόταση «παρκαρισμένα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη 21,5 εκατομμύρια και 16 ποδοσφαιριστές»!

Μετά τις τελευταίες προσθαφαιρέσεις στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ από τον Πέδρο Μαρτίνς ούτε ένας, ούτε δύο αλλά 16 ποδοσφαιριστές γυμνάζονται υπό τις οδηγίες του Βασίλη Βούζα, αναζητώντας παράλληλα τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

Ανάμεσά τους ο Μπιόρν Ένγκελς του οποίου η «χρηματιστηριακή» αξία (σύμφωνα με το «Transfermarkt») ανέρχεται στα 6 εκατομμύρια ευρώ. Ο Βέλγος στόπερ είχε απογειώσει την αξία του ακόμη περισσότερο τα προηγούμενα δύο χρόνια. Πρόπερσι στα 9 εκατομμύρια και πέρυσι που έπιασε... λιμάνι στα 7.

Ακολουθούν οι Μάριν και Τζούρτζεβιτς από τρία εκατομμύρια έκαστος, ενώ άνω του ενός εκατομμυρίου υπολογίζεται η αξία του Αντρέ Μαρτίνς (1,75 εκατ.), των Ταχτσίδη, Σιώπη (από 1,5). Στο ένα εκατομμύριο κοστολογείται ο Γιαγιά Μπανανά και πάει λέγοντας...

Την ώρα, λοιπόν, που ο Βραζιλιάνος χαφ Γουίλιαν Αράο από τη Φλαμένγκο και ο Τυνήσιος στόπερ Γιασίν Μεριά από τη Σφαξιέν ετοιμάζουν βαλίτσες για Ελλάδα με τελικό προορισμό το «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ αναμένονται ένας ακόμη χαφ, εξτρέμ, επιθετικός και γκολκίπερ, η αξία εκείνων που παραμένουν στις εγκαταστάσεις του Ρέντη υπολογίζεται στα 21,5 εκατομμύρια.

Υπό μια πιο ευρεία έννοια η αξία των προαναφερθέντων ξεπερνάει τη συνολική αξία του ρόστερ των περισσότερων ομάδων της Λίγκας. Αξίζει να αναφερθεί ότι όσο κοστίζουν οι «κομμένοι» του Ολυμπιακού κοστίζει ολόκληρο το ρόστερ της προσεχούς αντιπάλου στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, της ελβετικής Λουκέρνης (20,95 εκατ. ευρώ)...

Για την ιστορία κι ενόψει των δύο αναμετρήσεων που είναι προγραμματισμένες 6 και 16 Αυγούστου, πιο ακριβοί παίκτες της Λουκέρνης θεωρούνται ο φορ Γιούριτς (2 εκατ. ευρώ) και οι Ούγκρινιτς, Κνέζεβιτς, Σουλτς (από 1,5 έκαστος).

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα που ακολουθεί με τους «κομμένους» του Ολυμπιακού και την αξία τους:

Όνομα Αξία

Ένγκελς 6

Μάριν 3

Τζούρτζεβιτς 3

Αντρέ Μαρτίνς 1,75

Ταχτσίδης 1,5

Σιώπης 1,5

Μπανανά 1

Μαρτίνες 0,8

Μανθάτης 0,75

Γούτας 0,7

Καραμάνος 0,5

Σάλιακας 0,35

Τόλι 0,25

Βέργος 0,25

Καραγεώργης 0,1

Μεγαρίτης 0,05

*** Τα ποσά αναλογούν σε εκατομμύρια ευρώ (πηγή «Transfermarkt»).

News 24/7

24MEDIA NETWORK