Παρουσιάστηκε ο Τσιώλης
"Στοχεύουμε σε μία πρωταγωνιστική πορεία", δήλωσε κατά την παρουσίασή του από τη SKODA Ξάνθη o Σάκης Τσιώλης, ενώ την παράσταση έκλεψε ο Χρήστος Πανόπουλος με τις ατάκες του στα αγγλικά.
Ο ιδιοκτήτης της ακριτικής ΠΑΕ δήλωσε αρχικά: “Καταρχήν ευχαριστώ για την παρουσία σας στην η παρουσίαση του κ. Τσιώλη. Κάνοντας ένα σύντομο flash back στο πρόσφατο παρελθόν θέλω να πω, πώς ο πάτος (σ.σ. δείχνοντας με το χέρι του χαμηλά) ήταν εδώ κι εδώ η κορυφή (σ.σ. δείχνοντας με το χέρι του ψηλά). Αυτό φέτος θέλουμε να το αντιστρέψουμε. Με την λογική αυτή προχωρήσαμε στην πρόσληψη του κ. Τσιώλη. Θα υπάρξουν αλλαγές και στην επαγγελματική ομάδα και στις ακαδημίες. Κι επειδή όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος στο τέλος θα φανεί αν οι επιλογές που έχω κάνει σε όλα τα θέματα είναι οι κατάλληλες. Ο κ. Τσιώλης και συνεργάτες του είτε είναι στο τεχνικό team είτε ποδοσφαιριστές θα δουλέψουν σκληρά για να δικαιώσουν τις επιλογές μας. Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια για τον προπονητή ότι θα τον στηρίξω κι άλλα τετριμμένα γιατί η πορεία μου στο χρόνο σχετικά με τους προπονητές είναι αυτή που είναι. Δεν θα το πω λοιπόν ότι θα τον στηρίξω έστω κι αν το αισθάνομαι με το παραπάνω”.
Για τον κόσμο της ομάδας είπε: “Όλοι εμείς, βάζω και τον εαυτό μου γιατί εδώ και 25 χρόνια και πολλά περισσότερα που έρχομαι εδώ αισθάνομαι Ξανθιώτης και Αλεξανδρουπολίτης, όμως περισσότερο Ξανθιώτης, όπως ακριβώς και οι άνθρωποι αυτού του τόπου. Θα ήθελα λοιπόν, να καλέσω τον κόσμο της πόλης μας, ανεξάρτητα από το αν αγαπούν ή όχι το ποδόσφαιρο να είναι κοντά στην ομάδα. Γιατί η SKODA Ξάνθη εκπροσωπεί και την τοπική κοινωνία. Δεν θέλω να πω τι κάνουμε και τι δεν κάνουμε αλλά σίγουρα SKODA Ξάνθη δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Να έρθουν όλοι στο γήπεδο, φίλαθλοι η μη και να ενισχύσουν την ομάδα. Εύχομαι το κάθε ματς που θα δίνουμε στην έδρα μας να είναι μία ποδοσφαιρική γιορτή. Κι αν είναι η παρουσία τους όπως το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό να έχετε όλοι υπόψη σας ότι θα δείτε μία τελείως διαφορετική ομάδα. Κλείνοντας, θέλω να πω ότι ο Γιάννης Παπαδημητρίου από τον επόμενο μήνα θα είναι ο νέος αντιπρόεδρος της ΠΑΕ SKODA Ξάνθη στο Δ.Σ. – παραμένοντας παράλληλα στο πόστο του Τεχνικού Διευθυντή – αναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων και την εκπροσώπηση της ΠΑΕ στη Superleague μαζί με τον παλαίμαχο κ. Κοντοβαζαινίτη. Σας παρουσιάζω τον Σάκη Τσιώλη στην SKODA Ξάνθη, την οποία επέλεξε για να πετάξει μαζί της. Welcome κ. Τσιώλη”.
Ο Σάκης Τσιώλης, από την πλευρά του, τόνισε: “Εδώ και 18 χρόνια γνωριζόμαστε σαν αντίπαλοι όμως τώρα είμαι εδώ για να δουλέψουμε για την SKODA Ξάνθη. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πανόπουλο και Δ.Σ για την τιμή που μου κάνει να δουλέψω εδώ. Η SKODA Ξάνθη έχει και τις προϋποθέσεις και την οργάνωση για να κάνει ένας προπονητής πολύ καλά τη δουλειά του. Με τον Βαγγέλη Τσιώλη που μεταξύ άλλων θα επωμιστεί και την ανάλυση του αντιπάλου και τον Νίκο Νεντίδη έχουμε τη χαρά να συνεργαστούμε με την SKODA Ξάνθη και τον Χρήστο Πανόπουλο. Η ομάδα έχει τις δυνατότητες για να πετύχει τον στόχο που έχει θέσει ο ιδιοκτήτης. Στοχεύουμε σε μία πρωταγωνιστική πορεία. Δεν δικαιολογείται κάτι λιγότερο με όλες τις προδιαγραφές της SKODA Ξάνθη. Οφείλουμε να στοχεύουμε στις ψηλές θέσεις. Στην ξανθιώτικη ομάδα υπάρχει συνέπεια και οργάνωση σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Στο τέλος πρέπει όλοι μας να δικαιώσουμε τον μεγαλομέτοχο για την επιλογή του”.
Για τους μεταγραφικούς στόχους της νέας του ομάδας είπε: “Θα ήθελα να κάνω μία διευκρίνιση μιας και γίνεται πολύ μεγάλη συζήτηση για παίκτες που έχουν δουλέψει στο παρελθόν μαζί μου. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι στον Τεχνικό Διευθυντή και στον Υπεύθυνο του τμήματος scouting , είπα πως θέλω να έρθουν παίκτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά κι όχι συγκεκριμένους παίκτες. Αυτά για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση. Κλείνοντας θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του κ. Πανόπουλο έτσι ώστε να είμαι σήμερα προπονητής της SKODA Ξάνθη”.
Στη συνέχεια ο Σάκης Τσιώλης απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αρχής γενομένης από τις μεταγραφές των Παπαστεριανού και Λισγάρα: “Οι δύο αυτοί παίκτες ήταν ολοκληρωμένες μεταγραφές αρκετό καιρό πριν ξεκινήσει η συνεργασία με τον κ. Τσιώλη”.
Για την περυσινή πορεία της SKODA Ξάνθης είπε: “Πέρσι η SKODA Ξάνθη με το τελείωμα του α’ γύρου πίστευα ότι θα ολοκλήρωνε την παρουσία της στην πρώτη 8άδα. Κάποιες συγκυρίες και κάποια αποτελέσματα την έφεραν στην δύσκολη θέση. Χάθηκαν και παιχνίδια που με την δυναμική που έχει η ομάδα θα μπορούσε να τα αποφύγει, χωρίς να θέλω σε καμία περίπτωση να αναφερθώ αρνητικά στους προηγούμενους προπονητές”.
Για τις μεταγραφές και το ρόστερ είπε: “Ένας επαγγελματίας προπονητής παίρνει πρώτα – πρώτα το ρόστερ στα “χέρια” του. Υπάρχουν 22 παιδιά μέχρι και μέχρι την Παρασκευή θα βρίσκονται όλοι παρόντες στην προπόνηση. Το προσεχές διάστημα θα έχω σαφή άποψη γι’ αυτούς. Από εκεί και μετά θα κοιτάξουμε το καλύτερο. Πάντως επιθυμώ ένα ρόστερ μέχρι 32 ποδοσφαιριστές”.
Για το σύστημα που θα ακολουθήσει η ομάδα, ο Χρήστος Πανόπουλος πήρε το λόγο κι απάντησε: “Έχουμε συμφωνήσει στο σύστημα της ομάδας. Η SKODA Ξάνθη θα παίζει το σύστημα που θα κερδίζει!”
Για τα θέματα της προετοιμασίας ο Σάκης Τσιώλης είπε: “Τα φιλικά έχουν προγραμματιστεί, δεν θα υπάρξουν αλλαγές. Η προετοιμασία θα γίνει όλη εδώ στα Πηγάδια, μιας και υπάρχουν όλες οι υποδομές για το καλύτερο. Θα καθιερώσει η ΠΑΕ μία μέρα μέσα στην εβδομάδα όπου θα υπάρχει ενημέρωση Τύπου”.
Για τη λειτουργία της Ακαδημίας και την αξιοποίησή του από τον ίδιο, ο Σάκης Τσιώλης επεσήμανε: “Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, υπάρχουν εφήμερες επιτυχίες. Το στίγμα του ο προπονητής, το αφήνει με μία παρακαταθήκη με νέα παιδιά. Θα έχουμε ένα ρόστερ 30-32 ποδοσφαιριστών γιατί σ’ αυτό θα υπάρχουν και παιδιά που προέρχονται από την Ακαδημία. Όλο το τεχνικό team να είστε σίγουροι πως θα βρίσκεται κοντά παρακολουθώντας τις δραστηριότητες και την εξέλιξη της Ακαδημίας”.
Για τον Κάρλος Κάλβο ο μεγαλομέτοχος απάντησε: “Είναι ένας επαγγελματίας παίκτης με συμβόλαιο. Ζήτησε άδεια για γάμους οικογενειακών του προσώπων και θα επιστρέψει τις επόμενες μέρες. Αν ενδιαφέρονται ομάδες για την μεταγραφή του, όλοι γνωρίζουν πως ότι κινείται στην ομάδα έχει τιμή πώλησης”.
Για τις τελευταίες εξελίξεις στη Super League ο Χρήστος Πανόπουλος είπε: “Είναι μία θετική κατεύθυνση αν το κόκκινο, το πράσινο ή όποιο άλλο χρώμα συμβαδίζουν στις απόψεις τους. Αυτό που απομένει είναι να δούμε αν θα υπάρξει διάρκεια. Και το δεύτερο που θα πρέπει να δει κανείς είναι η κατάσταση που θα διαμορφωθεί στο χάρτη του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου στις εξελίξεις που θα υπάρξουν το προσεχές διάστημα”.
Για τη λύση της συνεργασίας με τον Σπύρο Βάλλα ο μεγαλομέτοχος είπε: “Ήταν μία απόφαση δική μου προσωπικά για να γίνει αυτή η συνάντηση και μέσα από αυτά που συζητήσαμε με τον Σπύρο συμφωνήσαμε ότι όλα στην ζωή έχουν μία αρχή κι ένα τέλος κι ότι θα ήταν καλύτερα για τις δύο πλευρές να δει η κάθε μία, την επόμενη μέρα. Κι όλα αυτά μέσα σε ένα κλίμα εκτίμησης κι αλληλοσεβασμού. Ο Σπύρος είναι ένας αθλητής μαχητής. Ήταν «leader» σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του και το «να θέλω να παίζω» και «να είμαι μπροστά» συνέχεια είναι θεμιτό. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο ήταν μία κοινή απόφαση. Έτσι είναι η ζωή, προσέφερε πάρα πολλά τα 11 αυτά χρόνια και ψυχικά και σωματικά”.
Για το νέο πρωτάθλημα τόνισε: “Λόγω του ότι φέτος υποβιβάζονται 4 ομάδες θεωρώ πως από την 1η αγωνιστική θα υπάρχει μεγάλη ένταση μέσα στα γήπεδα. Εμείς δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα από τις υπόλοιπες 17 ομάδες. Μαζί με τον Αλέκο Μαλαδένη, τον Ηλία Σιδερίδη, τον Νίκο Νεντίδη και τους υπόλοιπους συνεργάτες θα είμαι όλοι μαζί, ένα! Οι κ.κ. Παπαδημητρίου-Κωνσταντινίδης έχουν “φάει” τα γήπεδα με το… κουτάλι κι έχουμε τον ίδιο ποδοσφαιρικό τρόπο σκέψης. Η παρουσία του κ. Κασναφέρης χαίρομαι που συνέπεσε με την δική μου παρουσία στον πάγκο της ομάδας γιατί πιστεύω ότι είναι ένας άνθρωπος που μπορεί και δίνει λύσεις μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα”.
Για το αν θα αποκτηθεί “παίκτης-κράχτης” ο Χρήστος Πανόπουλος απάντησε εμφατικά: “Ο κράχτης είναι ο Τσιώλης!”
Ερωτηθείς για την αμφίδρομη σχέση αγάπης που φάνηκε στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας από τον κόσμο προς την ομάδα και τον ίδιο, ο μεγαλομέτοχος απάντησε: “I love you!”