ΠΑΣ-Άρης: Ο οιωνός της βροχής επιβεβαίωσε τις υποψίες

Αν είχαν τη δυνατότητα, Γιαννίκης και Μάντζιος μάλλον θα έλεγαν 'ναι' στο βαθμό της ισοπαλίας χωρίς καν να διεξαχθεί το ματς. Τουλάχιστον στο τέλος του είχαν την ευκαιρία να πανηγυρίζουν για κάτι. Είδαν τους παίκτες τους να φεύγουν όρθιοι από το γήπεδο...

Σάλιακας και Ζάντε Σίλβα παλεύουν πρώτα με το γήπεδο και στη συνέχεια μεταξύ τους για τη μπάλα, στο 0-0 του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Άρη στους Ζωσιμάδες για την 16η αγ. της Super League Interwetten. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Σάλιακας και Ζάντε Σίλβα παλεύουν πρώτα με το γήπεδο και στη συνέχεια μεταξύ τους για τη μπάλα, στο 0-0 του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Άρη στους Ζωσιμάδες για την 16η αγ. της Super League Interwetten. EUROKINISSI SPORTS

Δεν είχαν την ευκαιρία να παίξουν το ματς ΠΑΣ Γιάννινα και Άρης στους Ζωσιμάδες, για την 16η αγωνιστική της Super League Interwetten. Το 90λεπτο διεξήχθη κανονικά υπό καταρρακτώδη βροχή σε όλη τη διάρκεια, αλλά αυτό που διαδραματίστηκε στο τερέν, ποδόσφαιρο δεν το λες. Εκεί στάθηκε στις δηλώσεις του ο Άκης Μάντζιος, δεν το αρνήθηκε ούτε ο Αργύρης Γιαννίκης που παρουσιάζει μια διαφορετική version του ΠΑΣ, τουλάχιστον σε σχέση με όσα είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Όπως ο Άρης, έτσι και η ομάδα της Ηπείρου προσπαθεί να δημιουργεί στο χόρτο, επομένως η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δεν βοήθησε κανέναν.

Το 0-0 ως αποτέλεσμα δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Ήταν μια πολύ πιθανή έκβαση στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Υπό διαφορετικές συνθήκες θα μπορούσε να διαμορφωθεί με σκορ. Ο Άρης βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας όχι γιατί σκοράρει με θαυμαστή συνέπεια αλλά επειδή αμύνεται με τέτοια. Οι 'κίτρινοι' παρουσιάζουν το δεύτερο καλύτερο αμυντικό ρεκόρ στην κατηγορία, με μόλις 9 γκολ παθητικό, επίδοση που ξεπερνά μονάχα ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός με 6 τέρματα. Τα 22 γκολ που έχει πετύχει ο Άρης είναι μια ικανοποιητική συγκομιδή αλλά συνάμα η ασθενέστερη της πρώτς 4άδας. Ειδικότερα, στα 8 εκτός έδρας ματς τα γκολ της ομάδας του Μάντζιου είναι 11-4.

Ο ΠΑΣ με τη σειρά του είναι στην 11η θέση με 15 βαθμούς. Μοιάζει αρκετά καλός για να μην ανησυχεί στην υπόθεση παραμονής, αλλά όχι τόσο αποτελεσματικός ώστε να έχει ρεαλιστικές πιθανότητες για κάτι περισσότερο. Μπαίνει στο γήπεδο για να παίξει και όχι να 'κλέψει' το αποτέλεσμα, έχει 16 γκολ ενεργητικό και 20 παθητικό. Στους Ζωσιμάδες, αυτά τα νούμερα διαμορφώνονται σε 7 και 9 αντίστοιχα.

Ήταν ένα ματς που κανείς δεν ήθελε να χάσει. ΠΑΣ και Άρης είχαν το δικό τους κίνητρο για τη νίκη, οι φιλοξενούμενοι είχαν και απουσίες με σημαντικότερη αυτή του Μπερτόγλιο, που μαζί με τον Γκάμα είναι οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας με 5 γκολ έκαστος. Ο Αργεντίνος είναι μια απώλεια που δεν είχε την πολυτέλεια να απορροφήσει ο Άρης, ειδικά από τη στιγμή που πάσχει από επιθετικούς που σκοράρουν με συνέπεια.

Κάπως έτσι, τα pre-game δεδομένα 'έδειχναν' ως ιδιαίτερα πιθανό το αποτέλεσμα της ισοπαλίας. Οι καιρικές συνθήκες ήρθαν απλά να επιβεβαιώσουν τις υποψίες. Η μπάλα κυλούσε ανορθόδοξα στο χορτάρι. Αλλού 'έτρεχε' με βάση τους υπολογισμούς των παικτών όταν έψαχναν μεταβίβαση ή κοντρόλ, αλλού κόλλαγε, έτσι έμοιαζε αδύνατον να υπάρξει κυκλοφορία με συνέπεια άρα και ρυθμός. Ελάχιστες οι καλές φάσεις, όποτε εμφανίστηκαν οι προϋποθέσεις για γκολ βρήκαν αντίθετους τους Χουτεσιώτη και Μπουσέ. Λεπτομέρεια: είναι η δεύτερη φορά που μένει χωρίς γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος ο Άρης, ξανά σε ένα τέτοιο τερέν. Η πρώτη ήταν στην ήττα με 2-0 από τη Λαμία εκτός έδρας. Τυχαίο; Μάλλον όχι.

Δεν μπορεί κανείς να κρατηθεί από κάπου για να προβεί σε μια ορθολογική αξιολόγηση της εικόνας των ομάδων. Θα ήταν άδικο για τους παίκτες που πάλευαν με τις λάσπες και τους προπονητές που ήταν όρθιοι επί 90 λεπτά μέσα στη βροχή, παίρνοντας μέρος στη δράση. Αν είχαν τη δυνατότητα, Γιαννίκης και Μάντζιος μάλλον θα έλεγαν 'ναι' στο βαθμό της ισοπαλίας χωρίς καν να διεξαχθεί το ματς. Τουλάχιστον στο τέλος του είχαν την ευκαιρία να πανηγυρίζουν για κάτι. Είδαν τους παίκτες τους να φεύγουν όρθιοι από το γήπεδο...


News 24/7

24MEDIA NETWORK