ΠΑΣ-Ολυμπιακός: Η κληρωτίδα κι ο Χασάν τού στερούν τον τελικό

Άτυχος στην κλήρωση ο ΠΑΣ Γιάννινα ή τουλάχιστον έτσι μπορεί να θεωρεί εαυτόν, μετά την εξαιρετική του εμφάνιση στο 1-1 με τον Ολυμπιακό στους 'Ζωσιμάδες', στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου. Το 'χρυσό 13άρι' του Χασάν και το προβάδισμα ενός λεπτού των 'ερυθρολεύκων' σε 270' κόντρα στους Ηπειρώτες.

ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακός έμειναν στο 1-1 στους 'Ζωσιμάδες', για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας | 07/04/2021 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακός έμειναν στο 1-1 στους 'Ζωσιμάδες', για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας | 07/04/2021 ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI

Ατύχησε στην κλήρωση ο ΠΑΣ Γιάννινα. Με την εικόνα που έβγαλε στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου για το τελικό 1-1 με τον Ολυμπιακό στους 'Ζωσιμάδες', απέκτησε το δικαίωμα να πιστεύει πως θα μπορούσε να πολλαπλασιάσει τις πιθανότητες του για πρόκριση αν είχε βρει απέναντι του έναν εκ των ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ. Αυθαίρετο το συμπέρασμα θα πει κανείς. Σωστά.

Με βάση ωστόσο την τωρινή κατάσταση των ομάδων, πόσο απέχει από την πραγματικότητα; Η ΑΕΚ συνετρίβη στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό πριν από τέσσερις μέρες, ο ΠΑΟΚ έχασε με 3-0 στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στους 'έρυθρόλευκους' φανέρωσε πολλά από τα βασικά στοιχεία που οφείλει να παρουσιάζει σήμερα μια σύγχρονη ποδοσφαιρική ομάδα. Είχε ξεκάθαρους ρόλους, σαφή προσανατολισμό στο γήπεδο, ένταση, αντοχή στην ταχυδύναμη, εξαιρετικό τρανζίσιον, προπονητή που διάβαζε κάθε κομμάτι του παιχνιδιού και τις ανάγκες του.

Για τον ίδιο λόγο 'άτυχος' μπορεί να θεωρηθεί και ο Ολυμπιακός. Που με τη σειρά του, δεν είχε την φρεσκάδα της αναμέτρησης με την ΑΕΚ. Φυσιολογικό ως ένα σημείο, έχει δώσει πάρα πολλά ματς στη σεζόν, μαθαίνει ένα καινούργιο σύστημα και πώς μπορούν να 'κολλήσουν' σε αυτό οι παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ. "Μα, δοκιμές σε ημιτελικό Κυπέλλου;" θα σκεφτεί κανείς. Ναι, γιατί σε ματς που είναι ντέρμπι ή σε αυτά που υπάρχει κίνητρο, τα συμπεράσματα έχουν σαφώς υψηλότερο δείκτη αξιοπιστίας.

Ο ΠΑΣ ήταν καλά διαβασμένος, είχε υπομονή και προηγήθηκε με εκτέλεση πέναλτι του Εραμούσπε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ελέω του Σα, οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν και δεύτερο γκολ στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν στο ματς. Από τις αρχές του δεύτερου μέρους, ο Πέδρο Μαρτίνς άρχισε να 'πειράζει' την ομάδα του. Αρχικά σε πρόσωπα και σταδιακά σε διάταξη. Το 3-4-3 έγινε 4-2-3-1, που με τη σειρά του έδωσε τη σκυτάλη στο 4-4-2.

Ανέβασε στροφές ο Ολυμπιακός, είχε ούτως ή άλλως την κατοχή μπάλας, μοιραία κάποια στιγμή θα έβρισκε και τις ευκαιρίες. Ο Χασάν έχασε το -θεωρητικά- εύκολο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης (σημάδεψε τον Λοντίγκιν στο 12' από τα τρία μέτρα) και σκόραρε ένα έξοχο γκολ με ακροβατική προσπάθεια στο 73' από ασίστ του Φορτούνη.

Ο Αιγύπτιος φορ έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση φέτος με την ομάδα της Ηπείρου. Ήταν αυτός που σκόραρε στις κθαυστερήσεις στο ματς πρωταθλήματος για το τελικό 1-0 στο Φάληρο, αυτός που πέτυχε το γκολ της ανατροπής αλλά δεν μέτρησε στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, αυτός που απογειώθηκε για να ισοφαρίσει στους 'Ζωσιμάδες' τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου. Γκολ νούμερο 13 στη σεζόν για τον Χασάν, εκ των οποίων τα 11 είναι ουσιαστικής σημασίας.

Απόλλων Σμύρνης και ΠΑΣ Γιάννινα από δύο φορές, ΟΦΗ, Άρης, Μαρσέιγ και Αϊντχόφεν, έχουν πέσει στο καναβάτσο από τα τέρματα του 28χρονου φορ την φετινή σεζόν. Ο Αιγύπτιος αποτελεί ιδανικό -για τα δεδομένα ελληνικής ομάδας- back up επιθετικό, με τα νούμερα του να αποδεικνύονται ανώτερα από πολλά σημαντικότερα ονόματα του παρελθόντος. Αλλά αυτό θα το δούμε αναλυτικά σε λίγες μέρες.

Ο ΠΑΣ πιστοποίησε την πολύ καλή φετινή του εικόνα, έστω κι αν δεν πήρε το σκορ που θα του έδινε περισσότερες ρεαλιστικές ελπίδες πριν τη ρεβάνς. Το θετικό για τον Ολυμπιακό, σε ένα μάλλον κακό απόγευμα, είναι πως και δεν έχασε και κατάλαβε ότι οφείλει να είναι σοβαρός στον δεύτερο ημιτελικό γιατί ο αντίπαλος του δεν αστειεύεται. Άλλωστε είναι και η μοναδική εν ελλάδι ομάδα τη φετινή σεζόν, απέναντι στην οποία έχει προηγηθεί μόλις... ένα λεπτό σε τρία παιχνίδια.


News 24/7

24MEDIA NETWORK