ΠΑΣ-Ολυμπιακός: Ο πάγκος δεν θα έχει πάντα μάγους με δώρα

Ο Ολυμπιακός πέταξε -άλλο- ένα ημίχρονο, το 4-3-3 δεν λειτουργούσε απέναντι στην άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα και αυτή τη φορά οι αλλαγές μετά το 46' διόρθωσαν την εικόνα κατά το ήμισυ. Οι 'ερυθρόλευκοι' δέχτηκαν γκολ για πρώτη φορά φέτος και έμειναν στο 1-1 στους Ζωσιμάδες.

Ο Χασάν πέρασε ως αλλαγή στην αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός (1-1) στους Ζωσιμάδες και στο 83' έχασε σπουδαία ευκαιρία για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, για την 4η αγ. της Super League Interwetten | 04/10/2020 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ο Χασάν πέρασε ως αλλαγή στην αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός (1-1) στους Ζωσιμάδες και στο 83' έχασε σπουδαία ευκαιρία για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, για την 4η αγ. της Super League Interwetten | 04/10/2020 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Τρία χαρακτηριστικά γνωρίσματα είχε ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα της σεζόν: 1ον) δεν είχε δεχτεί γκολ σε επίσημη αναμέτρηση, 2ον) δεν σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο των αγώνων και 3ον) έβρισκε σχεδόν με μαθηματική ευλάβεια τις λύσεις από τον πάγκο του. Κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες, αυτά τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν κατά 50% και σήμαναν την πρώτη απώλεια βαθμών των 'ερυθρολεύκων' στη Super League Interwetten.

Η εστία δεν έμεινε απαραβίαστη και το προβάδισμα των γηπεδούχων στο ημίχρονο, ήθελε τον Ολυμπιακό να μην σκοράρει σε ένα ακόμη πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος η λύση ήρθε ξανά από τον πάγκο, αλλά αυτή τη φορά κατά το ήμισυ αφού ήταν αρκετή μόνο για τον βαθμό της ισοπαλίας. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, το αρχικό 4-3-3 δεν βοήθησε τους 'ερυθρόλευκους' και ο Φορτούνης έπαιξε μόνο για 45 λεπτά αντί για 90. Αυτές οι δύο επιλογές, με βάση πάντα όσα μπορεί να κρίνει κανείς μετά το παιχνίδι, στέρησαν από τον Ολυμπιακό την δυνατότητα να αυξήσει κατά πολύ τις πιθανότητες του να φύγει νικητής από την πόλη των Ιωαννίνων. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά...

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε τον τέλειο αιφνιδιασμό, καθώς ο Παμλίδης στο 5' πέτυχε το γρηγορότερο μέχρι σήμερα γκολ του πρωταθλήματος και το πρώτο που δέχεται φέτος ο Ολυμπιακός σε επίσημο ματς. Ο Βαλμπουενά δεν ακολούθησε το overlap του Σάλιακα, οι γηπεδούχοι έχτισαν προϋποθέσεις σε λίγα μέτρα και μικρό χώρο, ο Σεμέδο ολιγώρησε απέναντι στον μετέπειτα σκόρερ και το ματς πήρε διαφορετική από την αναμενόμενη τροπή, από πολύ νωρίς. Με τους 'ερυθρόλευκους' να μην βρίσκουν καμία απάντηση ως την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Ολυμπιακός δεν ήταν καινούργια, ξαφνικά ή αναπάντεχα. Το 4-3-3 λειτούργησε πέρσι εξαιρετικά στα ντέρμπι και την Ευρώπη, ωστόσο κόντρα στους 'μικρούς' της λίγκας δεν... τσουλάει το ίδιο καλά. Ούτε ο Καμαρά, ούτε ο Μπουχαλάκης μπορούν να πατάνε με συνέπεια περιοχή, έτσι τα μέτρα στην πλάτη του Ελ Αραμπί μένουν απάτητα και αναγκάζουν πολλές φορές τον Μαροκινό φορ να βγει από το 'κουτί' που μένει... άδειο. Ο Ραντζέλοβιτς είναι 'αέρας' στον χώρο αλλά δυσκολεύεται στις κλειστές άμυνες, ενώ οι Χολέμπας και Ραφίνια δεν έχουν την έκρηξη για τα overlap που θα φέρουν ανισορροπία. Αυτά λοιπόν τα στοιχεία δυσκόλευαν τον Ολυμπιακό στους 'Ζωσιμάδες' και πέραν της από αέρος αντιμετώπιση απειλής μέσα από τα πολλά στημένα, η άμυνα του ΠΑΣ δεν αντιμετώπισε θέματα στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι είχαν αποτελεσματική τακτική, έκλειναν τους χώρους με σωστές καλύψεις και άφηαν στον Ολυμπιακό μια φλύαρη κατοχή της μπάλας. Οι 'ερυθρόλευκοι' είχαν ακόμη 45 λεπτά για να ξαναμπούν στην διεκδίκηση της νίκης και θα έπρεπε να το κάνουν όπως συνηθίζουν στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Φέρνοντας τις λύσεις από τον πάγκο. Ο Φορτούνης ήταν η κίνηση του Μαρτίνς στην ανάπαυλα και χρειάστηκε πέντε λεπτά στο γήπεδο για να δώσει την ασίστ του 1-1 στον Ελ Αραμπί. Πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα ο διεθνής μεσοεπιθετικός έβγαλε σε τετ-α-τετ τον Μαροκινό φορ, που 'άδειασε' τον Παντελάκη, άργησε όμως να εκτελέσει και ο Χουτεσιώτης έσωσε την κατάσταση.

Η είσοδος ενός έξτρα επιθετικού παίκτη στο γήπεδο φανέρωσε πως η επιλογή του 4-3-3 δεν χρειαζόταν στον Ολυμπιακό, που έχασε ένα ημίχρονο. Καλώς ή κακώς στο πλαίσιο ένταξης παικτών στο σύνολο, εν προκειμένω του Εμβιλά, φέρνει στο προσκήνιο ανεπιθύμητα αλλά μάλλον απαραίτητα ρίσκα. Αναμενόμενη ήταν και η επόμενη κίνηση, με την είσοδο του Χασάν στο γήπεδο και την τρίτη αλλαγή διάταξης, αυτή τη φορά σε 4-4-2. Και αφού Τζολάκης και δοκάρι σταμάτησαν τον Κρίζμαν στο 70', ο Αιγύπτιος φορ είχε την ευκαιρία να γίνει ο ήρωας του αγώνα αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 83' έκλεψε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι αλλά πλάσαρε άουτ και στις καθυστερήσεις είδε το VAR να του παίρνει την μπουκιά από το στόμα, για offside του Ελ Αραμπί. Σε μια φάση που ξεκίνησε εκ νέου από τα πόδια του Φορτούνη.

Για τον ΠΑΣ, το ξεκίνημα στη Super League Interwetten μοιάζει ονειρικό. Με ισοπαλία στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' και ισοπαλία κόντρα στον Ολυμπιακό. Μια ομάδα εξάδας και το φαβορί για τον τίτλο. Οι Πειραιώτες πάλι άφησαν βαθμούς σε μια έδρα που θα δεινοπαθήσουν πολλοί, ωστόσο είναι η γενικότερη εικόνα που προβλημάτισε. Η ενσωμάτωση των Βινάγκρε και Μπρούμα στην ενδεκάδα το συντομότερο δυνατό μοιάζει με επιτακτική ανάγκη, το 4-3-3 κόντρα σε ομάδες που παίζουν πίσω από τη μπάλα δεν φαίνεται να λειτουργεί για την ώρα και το ξόδεμα των πρώτων ημιχρόνων δεν θα σώζεται πάντα από τις αλλαγές στο δεύτερο. Με την παρουσία του Φορτούνη να μοιάζει αναγκαία στο βασικό σχήμα, τουλάχιστον σε τέτοιου ύφους αναμετρήσεις...

News 24/7

24MEDIA NETWORK