ΠΑΣ-Παναθηναϊκός: Η πικρή αλήθεια ενός bonus αποκαλύφθηκε στους 'Ζωσιμάδες'

Από τις 14 Φλεβάρη, όταν και πήρε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός... αγνοείται. Από τότε συμπλήρωσε πέντε ματς χωρίς νίκη, αποκλείστηκε στο Κύπελλο από τον ΠΑΣ Γιάννινα και γνώρισε την τρίτη του σερί ήττα από την ίδια ομάδα μέσα σε δύο βδομάδες, χάνοντας με 1-0 στους 'Ζωσιμάδες'.

Απογοητευμένος ο Σανγκαρέ, μετά την ήττα του Παναθηναϊκού με 1-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στους 'Ζωσιμάδες', για την 25η αγωνιστικής της Super League Interwetten | 06/03/2021 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
Απογοητευμένος ο Σανγκαρέ, μετά την ήττα του Παναθηναϊκού με 1-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στους 'Ζωσιμάδες', για την 25η αγωνιστικής της Super League Interwetten | 06/03/2021 ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI

Στις 14 Φεβρουαρίου ο Παναθηναϊκός κέρδιζε τον Ολυμπιακό με σκορ 2-1 στη Λεωφόρο, σπάζοντας την αήττητη πορεία των 'ερυθρολεύκων' προς τον τίτλο. Με το σφύριγμα της λήξης ακολούθησαν πανηγυρισμοί και ένα ξέφερενο γλέντι στα αποδυτήρια. Μόλις ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε την εμφάνιση του σε αυτά, οι παίκτες των 'πρασίνων' τον υποδέχθηκαν με την ιαχή 'bonus, bonus'. Θεώρησαν πως μια νίκη επί του αιώνιου αντιπάλου άξιζε οικονομικής ανταπόδοσης.

Τι ακολούθησε της τότε προτροπής να βάλει το χέρι στην τσέπη ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός; Ήττα στους 'Ζωσιμάδες' από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Κύπελλο. Ήττα από τον Παναιτωλικό, ισοπαλία στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και νέα ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα στη ρεβάνς Κυπέλλου, αυτή τη φορά στη Λεωφόρο. Το πρόγραμμα τα έφερε έτσι, ώστε οι δύο ομάδες να συναντηθούν 'καπάκι' σε επίπεδο Super League Interwetten. Ξανά στους 'Ζωσιμάδες'. Το αποτέλεσμα; Τρίτη ήττα στη σειρά για τον Παναθηναϊκό από τον ΠΑΣ Γιάννινα σε διάστημα δύο εβδομάδων!

Μπορεί ο Σάλιακας στο ξεκίνημα της αναμέτρησης να αστόχησε ουσιαστικά προ κενής εστίας, όμως οι 'πράσινοι' δεν άκουσαν τα καμπανάκια. Ένα λάθος στη μεσαία γραμμή έφερε τον Μιλιντσεάνου φάτσα με τον Διούδη στο 19' και αυτή τη φορά επήλθε το μοιραίο. Ο φορ του 'Άγιαξ της Ηπείρου' πλάσαρε σωστά στην κίνηση, για το 1-0. Δεν έχει και πολύ νόημα να μιλήσουμε για όσα ακολούθησαν. Ο ΠΑΣ κρατούσε με σχετική άνεση το προβάδισμα του και ήταν αυτός που απείλησε περισσότερο για το 2-0 παρά κινδύνεψε με ισοφάριση.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν αποκαρδιωτική για μια ακόμη φορά. Με εξαίρεση τους Μαουρίσιο - Σένκεφελντ, ουδείς άλλος δικαιολόγησε την παρουσία του στο χορτάρι. Ο Μπόλονι επέμεινε στη λογική της αυτοσυντήρησης εις βάρος ενός παιχνιδιού πρωτοβουλίας. Μόλις αυτή χάθηκε, κανένα πλάνο αντεπίθεσης δεν υπήρχε, παρά μόνο ο αυτοσχεδιασμός. Και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός έπεσε στην 6η θέση, υστερώντας στην ισοβαθμία με τον πέμπτο της βαθμολογίας, Αστέρα Τρίπολης. Η προοπτική της Ευρώπης χάνεται για τα καλά και το φως στο τούνελ... απομακρύνεται.

Το μομέντουμ που έχτισαν οι 'πράσινοι' από τις 3 Ιανουαρίου μέχρι και το ματς με τον Ολυμπιακό, διάστημα στο οποίο μέτρησαν 7 νίκες και 2 ισοπαλίες, μοιάζει ήδη με μακρινή ανάμνηση. Και η πτώση ήρθε μετά το νικηφόρο ντέρμπι της Λεωφόρου. Η ρίζα του κακού βρίσκεται εκεί και ίσως το πραγματικό πρόβλημα να ξεπερνά το αγωνιστικό. Και να αφορά την ταυτότητα της ομάδας που λέγεται Παναθηναϊκός. Και παίκτες, που πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν μπορούν (και όχι δεν ξέρουν) να καταλάβουν πού βρίσκονται. Να πανηγυρίσεις έντονα μια νίκη σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, γίνεται. Να χαλάς τον κόσμο και να ζητάς πριμ επειδή μείωσες στο... -16, δεν γίνεται. Όχι στον Παναθηναϊκό. Εκτός κι αν πια μιλάμε για μια ομάδα που ζει για ένα ματς τον χρόνο. Αυτό θα ήταν ολίσθημα μεγατόνων.

Σίγουρα είναι κάτι που δεν θέλουν οι φίλοι του 'τριφυλλιού'. Αυτοί που ξέρουν την ιστορία που κουβαλάει η ομάδα τους. Αυτοί που προφανώς χάρηκαν αλλά δεν θα μπορούσαν ποτέ να είναι ολότελα ικανοποιημένοι επειδή απλά ο Παναθηναϊκός κέρδισε μια μάχη κόντρα στον 'αιώνιο' αντίπαλο. Το απέδειξαν, καλώς ή κακώς, με την επίσκεψη τους στο Κορωπί την Πέμπτη. Μπορεί μια τέτοια κίνηση να μην μοιάζει ενδεδειγμένη, είναι όμως χαρακτηριστική της απογοήτευσης τους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν λειτούργησε ως ξυπνητήρι. Μια από τα ίδια στους 'Ζωσιμάδες', λες και η χρονιά ολοκληρώθηκε στις 14 Φεβρουαρίου. "Μας πόνεσε το χαστούκι από τον ΠΑΣ Γιάννινα", είχε δηλώσει ο Λάζλο Μπόλονι μετά τον αποκλεισμό της ρεβάνς του Κυπέλλου στη Λεωφόρο. Αν μιλούσε για τον ίδιο, καλώς. Η ομάδα του πάντως δεν έδειξε κανέναν εγωισμό ή πάθος να ανταποδώσει το χτύπημα. Γύρισε το μάγουλο για να δεχτεί άλλο ένα...

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τη συνέχεια και πού θα πάει όλο αυτό. Με την διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου φυσικά να μην είναι αμέτοχη σε όλο αυτό που συμβαίνει. Αντιθέτως οι ευθύνες τη βαραίνουν. Και ίσως ο μεγαλόμετοχος της ΠΑΕ θα έπρεπε να είχε αντιδράσει άμεσα μόλις άκουσε την ιαχή 'bonus, bonus' στα αποδυτήρια, υπενθυμίζοντας σε όλους πως ο Παναθηναϊκός δεν είναι... ΠΑΣ. Αν και αυτή η σύγκριση σήμερα μοιάζει να αδικεί την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη, που συνεχίζει να κλέβει τις εντυπώσεις τη φετινή σεζόν, κερδίζοντας δικαίως το χειροκρότημα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK