ΠΑΣ-Παναθηναϊκός: Το λάθος παιχνίδι

Ο Λάζλο Μπόλονι δεν προέβλεψε, ούτε είδε το κακό να έρχεται και ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-1 από τον εξαιρετικό ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την απώλεια του βασικότερου στόχου της σεζόν.

Ο Γιάννης Κάργας πανηγυρίζει το γκολ για το 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα επί του Παναθηναϊκού, στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου
Ο Γιάννης Κάργας πανηγυρίζει το γκολ για το 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα επί του Παναθηναϊκού, στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου EUROKINISSI SPORTS

Ίδιο γήπεδο. Ίδιο εκτελεσμένα κόρνερ. Ίδια ακριβώς κατάληξη. Πριν από 10 ημέρες, στις 8/2, ο Αλέξανδρος Καρτάλης είχε σημαδέψει το κεφάλι του Γιάννη Κάργα για την εύστοχη κεφαλιά που διαμόρφωνε το 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και το απόγευμα της Πέμπτης (18/2) οι δυο τους συνεργάζονταν ξανά για το 2-1 επί του Παναθηναϊκού. Διέφεραν μονάχα η εστία και η διοργάνωση. Τίποτ' άλλο σε δυο πανομοιότυπα παιχνίδια που είχαν αρχίσει με γκολ για την αντίπαλο του 'Άγιαξ', αλλά χάρη το σημάδι του 26χρονου στόπερ συνδυάστηκαν με ανατροπή και νίκη.

Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη είχε υποχρεωθεί ν' απαρνηθεί την έδρα της, διότι κατά την ΕΠΟ (που είχε ήδη επέμβει στο καλεντάρι μεταθέτοντας τον πρώτο προημιτελικό κατά μία εβδομάδα) δεν παρέχονταν οι απαιτούμενες εγγυήσεις για την ομαλή διεξαγωγή του που θα εξασφάλιζε κυρίως τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών. Ωστόσο τόσο στη διάρκεια του αγώνα όσο και εκ του αποτελέσματος βολεύτηκε, παίρνοντας το αβαντάζ για την πρόκριση στην τετράδα, μια και στη Λεωφόρο θα διατηρεί ολοζώντανη τη δυνατότητα να αποκλείσει τον αντίπαλό της με τουλάχιστον δύο, αν όχι περισσότερα, αποτελέσματα (νίκη, ισοπαλία, παράταση ή ήττα με διαφορά ενός γκολ αλλά τουλάχιστον δύο δικά της).

Σύνολο που αρέσκεται να πιέζει, να κυκλοφορεί την μπάλα, να επιτίθεται και να σκοράρει, φαντάζει άτοπο να θωρακιστεί στο μισό γήπεδο και να περιμένει για να μην διακινδυνεύσει το μηδέν στα μετόπισθεν. Δεν το είχε κάνει στη Λεωφόρο πριν από 2 μήνες, όταν ηττήθηκε 2-0, δεν προβλέπεται ότι θα αλλάξει στιλ σε 2 εβδομάδες. Επειδή πάντως διαθέτει την ποιότητα και την ταχύτητα να παίζει στο τρανζίσιον, να απειλήσει και να φτιάξει φάσεις στο τελευταίο τρίτο, το υπέρ της αποτέλεσμα τής επιτρέπει να διεκδικήσει με αυξημένες πιθανότητες την ευκαιρία της συμμετοχής στα ημιτελικά του κυπέλλου και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει κατόπιν, με δεδομένο ότι στο πρωτάθλημα έχει δυσκολέψει ένα προς ένα τα υπόλοιπα φαβορί του θεσμού, εντός ή εκτός έδρας.

Ο Λάζλο Μπόλονι θα έπρεπε να είναι αν όχι πιο διαβασμένος, σίγουρα πιο υποψιασμένος για τις παγίδες που έκρυβε ο αγώνας. Παρά τις τέσσερις ημέρες από το θρίαμβο επί του Ολυμπιακού και τις άλλες τέσσερις για το ματς με τον Παναιτωλικό, ρίσκαρε αναίτια προτιμώντας μια ενδεκάδα με λιγότερα τρεξίματα από το σύνηθες και εκτέθηκε από τους ποδοσφαιριστές που επέλεξε να χρησιμοποιήσει, είτε εξ αρχής είτε στη διάρκεια του αγώνα. Ο άνερ ρυθμού Σάντσες, που άφησε τον Παμλίδη να κατέβει και να σουτάρει για το 1-1 χωρίς να τον πιέσει, δεν του έδωσε την ένταση του Μολό από τα δεξιά.

Ο Βιγιαφάνιες ήταν ανέφικτο να λειτουργήσει ως τρίτος χαφ, ό,τι δηλαδή έκανε ο (τραυματίας πλέον) Σανκαρέ, και καλύπτοντας πολλά μέτρα λίγο πιο μπροστά από Νιάς και Αλεξανδρόπουλο που όφειλε να τρέχει πολύ περισσότερο. Από τον Αϊτόρ έλειψε η σπιρτάδα και η σωστή επιλογή σε προϋποθέσεις απειλής. Ο Μακέντα, πλην της σωστής τοποθέτησης και του γκολ για το 0-1 στο 2', δεν έγινε αισθητός στην περιοχή του ΠΑΣ.

Ο Καρλίτος απέτυχε, ερχόμενος από τον πάγκο, να χαρίσει το εκτόπισμα που 'χε ανάγκη η επίθεση του 'τριφυλλιού' στο τελευταίο 20λεπτο. Ανάλογα δεν πρόλαβε να μπει στο κλίμα ο Ενγκμπακοτό. Ούτε φυσικά ο Χατζηγιοβάνης θα έπρεπε να είχε χρεωθεί τον Κάργα στο κόρνερ, με συνέπεια να χάσει πολύ εύκολα τη μονομαχία στη φάση του 2-1. Σε περίπτωση πρότερης ανάλυσης των δυνατών σημείων του ΠΑΣ, θα ήταν σώφρον να μην έχει αμεληθεί μια τέτοια πρόσφατη συνθήκη.

Σαφώς αν το οριζόντιο δοκάρι δεν σταματούσε στο 41' την μπάλα στην εκτέλεση φάουλ του 23χρονου εξτρέμ, η συνέχεια θα φάνταζε διαφορετική. Στην πραγματικότητα πάντως ουδείς είναι σε θέση να εκφραστεί με βεβαιότητα πως ο ευάλωτος και χωρίς σθένος σε αυτό το παιχνίδι Παναθηναϊκός θα είχε κατορθώσει να προστατεύσει το δεύτερο προβάδισμά του στο ματς και να γλιτώσει μια ζημιά που φαινόταν να έρχεται από τα... Γιάννινα.

Σε λάθος παιχνίδι είχε χάσει το αήττητο του 2021, ύστερα από 9 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, και τα λάθη πληρώνονται. Φθηνά (με μια ανώδυνη ήττα) ή ακριβά (αποκλεισμός), θα εξαρτηθεί από τελικό κοστολόγιο της ζημιάς που άφησε το 2-1.

News 24/7

24MEDIA NETWORK