ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 1-3

Mε τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη νίκησε 3-1 τον ΠΑΣ στα Ιωάννινα με δύο γκολ του Σαλπιγγίδη και ένα του Αθανασιάδη.

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 1-3

Η εικόνα του αγώνα

Ως γηπεδούχος που σέβεται τον εαυτό του, ο ΠΑΣ μπήκε ορμητικά στο γήπεδο και φρόντισε να πιέσει ασφυκτικά την άμυνα του ΠΑΟΚ. Από αυτήν την πίεση κόντρα σ' έναν αντίπαλο που μάλλον αιφνιδιάστηκε από την επιθετικότητα του αντιπάλου, η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου έβγαλε τρεις τελικές προσπάθειες και αν μην τι άλλο έδωσε μηνύματα ότι θα διεκδικήσει τη νίκη.

Το μήνυμα αυτό όμως δεν έφτασε ποτέ στον τελικό του παραλήπτη διότι ο ΠΑΟΚ, χωρίς να είναι καλύτερος, σκόραρε δύο φορές μέσα σε 12 λεπτά και έγινε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση των τριών πόντων. Και αν το πρώτο γκολ προήλθε από το έμμεσο φάουλ που καταλόγισε ο Παππάς (σε γύρισμα του Τσουκαλά στον Φεγκρούς) και που εκτέλεσε εύστοχα ο Σαλπιγγίδης, το δεύτερο είναι από αυτά που κάθε προπονητής θέλει να βλέπει από την ομάδα του. Κάθετη πάσα του Κάτσε, υπέροχο τελείωμα (με σκαφτό πλασέ) από τον Αθανασιάδη για το 0-2 στο 32' (με το δεύτερο σουτ του ΠΑΟΚ στο ματς).

Ηταν προφανές ότι αυτό το 0-2 θα άλλαζε άρδην τα δεδομένα της αναμέτρησης όπως και έγινε. Τα...φτερά του ΠΑΣ, παρά το γεγονός ότι οι Γιαννιώτες πήραν την μπάλα στα πόδια τους, κόπηκαν και από τη στιγμή που και η ευκαιρία του Κοροβέση στο 35' δεν μετουσιώθηκε σε γκολ, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα.

Ο ΠΑΟΚ, ο οποίος εφάρμοσε για πρώτη φορά σε παιχνίδι πρωταθλήματος το 4-3-3, δεν δυσκολευόταν τόσο στο αμυντικό κομμάτι όσο στο κράτημα της μπάλας. Κόντρα όμως στα προβλήματα που αντιμετώπισε στην ανάπτυξή του, ο Δικέφαλος του Βορρά σκόραρε και τρίτο τέρμα με τον Σαλπιγγίδη στο 67' και ουσιαστικά μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο διάστημα του αγώνα.

Το μόνο που κατάφερε να κάνει ο ΠΑΣ ήταν να μειώσει με το σουτ του Ιλιτς στο 76', γκολ που αν μην τι άλλο, οι Ηπειρώτες άξιζαν βάσει της εικόνας τους στο πρώτο ημίχρονο.

MVP

Ο...συνήθης απλός και σκόρερ Σαλπιγγίδης. Πέρασε την μπάλα από την τρύπα της βελόνας στη φάση του πρώτου γκολ, βρέθηκε στην κατάλληλη για να σκοράρει και το τρίτο σφραγίζοντας τη νίκη του ΠΑΟΚ.

Κλειδί αγώνα

H ευστοχία του ΠΑΟΚ καθόρισε και τον τελικό νικητή. Ο Δικέφαλος του Βορρά σκόραρε δύο φορές με τα πρώτα του δύο σουτ στην εστία του αντιπάλου.

Aδύναμος κρίκος

Η άμυνα του ΠΑΣ αντιμετώπισε προβλήματα, ειδικά στο κέντρο της, τα οποία έδωσαν το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να σκοράρει χωρίς πολύ κόπο τρία γκολ.

To live του αγώνα

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 1-3

News 24/7

24MEDIA NETWORK