Πατέρας και υιός με διαιτητή τη μάνα!

Ασχημα τα μαντάτα για τον ΠΑΟΚ. Όχι μόνο από την εντός έδρας ήττα από την Στουτγάρδη, αλλά και από τα υπόλοιπα αποτελέσματα του ομίλου και κυρίως τη νίκη της Ραπίντ Βουκουρεστίου στο Ντονέτσκ επί της ουκρανικής Σαχτάρ. Εκεί όπου ο πατέρας συνάντησε τον γιο και τελικά έχασε.

Πατέρας και υιός με διαιτητή τη μάνα!
Ασχημα τα μαντάτα για τον ΠΑΟΚ. Όχι μόνο από την εντός έδρας ήττα από την Στουτγάρδη, αλλά και από τα υπόλοιπα αποτελέσματα του ομίλου και κυρίως τη νίκη της Ραπίντ Βουκουρεστίου στο Ντονέτσκ επί της ουκρανικής Σαχτάρ. Εκεί όπου ο πατέρας συνάντησε τον γιο και τελικά έχασε.

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου είναι αναμφισβήτητα μια από τις μεγαλύτερες προπονητικές μορφές που έχουν περάσει από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. «Όταν εγώ λέω ότι είμαι άτυχος στις κληρώσεις, μου λένε ότι υπερβάλλω. Δείτε τι έγινε εφέτος! Επεσα πάνω στην ομάδα του γιου μου» είπε μετά την κλήρωση των ομίλων του Κυπέλλου UEFA που έφεραν την Σαχτάρ Ντονέτσκ στον ίδιο όμιλο με τη Ραπίντ Βουκουρεστίου, ομάδα που προπονεί ο υιός του, Ραζβάν Λουτσέσκου. Πριν από το κρίσιμο παιχνίδι μεταξύ των δύο στην ουκρανική πόλη, ο πατήρ Λουτσέσκου είχε δηλώσει ότι «αν χάσω από τον γιο μου, όλοι θα πουν ότι του έδωσα τις ευκαιρίες να με νικήσει, αλλά τι να κάνουμε έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Πως τα φέρνει η ζωή, όμως… Η Σαχτάρ Ντονέτσκ ήταν στην κορυφή του ομίλου και έχοντας νικήσει εκτός έδρας τη Στουτγάρδη είχε το «δικαίωμα» να υποστεί και μια εντός έδρας ήττα. Σίγουρα η ομάδα του πατέρα Λουτσέσκου δεν είναι στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, αλλά η τελική ήττα της ομάδας του από τη Ραπίντ Βουκουρεστίου, μόνο υποψίες προκαλεί! «Πάντα ήθελα να προσπεράσω τον πατέρα μου, αυτό δεν θέλουν όλοι, να γίνουν καλύτεροι από τον δάσκαλό τους;» αναρωτήθηκε ο Ραζβάν αποκαλύπτοντας ότι «φυσικά και μιλάω συχνά μαζί του στο τηλέφωνο, αλλά κυρίως για τα προβλήματά μας, όχι για θέματα τακτικής στο μεταξύ μας ματς».

Η υπόθεση γίνεται ακόμη πιο ύποπτη από τη στιγμή που ο 60χρονος Μιρτσέα, που έκατσε την Πέμπτη στο ματς εναντίον των ρουμάνων σε πάγκο για 101η φορά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, είχε περάσει στο παρελθόν και από τη Ραπίντ Βουκουρεστίου. Τότε, το 1999 η τρίτη τη τάξη ομάδα της ρουμανικής πρωτεύουσας μετά τη Στεάουα και τη Ντιναμό, είχε κατακτήσει τον τίτλο, ενώ την περίοδο 2002/03 όταν επανέκτησε τα σκήπτρα στο ρουμανικό πρωτάθλημα η Ραπίντ αντιπρόεδρος του συλλόγου ήταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου…

Στη μέση βρίσκεται η μαμά Λουτσέσκου. Η κυρία Νέλι σίγουρα χάρηκε που βρήκε την ευκαιρία να δει ξανά τον γιο της μετά από αρκετό καιρό, ωστόσο όταν η συζήτηση έρχεται στο ποδόσφαιρο δεν ξέρει τι να διαλέξει: «Εγώ έχω τη χειρότερη τύχη, αφού είναι αδύνατο να σταθώ στο πλευρό του ενός από τους δύο. Για αυτό εξοργίστηκα με την κλήρωση που τους έφερε αντιμέτωπους» είπε η κυρία Νέλι Λουτσέσκου.

Oι μαμάδες είναι πάντα στη μέση. Μάχες μεταξύ πατεράδων – υιών ως προπονητών είναι εξαιρετικά σπάνιες. Η προηγούμενη ήταν αυτή της οικογένειας Οσιμ, όταν ο πατέρας Ιβιτσα ως τεχνικός της Στουρμ Γκρατς συνάντησε σε φιλικό ματς τον γιο του Αμάρ, ο οποίος εργαζόταν στη Ζελένιτσαρ. Σε εκείνο το ματς στο γήπεδο της Γκρμπάβιτσα, ο γιος δεν τα κατάφερε τόσο καλά όσο ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Αν και η ομάδα του προηγούνταν με 1-0, στο τέλος η Στουρμ Γκρατς ισοφάρισε στις καθυστερήσεις. Όταν ρωτήθηκαν στο τέλος της αναμέτρησης για το ποιανού ομάδα ήταν καλύτερη, τόσο ο Ιβιτσα Οσιμ, όσο και ο Αμάρ ζήτησαν βοήθεια. «Ρωτήστε την Ασίμα» είπαν αναφερόμενοι στην κυρία Ασίμα Οσιμ, γυναίκα του Ιβιτσα και μητέρα του Αμάρ.

Το επόμενο οικογενειακό μίτινγκ του Κυπέλλου UEFA έχει προγραμματιστεί για τις 15 Δεκεμβρίου, όταν το Αμβούργο θα φιλοξενήσει τη Σλάβια Πράγας. Προπονητής στην ομάδα της Τσεχίας είναι ο Κάρελ Γιάρολιμ, ενώ βασικός παίκτης της είναι ο ένας του γιος ο Λούκας Γιάρολιμ. Στο Αμβούργο αγωνίζεται ο έτερος γιος, ο Ντάβιντ Γιάρολιμ, ο οποίος θα έχει τον ρόλο του… «κακού», αφού θα πρέπει να τα βάλει δύο μέλη της οικογένειάς του…

News 24/7

24MEDIA NETWORK