Πείστηκε να ανανεώσει και να καθίσει πάγκο λόγω του Ρονάλντο, περίμενε πρωτάθλημα με Γιουνάιτεντ

Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες, ωστόσο εν τέλει ανατράπηκαν, η επίδραση του Κριστιάνο έχει δύο όψεις.

Manchester United's Cristiano Ronaldo walks on to the pitch during warmup before the Premier League soccer match between Everton and Manchester United at Goodison Park, in Liverpool, England, Sunday Oct. 9, 2022. Ronaldo will start the match on the bench. (AP Photo/Jon Super)
(AP Photo/Jon Super) AP

Είναι γνωστό πως η ψυχολογία παίζει τεράστιο ρόλο στο ποδόσφαιρο, τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο κομμάτι λήψης αποφάσεων. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο διαθέτει την ικανότητα να επηρεάζει γύρω του το εκάστοτε περιβάλλον άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά...

Αυτόν τον κανόνα ήρθε να επιβεβαιώσει ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χουάν Μάτα, ο οποίος έκανε μία ιδιαίτερη αποκάλυψη. Ο Ισπανός μέσος ανέφερε πως ο ίδιος σαφώς επηρεασμένος από την λάμψη του Πορτογάλου σταρ αποφάσισε να ανανεώσει με τους "Κόκκινους Διαβόλους" παρόλο που γνώριζε πως αυτή η κίνηση θα σήμαινε περιορισμένα αγωνιστικά λεπτά για τον ίδιο.

Ο λόγος πίσω από αυτή την απόφαση ήταν πως πίστευε στην πιθανότητα να αναδειχθεί πρωταθλήτρια η ομάδα και ισχυρίστηκε πως θα αισθανόταν απαίσια αν έφευγε από τον σύλλογο την λάθος στιγμή. Η παρουσία του Ρονάντο για εκείνον ήταν το εισιτήριο για την επιτυχία και θεωρούσε πως ο Πορτογάλος επιθετικός θα μπορούσε να παρασύρει όλη την ομάδα προς τα πάνω.

Βέβαια, για κακή του τύχη γνωρίζουμε πλέον πως η εκτίμησή του δεν επιβεβαιώθηκε από τα γεγονότα. Ο Ρονάλντο έμεινε με άδεια χέρια καθ' όλη τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του στη Γιουνάιτεντ, με το συμβόλαιό του να διακόπτεται, καθώς έμεινε ελεύθερος τον Νοέμβριο του 2022. Ο Μάτα από την άλλη πλευρά είχε ήδη αποχωρήσει για τη Γαλατασαράι μέχρι τότε.

Ο σύλλογος όχι απλά δεν τα κατάφερε να εκπληρώσει τα τότε όνειρα του Ισπανού, αλλά αντιθέτως εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να αγωνίζεται μπει ξανά στο επιτυχημένο μονοπάτι που έχασε μετά την απόσυρση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον .


Διαβάστε περισσότερα

220 εκατομμύρια το μπάτζετ για την νέα Λίβερπουλ του Σλοτ, τα δύο μεγάλα ερωτήματα και οι ακριβοί αντικαταστάτες

Ο Ρούνεϊ θεωρεί πως μερικοί τραυματισμένοι παίκτες της Γιουνάιτεντ δεν επιθυμούν να αγωνιστούν σύντομα, ο Τεν Χαχ μένει εκτεθειμένος

News 24/7

24MEDIA NETWORK