Penalty Report: Γιατί έχασε το πέναλτι ο Γκέκας

Το Penalty report του Θέμη Καίσαρη για τα πέναλτι σε Παγκόσμια Κύπελλα επιβεβαιώθηκε από την έκβαση της αναμέτρησης Ελλάδα - Κόστα Ρίκα.

Penalty Report: Γιατί έχασε το πέναλτι ο Γκέκας

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ την εκπομπή Super BALL την Δευτέρα στις 21:00, με πλούσιο ρεπορτάζ από την Βραζιλία και συνέντευξη του προπονητή του Ολυμπιακού, Μίτσελ, που σχολιάζει το Μουντιάλ.

Ο Φάνης Γκέκας δεν κατάφερε να νικήσει τον Κέιλορ Νάβας, επιβεβαιώνοντας όλα τα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί από το 1982 μέχρι και το 2010, από 22 διαδικασίες πέναλτι.

Συγκεκριμένα, η πρώτη ομάδα που εκτελεί, κατά 59% στέφεται νικήτρια της διαδικασίας, όπως συνέβη με την Κόστα Ρίκα. Επιπλέον, εκείνη που αποτυγχάνει πρώτη σε εκτέλεση πέναλτι, κατά 77% χάνει τη διαδικασία, όπως συνέβη με την Ελλάδα.

Ίσως το πιο εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο είναι το πέναλτι που οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές αποτυγχάνουν να μετουσιώσουν σε γκολ. Αυτό είναι το 8ο, όπου μέχρι και το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής είχαν αποτύγχει 9 στους 20 εκτελεστές! Ο Φάνης Γκέκας εκτέλεσε το 4ο πέναλτι της Εθνικής ομάδας και 8ο της διαδικασίας.

Επιπλέον, έστειλε την μπάλα στον χώρο όπου οι τερματοφύλακες συνήθως αποκρούουν τις εκτελέσεις, σε μία περιοχή που δεν είναι κοντά στο κάθετο δοκάρι.

Διαβάστε την πλήρη ανάλυση μέσω γραφημάτων και στατιστικών στοιχείων κάνοντας κλικ εδώ.

Penalty Report: Γιατί έχασε το πέναλτι ο Γκέκας

News 24/7

24MEDIA NETWORK